DE CE N-AVEM AUTOSTRĂZI

Ziarul Atac, 15 noiembrie 2014, Ora 16:17

  • print
  • |
de-ce-n-avem-autostrazi-44328-1.jpg

Acum un an, Prof.univ.dr.ing. Marian Rizea, un adevărat român, cinstit și patriot, care, spre deosebire de Ponta și Guvernul României, era preocupat, în primul rând, de interesele naționale ale României și, în special, de cele privind securitatea națională, lovită crunt prin privatizările de tip mafiot, gen "PETROM" sau „€œROMPETROL", punea „€œdegetul pe rană" și arăta care este motivul real al luptei pentru putere în România, atrăgând atenția că România este condusă de corporații, gen OMV și că Guvernul și instituțiile statului sunt neputincioase în față unei astfel de corporații, chiar dacă acestea încalcă grosolan legile țării și subminează constat interesele naționale.

În acest context, profesorul Rizea demonstra că între profitul real și cel declarat al OMV în România nu există concordanță logică și că este imposibil ca OMV, exploatând 4,43 milioane de barili de petrol din România (aprox. 56 milioane tone), în cursul anului 2013, să contribuie la bugetul de stat, prin impozite și taxe (aproximativ 8 miliarde lei), cu doar 2,4 miliarde lei peste British American Tobacco Trading (aproximativ 5,6 miliarde de lei) și cu doar 3,4 miliarde lei peste „€œROMPETROL" (aproximativ 4,6 miliarde lei, companie preluată în prezent de a€œKazMunayGaz"), care nu are acces la rezervele de petrol ale României. A trecut un an și în loc că statul să corijeze deficiențele (conform prof. Rizea, că și în cazul „€œLUKOIL",evaziunea fiscală la OMV este uriașă, raportând la producția totală, TVA încasată, ipozitul pe profit și acciza virată la buget) și să corecteze anomaliile privind prețul cu care statul român pune la dispoziția OMV cea mai importantă și strategică rezervă a țării, respectiv petrolul, acesta procedează exact pe dos.

Stabilind o redevența de batjocură (prețul OPEC al țițeiului este de peste 80 dolari barilul, față de 6 dolari barilul cu cât statul român îl da, aproape de pomană, austriecilor de la OMV), de parcă ar vinde ceva de pe luna, Statul român, prin reprezentanții săi (Guvernul și, în special, primul-ministru, cel care ia discreționar deciziile majore) își submineza singur securitatea națională, lipsind bugetul public de una dintre pricipalele resurse. În această situație, întrebarea mea, logică și normală, este următoarea:

Oare sunt primul ministru și Guvernul României atât de proști încât să nu realizeze faptul că între cei 80 de dolari încasați de OPEC la vânzarea unui baril de petrol și cei 6 dolari încasați de la OMV este o uriașa diferență? Să nu realizeze Guvernul României (sau SRI) că această înseamnă cedarea, în fapt, a suveranității României ? Dacă petrolul, aflat în subsolul României, ar fi proprietatea lor, tot cu șase dolari pe baril l-ar cedă către OMV ? Eu cred că nu ! Mai degrabă, exact că și Guvernul Năstase, împins de lăcomie (mită și avantaje colaterale) și actualul Guvern, dirijat în exclusivitate de Ponta și mentorii săi PSD-iști - în frunte cu Năstase, bineînțeles , continuă să-și bată joc de România  și să fie „protectorul” multinaționalei, OMV, căreia îi asigură tot concursul că să jefuiască România? Și cât de proști putem fi să credem c-o face pe gratis, în interesul țării? Din păcate pentru ignorantul votant, manipulat de ciferele mincinoase, precum creșterea economică inexistentă și încasarea unor venituri suplimentare la buget, ce au asigurat, chipurile, sursă pentru „pomenile electorale" și care există doar în închipuirea lui Ponta și Diaconu (am demonstrat că raportate la PIB, care a crescut prin majorarea accizelor și introducerea a€œtaxei pe stalp", veniturile reale au scăzut și nu au crescut, iar valoarea TVA sustrasă de la buget a crescut cu peste 5% față de 2013), cedarea rezervelor de petrol ale țării contra unei redevențe batjocotitoare nu contează.

Nu contează că Ponta și Guvernul sau, prin renegocierea, tip Năstase, a redevenței la petrol, au produs o „gaură" la Bugetul de Stat de aproximativ 330.000.000 dolari prin cedarea rezervelor strategice de petrol ale României către OMV la un preț de 6 dolari pe barilul de petrol, față de 80 de dolari cu cât vinde OPEC ( 4,43 milioane de barili anual extrage OMV care, la prețul de 6 dolari/baril reprezintă 26.580.000 dolari încasați de statul român din redevență. Or, daca l-ar extrage in regie proprie - și, să fim serioși, istoric vorbind, când România făcea exploatare si prospectare austriecii nici nu stiau ce este petrolul, asa ca nu putem vorbi ca nu stim sa facem exploatare ! -, si l-ar vinde cu 80 dolari/baril, din care ar scădea aproximativ 5,5 dolari/baril, sau 34,48 dolari/tonă, reprezentând costurile exploatării, statul roman ar încasa peste 330.000.000 dolari). Nu conteaza nici renunțarea la încasarea a 400 milioane de dolari, din cele 600 milioane cat trebuia sa incaseze Romania din "privatizarea" "ROMPETROL" si care reprezenta datoria KazMunayGaz catre statul roman si ca, astfel, Ponta a finalizat "tunul" si escrocheria pusa la cale de Patriciu si Nastase prin care statul roman a fost pagubit cu 600 milioane dolari. Deci, in final, pentru ignoratul alegator, nu conteaza ca numai din aceste doua "tunuri" politice, statul roman, administrat de Guvernul Ponta, a pierdut peste 930.000.000 dolari. Iar primul ministru Ponta, ipocrit, taia panglica si inaugura 100 km de autostrada, intre Sibiu si Deva, începută în timpul Guvernarii Boc și care a costat 132 milioane euro (aproximativ 165 milione dolari), ca si cum ar fi opera sa si rezultatul administrarii efciente a Guvernului. Păi dacă Guvernele PSD Năstase-Ponta nu semnau contractele "OMV" și "ROMPETROL" în conditiile in care le-au semnat, dand aproape gratis petrolul tarii si aproape gratis rafinaria "PETROMIDIA", cati km. de autostrăzi ar fi trebuit să inaugureze Ponta ? Exact distanta de la Nădlac la București, adică 563 km.!

Dar dacă Romania ar fi avut autostradă, oare ar mai fi avut familia Ponta, Năstase și toți "abonații" PSD la "capusarea" "PETROM" (OMV a preluat, contra redevenței de 4,5 dolari/baril, peste 33.000.000.000.000 lei -ROL- creante neancasate) patru-șapte case, moșii la Cornu, Azuga, case de vacanță, actiuni la purtator de zeci de milioane de euro, investiții în fonduri mutuale, pământuri și bani în conturi și multe alte "domenii" și sume necunoscute, pitite prin offshor-uri, încat te întrebi dacă nu cumva câmpurile petrolifere ale "PETROM" s-au mutat în curtea lor? Faceți diferența dintre salariile și veniturile reale ale acestor demnitari, exclusiv bugetari, și averea reală deținută și veți avea răspunsul și cu privire la motivul pentru care este redevența atât de mică și cu privire la datoria neîncasată de la KazMunayGaz și cu privire la lipsa de scrupule când se bat sa obțină puterea și cu privire la cât de ipocrită este "stânga" politica romanească. 

Concluzia? În nici un caz Ponta, precum Năstase, nu a fost prost când a prelungit contractul cu OMV și când a renunțat la creanță de 600 milioane de dolari a GazMunayGaz, ci orientat, precum toată clasă politică ce aleargă după putere, știind că puterea le aduce, în primul rând, prosperitate materială! Cu milioane de euro în conturi, după astfel de a€œispravi", nici măcar nu se mai obosesc să se ascundă. Fură la vedere, din postură de administratori (vechili) ai averii publice, praduind România că și cum ar fi moșia lor, profitând de faptul că, deasupra lor, nu există nici o instituție care să-i verifice și să le ceară socotela, iar societatea civilă, formată majoritar din produsle comunismului, a căror caracteristică este lenea, asistată social și ură împotrivă a€œbogatilor" și intelectualilor (concepte, eminamente, de dreaptă în viziunea votantului a€œde stanga"), nu-i încurcă și nu ripostează. Au un Parlament în care se ascund infractorii fiscali, cei care vor să-și securizeze averile, să le multiplice și să se protejeze de instituțiile statului, emițând acte normative, în general, dedicate, iar Guvernul a devenit un fond mutual de investiții a Mafiei și crimei organizate, în care aceștia își numesc reprezentanții precum în consiliile de administrație. Votați-i români! Mai au încă de "privatizat" multe păduri (gen Hrebenciuc), multe resurse minerale (gen a€œRosia Montana" și „€œCuprumin"), multe moșii tip „€œNana" - furate de la adevărații proprietari, cu sprijinul autorităților publice -, multe hidrocentrale și termeocentrale, gazele de șist, etc., etc., etc., iar până va mai fi ceva de vânzare și rost de a€œcomisioane", puterea va fi râvnita exclusiv de grupuri mafiote, reunite în partide politice, exact cum a declarat Viorel Cataramă.

Au fost cumva și sunt ale voastre proprietățile înstrăinate domnilor cetățeni „de stânga" ? Aiurea! Sunt ale lor, ale celor care ajung la putere. Sunt și au fost, încă din 1947, doar ale clasei politice conducătoare: a comuniștilor și urmașilor, urmașilor lor până astăzi care, la indigo, practică același stil, de administrare publică, exclusiv în interesul lor, a averilor private, doar că sunt mult mai perfecționați și eficienți în minciună și demagogie, mimând democrația, când în fapt trăim într-un melanj mizerabil dintre neocomunismul așa zis a€œde stanga" (caracterizat prin menținerea și administrarea centralizată a proprietății publice) și pseudo-capitalism (prin privatizări dubioase, în folosul clientelei politice, a proprietății publice). Și, în contrast cu lozincile fluturate de clasă politică, în România reală (nu cea cosmetizata de puterea politică) nu există nici democrație, nici proprietate privată și nici economie de piață reală. Poporul - exceptându-i pe cei care-i manevrează și profită -, cel care ar trebui să-și implementeze voința, este alcătuit, în general, din creațiile comunismului. Leneși, fără voința, fără aspirații, sunt împinși machiavelic de clasă politică a€œde stanga" să continue a€œlupta de clasa", ailmetandu-se ură cronică împotrivă celor care muncesc și s-au realizat prin muncă și împotrivă celor care posedă mai multă inteligență data de Dumnezeu, (principiul luptei de clasă comuniste - ură împotrivă chiaburilor și intelectualilor). Acest gen de alegători se cred importanți și liberi să ia decizii doar când sunt în bodegi (și, din păcate, numărul lor, care reprezintă grosul votanților PSD, este copleșitor în raport cu cei care muncesc și-i întrețin prin redistribuirea veniturilor bugetare). În societate, umili dincolo de absurd, fără coloană, constrânși la compromisuri pentru o bucată de pâine și pentru a-și întreține familia, execută fără crâcnire orice li se cere, inclusiv pe cine să voteze.

Exceptând oportuniștii și clientelă de partid privilegiată, acesta este bazinul electoral exploatat cu predilecție de către oportuniștii așa ziși de „€œstanga". Le pasă acestora de faptul că PSD-ul lui Năstase și Ponta au făcut cadou OMV și KazMunayGaz banii pentru autostradă Nădlac-București ? Când ei circulă cu căruță sau bicileta, sau merg pe jos până la birtul satului, pentru ce le trebuie autostradă? Să ne mai mirăm în aceste situații că deși în marea majoritate a regiunilor sudice și estice ale României, la sate, toaletă este încă în lanul de porumb, iar consumul de kg. săpun sau șampon pe cap de locuitor, statistic, începe cu cifra zero, locuitorii acestor ținuturi sunt conservatori și-și apăra a€œnivelul de trai" votând a€œstanga" ce le promite și asigură acest mod de viață stupid? Cum să conducă țara un neamț care să-i pună la treabă când de peste 24 de ani, prin "grijă" "tătucului" Iliescu, a oportunistului Năstase, respectiv a discipolului lui, Ponta, „€œproletarul" îndoctrinat, îmbolnăvit cronic de lene și ură împotrivă celui bogat sau inteligent, continuă să supraviețuiască, fără muncă, din muncă altora ? Cum să nu-și apere conservatorismul moștenit din comunism ? Este evident că într-o societate normală, unde promovarea valorilor este bazată exclusiv pe competiție, lenea și minciună nu sunt calități. Fără idealuri normale, în ceea ce privește decentă și civilizația, mulțumindu-se cu o bucată da pâine și un amestec de votcă cu apa și esențe, cum să voteze asemenea „specimene", infestate de comunism, dreaptă, cea care promovează muncă, competiția și concurență ? Cine le mai asigură pâinea și votcă fără să facă nimic ? Această este, din păcate, adevărată față a alegătorului care hotărăște soartă majorității, inclusiv a studentului și intelectualului, susbstituindu-i și acesta este adevăratul motiv al regresului și stagnării economice, culturale și morale a României. Faptul că, deși puteam fi liberi și prosperi, continuăm să fim slugi proaste, umile și, pe cale de consecință, sărace ale corporațiilor care conduc lumea, gen OMV sau KazMunayGaz, prin intermediul oportuniștilor politicieni români, avizi de putere și lacomi. Ignoranța, prostia, lenea, minciuna, hoția și orgoliile stupide sunt, din nefericire pentru această populație, calitățile votantului care hotărăște soarta țării și ceea ce speculează clasa politică atunci când hotarește în așa zis numele poporului. Și asta pentru că studenții, intelectualii, nehotărâții, comozi, sunt copleșiți de cohortă de slugi ale primarilor și șefilor numiți politic și care-și apara astfel privilegiile.

În aceste condiții, când soarta îi este hotărâtă de leneșii nostalgici după comunism, care mergeau la muncă doar că să aibă de unde se întoarce, ce alternative are cetățeanul normal, cult, civilizat și educat care nu votează ? Ori să se alinieze și să se prostitueze moral, făcându-se frate cu cei care dețin puterea (adică cu Dracul) și exploateze, fără scrupule, "prostimea" în favoarea sa, ori să asiste neputincios la propria-i distrugere morală, fiind obligat să se înhame și să poarte un jug pe care nu-l dorește și în care nu crede, și, pentru un trăi decent și nenorocit, să accepte bocancul politic al celor lipsiți de scrupule pe grumaz, așteptând toată viață că se va schimbă ceva în bine și că nu-i va mai hotărâ soartă asistații social, cei care trăiesc din milă guvernelor și ale primarilor, sperând că se vor trezi. Sau, dacă alternativele existențe nu sunt „€œacceptabile" și este satul de mizeria morală și economică în care trăiește, au o altă alternativă, pe care comuniștii au promovat-o și încurajat-o constant. Să plece și să-și vîndă valoarea, pentru un trăi decent, în țări străine, unde, chiar dacă este discriminat, batjocorit sau umilit, măcar cel care-l batjocorește și umilește nu este fâțele lui, Ponta și clasa politică al cărui produs este. După cum se vede, PSD și aliații săi vor doar să acumuleze cât mai multă putere pentru a putea să jefuiască în voie averea publică. N-au nevoie de profesioniști integrii, nici de intelectuali integrii, care cred în adevăr, lege și justiție, ci, pentru a prelua puterea și a se menține la putere, de „€œproletari" naivi, ignoranți, umili și supuși, crescuți pe principiul a€œcrezi ce-ți spune partidul, nu ce este „real" și pentru a guverna, de oportuniști fără caracter, fără scrupule, mincinoși, cedinciosi până la a intră în pușcarie intereselor meschine ale celor aflați la putere, precum Fenechiu, Chitoiu și alte specimene de acest gen.

N-au nevoie de opoziție când fură și jefuiesc bugetul public, nici de funcționari corecți care să aplice legile când este vorba de interesele politicienilor (de asta au și epurat și politizat total administrația publică). Chiar mai rău decât comuniștii, PSD și clică lor vor să creeze un sistem în care membrii și clientelă de partid să aibă imunitate totală în față legii, indiferent dacă fură, înșeală, fraudeaza sau mint. Sunt atât de lacomi încât nu mai au răbdare nici să schimbe legile, așa cum făcea Năstase, pentru a da o aparentă de legalitate. Cu mentalitate de „€œciocoi"simplul fapt că sunt la putere consideră că este un argument suficient pentru a li se recunoaște dreptul „€œlegitim" la a devaliza bugetul public. Acesta, în fapt, este obiectivul câștigării alegerilor prezidențiale. Controlul politic total asupra justiției pentru că celebrele cazuri Năstase, Copos, Voiculescu, Remes, Mureșan, Constantinescu, Mazăre, Fenechiu, Voicu, Becali, Cosma, Stancu și alte asemenea sute finalizate sau aflate pe rolul parchetelor și instanțelor să nu se mai repete. Vor liniște și protecție totală din partea mass-media (vinovată că face publice hoțiile) și neimplicarea justiției (vinovată că nu înțelege că PSD și acoliții săi nu pot fi obligați să respecte legile). Acesta este „€œstatul de drept" ce va urma. Un stat neocomunist în care partidul stat, reintroducând principiile „luptei de clasa" - de care a abuzat în întreagă campanie electorală -, va reintroduce „œdisciplina" comunistă, substituindu-l pe Dumnezeu cu membrii de partid și clientelă politică, de care nimeni nu va mai avea voie să vorbească și nici să se atingă. Această este țara unită marca Vicor Ponta și țara fără scandaluri marca Băsescu. Cine va vorbi contra PSD și va încerca să deranjeze în vreun fel PSD va plăți scump, exact că cei care au îndrăznit să cârtească împotrivă PCR. Și, pe lângă reitroducerea Sighetului și Doftanei în circuitul „€œturistic" de €œcazare" al cârcotașilor puterii, pentru a nu fi „€œcoplesiti", vor rezolvă, prin votarea amnistiei, substituirea corupților de partid cu cei care cârtesc împotrivă „€œputerii".

Cam lugubru scenariu, nu ? Și dacă va fi real ? Nu există toate premisele ?

Ec.Pavel Roman

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:23
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou