Exclusiv! Nevasta unui doctor ieșean s-a folosit de SRI și de Politie pentru a escroca mai multe persoane

Ziarul Atac, 26 iunie 2015, Ora 14:04

  • print
  • |
exclusiv-nevasta-unui-doctor-iesean-s-a-folosit-de-sri-si-de-politie-pentru-a-escroca-mai-multe-persoane-46613-1.jpg

Intr-un articol publicat saptamana trecuta de www.atacdeiasi.ro s-a aratat cum Aura Farmatu, acum Blanita, l-a dus de nas pe chirurgul iesean Lucian Farmatu. Medicul s-a trezit intr-un final si a divortat de Aura. Femeia se folosea de tot felul de nume din lumea justitiei pentru a-si justifica un statut social inventat. Cand a aflat ca nu este ceea ce pretinde, medicul Farmatu a divortat de nevasta. Intre timp au fost identificate si alte detalii spectaculoase cu ajutorul carora este demonstrata impostura Aurei Farmatu, actualmente Blanita. De precizat ca Lucian Farmatu (foto stanga) a refuzat sa discute reporterii www.atacdeiasi.ro.

Prima sarlatanie, la Vaslui

In trecut, Aura lucra pentru primaria Muntenii de Jos, in calitate de consilier juridic. Postul ii permitea acces la stampila primarului. Edilii de acolo se plang ca femeia a folosit stampila pentru a aviza o cerere de adeverinta salariat. In baza acestei adeverinte a obtinut un credit de 15 mii lei de la o banca din zona. Bineinteles nu a mai platit ratele, ofiterii de credit cautand-o pe la serviciu. Intre timp, postul a fost eliberat. "A avut acces la stampile. A avut posibilitatea sa o foloseasca. Toata ziua trebuia sama rastesc la ea ca sa faca treaba. Stim ca a luat ceva de la banca pentru ca sunau la primarie ca sa-si achite ratele. La un moment data am vrut sa scapam de ea, pentru ca nu se tinea de treaba. Pana la urma, a demisionat ea", a declarat Ion Tutu, secretar la primaria Muntenii de Jos. Tot in acea perioada, inainte de a-l cunoaste pe chirurg in 2011, Aura l-a escrocat pe un angajat din primarie, un anumit Viorel Buzatu. In trei luni de relatie, acesta a ramas fara bani si fara aur. Cu greu a scapat de ea. Contactat, Viorel Buzatu a refuzat sa vorbeasca despre perioada neagra din viata lui.

"Este o nenorocita, a lasat-o la morga"

TUTU_IONIn urma cu doua luni, mama Aurei a decedat in localitatea Muntenii de Jos. A murit singura, lasata sa se chinuie ca un caine. Fiica batranei nici macar nu a aparut la inmormantare, primaria ocupandu-se de funerarii. "Este o nenorocita. Inmormantarea a avut loc acum doua luni. A inmormantat-o primaria. A ajutat si fostul sot (medical Lucian Farmatu-n.r). E un pericol public femeia asta. A lasat-o la morga doua saptamani. Este o nenorocita, tatal ei a murit acum doi, trei ani. Are aici 1000 de metri patrati si o casa darapanata. Au venit executorii sa o ia", a mai spus secretarul Tuta (foto stanga). Dupa decesul mamei, Aura a avut tupeul sa ridice pensia defunctei. Acum s-a ales cu o plangere din partea Casei de Pensii ce urmeaza sa fie solutionata de IPJ Vaslui.

Plangeri la sectia a IV-a Politie

aura bunIn acest moment, Aura Farmatu (fot stanga) este cautata peste tot. Nimeni nu i-a dat de urma. Plangerile s-au strans cu nemiluita la sectia a IV-a Politie. Insa, reprezentantii IPJ Iasi au precizat ca acestea nu au fost solutionate, fiind in lucru la politistul de caz Petru Nechita, acuzatia principala fiind cea de inselaciune. Plangeri au facut si reprezentantii SRI Iasi. Reamintim ca Aura Farmatu s-a folosit de insemnele SRI pentru a escroca diferite persone (uniforma, sigla etc.). Spunea apropiatilor ca in calitate de ofiter SRI era trimisa in misiuni special, ca era specializate pe lumea araba si ca facea parte din tot felul de operatiuni secrete. Totul era o minciuna.

Prieten la catarama cu seful IPJ Vaslui. Politistul si-a facut cruce

Aura Farmatu spunea tuturor ca a fost politista la IPJ Vaslui si ca este prietena cu Mihai Carp, seful institutiei. La petrecera de dupa cununia civila cu medicul Farmatu a anunat ca printre nuntasi va fi si Carp, dar scaunele au ramas goale. "Nu am auzit de ea, nu stiu cum arata. N-o cunosc, nu am auzit", a explicat seful IPJ Vaslui.

Cu procurorii la degetul mic

ispirLa Iasi, Aura Farmatu spunea tuturor ca este prietena cu Ioan Scripniciuc, seful IPJ, si ca il cunoaste foarte bine pe Iulian Ispir (foto stanga), procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi. Acesta a negat orice relatie. "A fost un dosar in care era implicat sotul dumneai (Lucian Farmatu-n.r). Dumneai a adus niste documente, venind in calitate de sotie a domnului. M-a anuntat ca este vecina cu parintii mei din Vaslui. Nu am nici un fel de relatie. Suntem si alta generatie", sustine procurorul. Mai mult, s-a dat si avocat pacalind diferite persoane. Contra sumei de 500 de euro promitea solutionarea unor dosare de extradare. Marius Striblea, decanul Baroului Iasi a precizat ca nu exista nici un avocat pe liste cu numele de Aura Farmatu sau Aura Blanita.

 

Sursa: www.atacdeiasi.ro

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:34
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou