Dobrițoiu riscă 10 ani de PUȘCĂRIE în scandalul "ofițerul TURCESCU"

Cristian Blănuţă, 23 septembrie 2014, Ora 10:22

  • print
  • |
dobritoiu-risca-10-de-puscarie-in-scandalul-ofiterul-turcescu-43499-1.jpg

Dacă se dovedește că Robert Turcescu a fost ofițer acoperit, fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobrițoiu, care a făcut public numele lui în 2012, riscă o pedeapsă mai mare decât presupusul „agent" DGIA.

Robert Turcescu s-a transformat, peste noapte, dintr-un cunoscut realizator de emisiuni, într-un personaj ce ar putea ajunge în fața instanței de judecată. Dacă informațiile postate pe blogul său și susținute pe postul B1TV, că ar fi fost ofițer acoperit al Direcției Generale de Informații a Apărării sunt reale, gestul său de a se deconspira ar putea atrage răspunderea penală.

Mai exact, Legea privind activitatea de informaţii, contrainformaţii şi securitate prevede, la articolul 77, alin.1: „Fapta de a divulga identitatea reală a sursei secrete umane sau a ofițerului de informații acoperit ori date semnificative pe baza cărora identitatea acestora ar putea fi stabilită constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani". De asemenea, Noul Cod Penal prevede aceeași pedeapsă, de la 2 la 7 ani.

„Dat de gol" de Antena 3
Interesant este că, în conformitate cu același cadru legal, sunt sancționați toți cei care divulgă identitatea unui ofițer acoperit. Astfel, în condițiile în care se dovedește că Robert Turcescu ar fi un astfel de ofițer, în culpă pot fi și cei care au dezvăluit, în anul 2012, că el este locotenent-colonel în Armata Română. Atunci, Ministerul Apărării, condus de Corneliu Dobrițoiu, a transmis un comunicat în care se preciza: „Domnul Turcescu Robert figurează în evidențele militare ale MApN ca ofițer superior, fiind avansat de la absolvent direct la gradul de locotenent-colonel în rezervă la data de 14 aprilie 2010". Informația a fost „divulgată", apoi, de postul Antena 3.

Sursa: evz.ro

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:08
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou