Elena Udrea confirmă acuzaţiile lui Băsescu şi face dezvăluiri despre practicile procurorilor

Ziarul Atac, 27 aprilie 2015, Ora 08:47

  • print
  • |
elena-udrea-confirma-acuzatiile-lui-basescu-si-face-dezvaluiri-despre-practicile-procurorilor-46385-1.jpg

După ce fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a acuzat presiunile procurorilor asupra mai multor persoane să îl denunţe, precum şi faptul că acele persoane sunt ţinute în arest preventiv pentru a-l "turna", Elena Udrea confirmă acest fapt şi oferă detalii suplimentare despre practicile procurorilor, scrie Evz.

Elena Udrea susţine că tudor Breazu a fost dus fără avocat la DNA şi a fost ameninţat cu prelungirea pedepsei dacă nu face declaraţii despre Nana, Traian Băsescu sau Elena Udrea. Ea susţine, totodată, că procurorii insistă să obţină şi alte informaţii "mincinoase" de la Ana Maria Topoliceanu. Scopul ar fi întocmirea unor "dosare de rezervă" care ar avea scopul de a o ţine cu orice preţ în arest.

"În dosarul „Gala Bute", sunt arestaţi preventiv doar cei care nu au declarat împotriva Elenei Udrea, aşa cum au dorit procurorii: Tudor Breazu şi Rudel Obreja. Nu numai că nu au făcut-o şi au spus adevărul, contrazicând astfel denunţul Anei Maria Topoliceanu (situaţia lui Breazu) ori contrazicând teoria acuzării (situaţia lui Obreja), dar au şi refuzat să cedeze presiunilor făcute de procurori.

Ambii au reclamat în instanţă că li s-a cerut explicit să spună ceva despre Elena Udrea sau despre Traian Băsescu.

Tudor Breazu a fost scos din arest, fără avocat, şi dus în faţa altei procuroare decât cea din „Gala Bute", care, timp de două ore, l-a ameninţat cu detenţia prelungită dacă nu spune lucruri despre Nana, Traian Băsescu sau despre Elena Udrea".

Cum niciunul nu a spus nimic, stau amândoi în arest, în continuare. Şi asta deşi Tudor Breazu este acuzat de „complicitate la luarea de mită" a Anei Maria Topoliceanu (aflată sub control judiciar), iar Obreja este acuzat evaziune fiscală. Reamintim că fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box a fost arestat în ambuscada din 2 februarie, când s-a resuscitat dosarul „Gala Bute" (la trei zile de la denunţul depus de Elena Udrea), deşi el fusese audiat de N ori, în cei trei ani de când exista acest dosar", a scris, pe Facebook, echipa de comunicare a Elenei Udrea, care a scris şi despre presiunile care se fac asupra Anei Maria Topolicenau.

"Mai mult, surse din DNA spun că aceeaşi procuroare care l-a ameninţat pe Tudor Breazu a chemat-o pe Topoliceanu pentru a face alte denunţuri mincinoase la adresa lui Udrea, cu scopul de a inventa noi dosare. Să fie... de rezervă! Asta în caz că vreun complet de judecată îndrăzneşte să o pună liberă pe Elena Udrea în „Gala Bute". Aşa cum s-a întâmplat, de altfel, şi prima dată cu rearestarea sa la o săptămână după ce ÎCCJ dispusese arest la domiciliu în primul său dosar.

PS. Presiunile exercitate asupra lui Breazu şi Obreja pentru a face declaraţii au fost amintite de Elena Udrea şi în memoriul depus de avocaţii săi la CSM încă de pe 28 martie. La o lună distanţă, încă nu există o poziţie publică şi nu e clar dacă s-au făcut verificările care se impun în astfel de situaţii", conform postării de pe Facbeook a echipei de comunicare a Elenei Udrea.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:47
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou