Exclusiv! Divorț în lumea medicală a Iașului. Detalii spectaculoase din mariajul medicului Farmatu care a căzut în plasa unei impostoare

Ziarul Atac, 22 iunie 2015, Ora 17:29

  • print
  • |
exclusiv-divort-in-lumea-medicala-a-iasului-detalii-spectaculoase-din-mariajul-medicului-farmatu-care-a-cazut-in-plasa-unei-impostoare-46601-1.jpg

Se spune ca niciodata nu vei reusi sa cunosti cu adevarat persoana de langa tine. Aceasta vorba se potriveste perfect chirurgului Lucian Farmatu (foto stanga), angajat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iasi. Acesta a cunoscut o femeie in 2011, de care s-a indragostit. Aura, atunci in varsta de 38 de ani, parea o femeie infipta, cu un serviciu care iti inspira autoritate. Spunea peste tot ca lucreaza in Politie. A avut un comportament conform fisei postului, rudele "baiatului" (atunci 42 de ani) fiind convinse de acest lucru. La un moment dat, aceasta acuza dureri de spate din cauza vestei antiglont. Toata lumea din jur privea admirativ, mirandu-se in acelasi timp de pericolele pe care o pasteau pe curajoasa politista. Intre timp, a intervenit si casatoria. Dar, anul trecut medicul si-a dat seama ca sotia este o impostoare si a cerut divortul. Acesta a fost castigata in instanta pe data de 16.04.2015. "Admite cererea. Desface casatoria din culpa paratei. Dispune ca parata sa revina la numele purtat anterior casatoriei". Asadar, fost sotie va purta numele de Blanita. Sotia mediculu si-a construit o viata dubla, cum numai in filmele americane vezi. Era ferm convinsa de minciunile pe care le turna sotului. In randurile de mai jos, www.atacdeiasi.ro va prezinta metodele prin care Aura isi pacalea sotul. Fiind contactata telefonic, aceasta nu a raspuns pentru comenta acuzatiile formulate de fostul sot.

Simula convorbiri telefonice

Chirurgul Farmatu a explicat ca fosta sotie (foto stanga) inventa convorbiri u diferiti oameni ai legii. "Sunt sotul numitei Farmatu Aura si in prezent ma aflu in process de divort cu aceasta. Am cunoscut-o pe aceasta in vara anului 2011. Inca de la prima intalnire aceasta a pretins ca ar fi maior de politie in cadrul IPJ Vaslui ocupand functia de adjunct al sefului IPJ Vaslui - dl. Carp. La prima vizita a mea la Vaslui, Farmatu Aura - cu scopul vadit de a ma induce in eroare cu privire la ocupatia sa profesionala, pe parcursul respectivei intalniri a purtat (posibil a simulat) diverse discutii telefonice cu avocati care ar fi contactat-o pentru a-si apara client arestati. Aveam sa constat abia in aceasta toaman (a anului 2014) ca toate aceste convorbiri ca si celelalte ulterioare nu au fost decat simulate de aceasta pentru a-mi crea convingerea ca aceasta are ocupatia profesionala pe care si-o asuma in mod fals/illegal. In luna septembrie a anului 2011 am plecat in concediu impreuna, iar in perioada celor 10 zile a simulat mai multe convorbiri telefonice cu seful IPJ Vaslui, intr-una dintr ele desfasurata spre sfarsitul sejurului afirmand "tin eu operativa de luni in locul dvs. Daca sunteti plecat la Bucuresti". Intrucat am hotarat sa ne casatorim m-a asigurat de faptuil ca s-a rezolvat transferul acesteia la IPJ. Incepand cu luna ianuarie a anului 2012 a sustinut timp de doua luni ca face serviciu in cadrul IPJ Iasi in cadrul unor ture, toate acestea coincideau cu zilele mel de garda (precizez ca sunt medic chirurg la Spitalul de Pneumoftiziologie Iasi). In respectiva perioada inventa diverse situatii in care ea ar fi fost de serviciu. Cred, privind acum retrospectiv lucrurile, ca se inspira din cazurile prezentate drept stiri din domeniul penal in presa locala", spune Farmatu intr-o plangere inaintat SRI Iasi.

Agent 007

Satula de activitatea de politist, Aura devine brusc angajat SRI Iasi. "La inceputul lunii septembrie a anului 2012 mi-a adus la cunostinta faptul ca se transfera la SRI Iasi, astfel incat in perioada urmatoare a inceput sa-mi relateze diverse situatii din sfera acestui nou loc de munca. Nu vorbea decat despre seful ei, colonelul Popa. De asemenea, imi prezenta diverse situatii din lumea araba care tineau de specificul activitatii SRI. Mai pretindea tot in acelasi sens ca ea ar fi specialista in acest domeniu legat de lumea araba si chiar am constatat pe calculatorul meu pe care il folosea si ea, in partitia MyDocuments diverse texte in limba araba pe care aceasta le pretindea ca trebuie sa le traduca ca indatorire de serviciu in cadrul SRI Iasi", continua medicul.

Prinsa la banca

In 2013, s-au hotarat sa faca un credit bancar. Aura Farmatu a prezenta o hartie ce ar fi semanat cu adeverinta de salariat. Cand au ajuns la sediul bancii Unicredit ofiterul de credit a cerut ca Aura Farmatu sa precize durata de cotizare la Casa Pensii pe perioada cat a activat la SC Wavin Romania SA. Luata la intrebari de catre sot, Aura Farmaru a explicat fara sa rasufle ca in calitate de ofiter SRI lucra sub acoperire la diverse firme pentru a descoperi eventualele ilegalitati.

A recunoscut ca nu este ofiter SRI

Alt episod evidentiaza totusi rabdarea Aurei Farmatu care la un moment dat a devenit una si aceeasi persoana cu personajul jucat. Astfel, intr-o dimineata, Aura ii cere sotului sa pastreze in autoturism echipamentul din dotare format din munitie, stilet, pistol, uniforma SRI. Mai tarziu, s-au deplasat la locuinta din Tomesti lucrurile fiind depozitate intr-o camera unde locuia mama Aurei. Dupa ceva timp, la casa medicului a fost efectuat o perchezitie, acesta fiind implicat intr-un dosar de inselaciune. In acel moment, a fost prinsa cu minciuna. "La momentul perchezitiei efectuate de catre echipa condusa de inspectorul de politie Nechita Petru din cadrul Sectiei II a politiei municipiului Iasi la locuinta mea din Tomesti, uniforma SRI a sotiei impreuna cu celelalte obiecte descrise anterior ca facand parte din dotarea pusa la dispozitia acesteia de catre sRI Iasi se aflau in camera mamei sale din locuinta din Tomesti. Interpelata fiind sotia mea de catre inspectorul Nechita Petru in sensul daca este ofiter SRI, aceasta a raspuns ca nu mai este de un timp ofiter SRI Iasi si ca este locotenent - colonel in rezerva a acestei institutii la momentul perchezitiei", se arata in plangere.

Ameninta cu un pistol de jucarie

Dupa perchezitie, in luna aprilie a anului 2014, medicul Farmatu ar fi fost ameninta de sotie cu pistolul. Acesta spune ca a sunat la 112 dar echipajele de politie nu au sosit. "Dupa momentul perchezitiei am aflat ca s-a gasit la perchezitie o chitanta de cumparare a unui pistol de tip air-soft, motiv pentru care pistolul gasit la perchezitie a fost apreciat ca fiind de agrement si nu a fost ridicat si nici nu au fost efectuate verificari in sensul daca sotia detine permis de port arma datorita acestei imprejurari",a povestit medicul. Mai mult, acesta a explicat ca fosta sotie spunea ca este de la SRI cand era oprita in trafic de catre politistii rutieri, aceasi atitudine avand-o si cand se folosea de serviciile de taximetrie.

A fost verificata de familie

Mihaela Farmatu, sora medicului, isi aduce aminte ca la petrecerea de dupa cununia civila Aura l-ar fi invitat pe seful Politiei Vaslui impreuna cu sotia. Dar locurile rezervate familiei Carp nu au mai fost ocupate. Obervand ca ceva nu este in regula, cumnata a facut o serie de investigatii si a aflat ca Aura nu a lucrat la Politia Vaslui ci la Primaria muntenii de Jos de unde a plecat prin demisie. "Cand s-a angajat la ei a depus o diploma de licenta eliberat de Academia de Politie Bucuresti, Facultatea de Drept, diploma care este falsa. Anterior lucrase pentru dl. Porumboiu, la fabrica de produse lactate ca jurist, folosindu-se de aceasi diploma falsa", a declarat Mihaela Farmatu.

Nu poate intra in propria casa

Dupa ce lucrurile au degenerat, medicul a parasit locuinta din Tomesti, dar se mai intorcea din cand in cand ca sa-si mai recupereze din lucruri. De precizat ca mama fostei sotii, Eugenia Blanita, in varsta de 84 de ani, locuia in imobilul din Tomesti. In acest context, in luna februarie a acestui an, Lucian Farmaru se intoarce in Tomesti si observa lanturi pe poarta si doua persoane in curte care au declarat ca au procura necesara pentru a se ingriji de batrana. Medicul a observat ca in casa erau doar 12 grade, femeia locuind in conditii inumane. Nu dupa mult timp, aceasta a fost transportata la spital in stare de soc hipotermic si degeraturi. "Consider ca starea numitei Blanita Eugenia este urmare a lipsei de ajutor ce o datoreaza Farmatu Aura mamei sale, refuzului acesteia ca eu sa ii acord ajutor in seara de 15.02.2015 cand i-am spus telefonic ca este foarte frig in casa pentru mama sa", a incheiat Farmatu.

 

 

EDITORIAL

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, e forțat să candideze la alegerile prezidențiale, însă   orice candidat îl va învinge în turul doi, asta pentru că românii se vor mobiliza anti-PSD. Comasarea alegerilor e vitală pentru PNL În ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:19
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou