Cristoiu dezvăluie cum va fi Ponta lucrat de baroni

Cristian Blănuţă, 7 octombrie 2014, Ora 08:41

  • print
  • |
cristoiu-dezvaluie-cum-va-fi-ponta-lucrat-de-baroni-43820-1.jpg

Ion Cristoiu a spus că Victor Ponta este cel direct interesat ca Parlamentul să nu ia nicio decizie în dosarul Microsoft.

El este de părere că dacă Forul Legislativ va respinge acordarea avizului de începere a urmăriirii penale pentru cei inculpați, Ponta și Parlamentul vor fi asociați cu corupția, iar dacă  se va da aviz pentru ca unor nume grele din PSD să le fie ridicată imunitatea parlamentară, premierul nu va mai fi votat de către baronii din partid.

Ion Cristoiu a explicat, la Realitatea TV, că era mult mai simplu ca Parlamentul să se reunească într-o ședință extraordionară în care să li se ridice imunitatea parlamentară celor inculpați în dosarul Microsoft, motivând că începerea urmării penale se poate solda și cu NUP (neînceperea urmării penale) fără a mai fi arestați, așa cum a anunțat și Traian Băsescu:

"Nu stiu, domnul președinte este mult mai rapid decât Parlamentul și din punctul ăsta de vedere putem sta toata noaptea să criticăm Parlamentul, dar nu ne ajută la nimic. Parlamentul vrea sa prelungească și aceasta este o mare greșeală după părerea mea,  și această acțiune de campanie, pentru că eu o consider o acțiune de campanie, dosarul acesta publicat înainte de a ajunge in Justiție.

Și probabil, regizorii acestui moment au pariat pe faptul ca Parlamentul, fiind mai mulți, nu numai unul, va pica în această capcană și nu se vor grăbi să dea aviz de începere a urmării penale. In  definitiv, nu este nicio problemă. Cred ca parlamenatarii se iluzionează că dupa 16 noiembrie, indiferent cine va fi președinte va zburda corupția. Nu, indiferent cine va fi președinte, indiferent, și subliniez, lupta împotriva corupției va merge înainte deoarece într-un fel este condiționată din exterior, și nu de noi.

Dar juridic și gazetăresc nu înțeleg de ce o amână. Puteau să se întâlnească într-o ședință extraordinară, le ridica imunitatea, nu însemna arestarea și mergeau la DNA, mai ales că nu toți au fost chemați, toți cei 9, și poate că unii dintre ei, mai ales este foarte important de precizat, domnul președinte, având mai nou și cunoștințe juridice a și precizat: începerea urmării penale se poate solda și cu NUP. Din faptul că începe urmărirea penală, nu înseamnă că te trimite și la instanță. Nu am înțeles, iar Parlamentul e foarte greu de înțeles, în general, iar acum la ora 8 seara, mi-e și mai greu să îl înțeleg", a susținut Cristoiu.

Ulterior, jurnalistul a explicat că Victor Ponta manerează majoritatea  parlamentară, el fiind de fapt, interesat, ca până în turul 2 al alegerilor, să  nu se ia vreo decizie:

"Noi am mai discutat aici, iar aici Victor Ponta este cel care manevreaza până la urmă, majoritatea e a lui, dacă el dă consemn în noaptea asta la 2 , se se adune Parlamentul, nu aveți nicio gijă, că o fac, ați văzut că este o majoritate disciplinată. Victor Ponta nu are niciun interes la primul și al doilea tur, că acela este decisiv, ca Parlamentul să nu ia nicio decizie.

Dacă se întrunește Parlamentul și respinge atunci el pare, Parlamentul și liderul acestei acestei majorități parlamentare, pare că apără corupții. Dacă se întrunește și ridică imunitatea parlamentară a unor persoane foarte grele din PSD, nu îl mai votează baronii. Deci cel cu interesul să nu se ia nicio decizie, deocamdată repet, este Victor Ponta. Îl cunoaștem, când este o situație dilematică, Victor Ponta o rezolvă în sensul că nu mai ține cont de dilemă, nu spune nici A, nici B", a mai completat Cristoiu.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:14
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou