Din pseudo-proiectele de finanțare bugetară și instigările diversioniste ale Guvernării PONTA: 10 euro „s'il vous plait!”... și “Statul oferă o armă împotriva evazioniștilor!”

Mihai Bărbuliceanu, 9 februarie 2015, Ora 06:36

  • print
  • |
din-pseudo-proiectele-de-finantare-bugetara-i-instigarile-diversioniste-ale-guvernarii-ponta-10-euro-s-il-vous-plait-i-statul-ofera-o-arma-impotriva-evazioni-tilor-45512-1.jpg

Când am văzut zilele trecute în presă că premierul V.V. PONTA a afirmat că "Statul oferă o armă împotriva evazioniștilor!" ne-am gândit că, în sfârșit, guvernul a conștientizat pericolul în care se află ROMÂNIA și vom asista la prima mare actiune de stopare a evaziunii care sărăceste natiunea prin devalizarea bugetului de stat prin controversatul sistem al restituirilor de Taxe pe Valoarea Adaugata (TVA) de miliarde de euro, anual cu larga contribuţie şi ‘'bunăvoinţă'' a funcţionarilor din serviciile de control al TVA din structura Ministerului de Finanţe....sau - va trece la identificarea structurilor din aparatul de stat care, prin indolenţa iresponsabilă, neprofesionalism şi chiar banditism fiscal au acceptat şi aprobat restituiri de TVA pe baza actelor si false, prin suveica firmelor fantomă și prin exporturi fictive... sau blocarea ingineriilor care se identifică la exporturile si importurile de cereale, energie și gaze naturale, speculându-se șmecheria numită : procedură de swap (import și reexport virtual)....

Dar ne-am înșelat! Nimic din toate acestea! Într-o postare pe contul său de Facebook, Premierul a reiterat decizia Guvernului, care le oferă... ATENȚIE! ... posibilitatea oamenilor să nu mai plătescă marfa la magazine, dacă nu primesc bon fiscal Aceasta este marea găselniță pentru stoparea MARII EVAZIUNI?

Cam ce efect poate avea o astfel de masură? Primele victime, neajutorate, vor fi zecile de mii de mici producători și vânzatori din piețe care vând cartofi, fructe și legături de pătrunjel și usturoi! USTUROI?

Acum întelegem de unde-i vin astfel de idei Premierului PONTA!

Pentru ca domnul PONTA nu-i oricine... este un jurist care ocupă poziția nr.1 în guvernarea ROMÂNIEI !!! ...și are consilieri... pe probleme bugetare și de fiscalitate... iar în topul consilierilor o are pe .... doamna Usturoi, zisă madam Garlic !!! Care?...acea habarnistă, Ioana Petrescu - absolventă de Harvard, fosta Ministrul Finanțelor în anul de grație 2014, care avea un fix cu impozitarea fiscală și sanctionarea drastică pentru evaziune a băbuțelor care vindeau pe trotuar legături de usturoi, pardon... de GARLIC!

E "deșteapta", sub patronajul căreia, în calitate de ministru, au fost acordate despăgubirile fraților MICULA!... se pare cu încălcarea Directivelor europene privind concurența si ajutoarele de stat. Pe tema acesta există o notificare lămuritoare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, C 393/27 din data de 07.11.2014. Si e vorba de câteva sute de milioane... de legături de ..garlic!?!

Dar să revenim la "Statul oferă o armă împotriva evazioniștilor!" și loteria bonurilor fiscale...

Ce preocupari mai are și guvernul nostru!

Pune 20 de milioane de cumpărători și vânzatori să se alerge unii pe alții până la PAȘTE... să depună bonurile... Dumnezeu știe unde! ... că are Domnul Ministru de Finațe DARIUS VÂLCOV fondul de premiere alocat de... 1 milion de lei... unu, pentru toată țara! Adică, teoretic, daca fiecare cumparător depune un bon... vreo... 5 bani premiu pe bon fiscal ! IMPOZABIL?

Oare cât cheltuiește pentru organizarea loteriei? A facut licitație?
Ne mai punem totuși o întrebare: meschinăria asta este rezultatul gândirii unui personaj care nu-și poate depăși nivelul, considerând ca administrarea

finanțelor ROMANIEI e același lucru cu primaria de la SLATINA... sau e o problemă mai profundă pe care trebuie să o deducem din ce scrie in Slatina.Ziare.com din 02.02.2015?

Citez:

„Din cercetări a reieșit că, in perioada 2011-2014, reprezentantii a peste 200 de societati comerciale ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor siimpozitelor datorate bugetului de stat.

De asemenea, prin intermediul societatilor implicate ar fi fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro catre persoanele in cauza...."
- și coroborăm cu ce scrie în Gazeta Oltului din iulie 2013: "Consiliera fostului primar Darius Vâlcov, cercetată penal: Aşa cum era de aşteptat şi în acest caz consiliera Bianca Cristina Tonita... prin activitatea desfăşurată a fost prejudiciat bugetul de stat prin emiterea de facturi fictive pentru marfă inexistentă în realitate, pe care societăţile comerciale beneficiare le introduceau în contabilitate în vederea diminuării bazei impozabile şi neplata impozitului pe profit şi TVA... Prejudiciul adus bugetului de stat, estimat doar până în această fază a cercetărilor, este de 9,8 milioane de euro!"

Ce diferențe! Cat e bugetul alocat pentru „marea" tombolă? 1 milion de lei? ...ca să ne repezim peste babele si peste rebegiții ăia de frig de prin pietele si dughenele de cartier, să-i jefuim...PARDON! Să luăm marfa fără să plătim... pentru că nu au case de marcaj de ultimă generație și nu au de unde să cheltuie sute de milioane pe consumabilele marilor trusturi de I.T.?
Lăsând gluma, aici se cam identifică elemente care ne fac să credem că, politica fiscală aplicată în prezent, este generată de structuri decizionale, de guvernare si de manipulare a maselor, aservite unor interese obscure. Aceasta este pe cale să devină un factor determinant în distrugerea entităţii şi identităţii româneşti.

In acest context, îl citez pe d-nul Klaus IOHANNIS, Presedintele Romaniei:
Filosofia finanțelor publice este, în prezent, în flagrantă contradicție cu principiile dezvoltării economice sănătoase. Calitatea de contribuabil a ajuns să fie sinonimă doar cu aceea de plătitor de taxe și impozite, oricât de multe și de apăsătoare uneori, fără ca cetățeanul să simtă că este și beneficiar al sistemelor publice. Când acest sentiment ajunge să predomine în relația dintre contribuabil și stat, devine clar de ce economia subterană și corolarul său fiscal, evaziunea, tind să devină regula - de supraviețuire uneori - care erodează treptat și subtil calitatea și sustenabilitatea sistemelor publice."

A doua mare gaselniță lansată de domnul Premier: impozitarea fiecarui român din diaspora cu 10 euro pe lună.
Este clar că bugetul Romaniei este în colaps!
Să vii în fața națiunii și să lansezi o enormitate de tipul : 10 euro „síl vous plait!"... țintind spre cei cca 4 milioane de romani din DISPORA?
Este practic o a treia umilire a Diasporei, după 2 şi 16 noiembrie 2014!

Domnule Prim-ministru noi romanii din țară am învațat o lecție: 4 milioane de emigrați asigură mijloacele (precare) de existență a cel puțin 5 milioane de romani saraci din țară... problema e că aceștia votează ... și câteodată ies și în stradă...
Vă întrbăm: de ce 10 euro, așa după ureche, și ce le oferiți în schimbul lor?
De ce nu 100 de euro pe lună, de la romanii din diaspora care au un loc de muncă? Nu nu-i o glumă! RO

Domnule Premier V. Ponta, cred trebuia să fiți informat, înainte de a ieși public cu propunerea inpozitării cu 10 euro a veniturilor românilor din Diaspora, că deschideți Cutia PANDOREI FISCALE deoarece, pentru a fi legale aceste contribuții, trebuie respectate formele excesiv de birocratice și coercitive impuse de Ministerul de Finanțe.

Astfel cca 2,5 milioane de români aflați la mii de kilometri de țară, trebuie să-și piardă timpul, banii și nervii, pentru a se supune unor dispoziții aberante privind declararea veniturilor care reprezintă baza lunară de calcul a contribuțiilor de asigurări sociale (pensii) care se realizează prin depunerea la organul fiscal de domiciliu (din ROMANIA) a unei Declarații privind venitul asigurat la sistemul public de pensii (formularul 600, introdus prin Ordinul ANAF nr. 874/2012). Pentru astfel de anomalii birocratice și sociale au parăsit românii țara!

V-ați lansat aiurea și cred că ați fost sfătuit prost de habarniști sau de indivizi din anturajul guvernamental care vor sa vă prăbușească!

Dacă "specialiștii" DVS, scoliți pe la Harvard, ar fi ieșit puțin din lumea paralelă în care viețuiți in palatul VICTORIA, ar fi aflat, print-un singur telefon dat la asociațiile romanilor din Europa că acestea propun deschiderea dialogului între reprezentanții Diasporei și autoritățile de resort, din cadrul Guvernului României, cu scopul declarat de identificare a soluțiilor pentru asigurarea unui cadru legal și facil pentru plata curentă și retroactivă a contribuţiei de asigurări sociale de stat, în Romania.

MOTIVUL? La această dată, dacă într-o anumită perioadă de timp o persoană nu s-a aflat într-o situaţie prevăzută de lege pentru care se datorează contribuţia de asigurări sociale de stat, așa cum este cazul romanilor din Diaspora, plata retroactivă a acesteia NU este posibilă. Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), NU are niciun temei legal.
În această perioadă de criză, Guvernul ar fi putut pune bazele unor acumulari fiscale sigure si pe termen lung, prin armonizarea si simplificarea procedurilor birocratice.

De exemplu, dacă doar 500.000 de muncitori români ar plăti pentru o perioadă de 15 ani o sumă de 100 € lunar, 15 x 12 x 100 x 500000 = 9.000.000.000 euro - 9 MILIARDE DE EURO! Mulți, foarte mulți dintre acesștia ar dori să-și platească și retroactiv contribuția! Dar ce să-i faci? Raspunsul hidrei birocratice cu din Ministerul de Finanțe si din Ministerul Muncii și Protectiei Sociale, spune NU! Guvernul plătește de la buget zeci de mii de funcționari zeloși să spună NU, și luptă la greu razboiaiele inventate înpotriva babelor, tarabagiilor și vânzătorilor din dughene cu noua "armă oferită de stat impotriva evazionistilor!" : Tombola cu premii de 5 bani pe bon fiscal!

Domnilor guvernanti din guvernul PONTA, va recomandăm la modul serios, sa va apucați odată de guvernat țara acesta, atâta cât veți mai guverna!
Senator Sebastian GRAPA


Consilier pe tematică de specialitate, Ec. Mihai Bărbuliceanu

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:17
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou