Cum a ajuns Ioana Petrescu Ministru de Finanțe?

Mălina Andrei, 23 august 2014, Ora 12:26

  • print
  • |
cum-a-ajuns-ioana-petrescu-ministru-de-finante-42734-1.jpg

Chiar dacă nimeni nu se întreabă cum a ajuns Ioana Petrescu Ministru de Finanțe, există persoane care susțin că aceasta ar fi ajuns în Guvern datorită unei legături foarte apropriate dintre tatăl acesteia și fostul premier Adrian Năstase.

Casa din comuna Cornu a ministrului Finanţelor, Ioana Petrescu se află la doar doi paşi de cea a lui Adrian Năstase. Aceeaşi apropiere strânsă există însă şi între cele două familii, dezvăluie un reportaj citat de B1TV. Mai mulţi consilieri locali din Cornu susţin că legătura apropiată dintre tatăl Ioanei Petrescu şi fostul premier, i-ar fi adus acesteia nici mai mult nici mai puţin decât fotoliul de ministru.

Dezvăluirile apar într-un reportaj publicat de jurnalistul Stelian Negrea, care citează mai mulţi consilieri locali. Unul dintre aceştia spune că locuinţa din comuna Cornu a familiei ministrului Finanţelor se învecinează cu vila fostului premier, proaspăt eliberat din închisoare, iar cele două familii au avut întotdeauna o relaţie strânsă, de prietenie. Din care, câştigătoare, ar fi ieşit Ioana Petrescu, şcolită peste hotare şi ajunsă demnitar la o vârstă fragedă.

„A copilarit la Cornu (...). Părinţii ei locuiesc aici, ea vine din când în când la această casă. Ea a plecat cu părinţii la Bucureşti şi de acolo a plecat către SUA unde şi-a făcut studiile. Sunt vecini, vă daţi seama dacă tatăl ei s-a dus la Adrian Năstase şi i-a spus că am o fată deşteaptă, acesta i-a spus adu-o la mine", a dezvăluit consilierul local Ştefan Cârciu pentru voxpublica.

Spusele sale sunt întărite de alt consilier local din Cornu.

"Şi eu ştiu faptul că domnişoara Petrescu a ajuns ministru al finanţelor pentru că tatăl domniei sale are o relaţie specială cu Adrian Năstase. Ei doi au propulsat-o la conducerea Ministerului Finanţelor Publice", a explicat acesta.

Varianta oficială oferită de Ioana Petrescu a fost că l-a cunoscut pe premierul Victor Ponta în 2012 şi că a ajuns ministru al Finanţelor după o alegere dificilă între Washington şi Bucureşti. Variantă contrazisă în schimb de voci din lumea politică locală, care susţin ferm că tatăl actualului ministru al finanţelor este un apropiat al lui Adrian Năstase.

De altfel, casa în care locuiesc tatăl şi mama Ioanei
Petrescu se află la doar o aruncătură de băţ de cea a fostului premier. O vilă cu etaj şi balcon, un gard de piatră de râu cu grilaj de fier forjat şi termopane, care se află momentan în renovare, lucrări pentru care edilul comunei susţine că familia Petrescu nu deţine autorizaţie.

Dacă majoritatea localnicilor pot să spună cu uşurinţă de unde începe şi unde se termină moşia lui Năstase, familia Petrescu a ieşit însă mai puţin evidenţă. Tatăl actualului ministru al Finanţelor Publice este o enigmă pentru localnici. Cei mai mulţi dintre localnici şi consilierii locali par să nu-l cunoască.

Potrivit unor surse, tatăl Ioanei Petrescu a lucrat cu fondatorul PC, Dan Voiculescu până în 1989, în domeniul comerţului exterior.

Familia Ioanei Petrescu a locuit o perioadă la Breaza, actualul ministru fiind de altfel născută în această localitate. După pensionare, părinţii săi s-au retras la Cornu, în casa bunicilor Ioanei Petrescu.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:30
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou