Exclusivitate! Doi avocați ieșeni se bat pentru un milion de euro. Bun de plată este unul dintre regii asfaltului

Ziarul Atac, 22 iunie 2015, Ora 12:52

  • print
  • |
exclusivitate-doi-avocati-ieseni-se-bat-pentru-un-milion-de-euro-bun-de-plata-este-unul-dintre-regii-asfaltului-46597-1.jpg

Un dosar pe asigurari a facut ca doi avocati ieseni sa se confrunte in fata magistratilor de la judecatoria Barlad. Este vorba de Gianina Porosnicu si Ionel Nechita. Cel din urma, a fost zdrobit la un termen recent de judecata. Mai precis, avocatul Porosnicu reprezinta familia unei victime rezultate in urma unui accident rutier petrecut in judetul Vaslului, in timp ce Nechita pe administratorul societatii tras la raspundere pentru producerea accidentului. In consecinta, s-a reusit blocarea averii administratorului societatii, pretentiile cerute magistratilor fiind de 1 milion de euro.

Emil Savin, regele asfaltului si al Vasluiului

Trezit cu averea blocata este Emil Savin, administrator al societatii Transmir SRL, cea mai mare firma de asfaltari din judetul Vaslui. Poprirea s-a pus atat pe bunuri mobile cate si pe cele imobile. Este un persoanaj cunoscut pentru mai multe contracte castigate cu statul, in principal, lucrari de asfaltare. A prins lucrari si pe tronsonul DJ Vaslui - Iasi. Numai pe anul trecut, societatea a inregistrat o cifra de afaceri de peste 30 milioane lei. Adica peste 7 milioane euro. Conform datelor oficiale, profitul a fost de 900 mii lei, numarul angajatilor depasind pragul de 100. Contactat telefonic, Emil Savin nu a raspuns pentru a comenta decizia judecatorilor. De precizat ca Emil Savin a fost adus cu mandat in fata judecatorilor dupa ce acesta nu a dat curs citatiilor.

Cu greu s-a ajuns la proces

Accidentul s-a produs in 2009. Emil Savin a cerut angajatului Diaconu Vasile Gheorghita sa se eplasezecu un autoincarcator catre un punct de lucru. Acesta nu avea utilajul semnalizat corespunzator si, fiind intuneric, Radacina  Constantin, aflat la volanul unui autoturism Ford nu a mai putu evita coliziunea. A decedat in scurt timp. In timpul  anchetei, pe baza parerii specialistilor de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi, utilajul trebuia  transportat pe un trailer si nicidecum nu trebuia sa circule pe drumul public. Chiar daca dovezile erau destul de  clare, nu s-a dispus trimiterea in judecata timp de cinci ani. A fost nevoie de o plangere si de inspectie judiciara  pentru ca dosarul sa fie trimis anul trecut la judecatoria din Barlad. "Consider ca este un succes in conditiile in care  este rezultatul unei asteptari de peste cinci ani de zile. Este un act de justitie al judecatorului pentru care il felicit",  a declarat cunoscutul avocat Gianina Porosnicu (foto stanga).

 Autorul accidentului se afla in afara orelor de program

 Conform rechizitoriului, autorul accidentului n-ar fi asculatat de ordinele patronului. "La data de 28.10.2009, numitul  Diaconu Vasiel Gheorghita era angajat in functia de mecanic utilaj in cadrul SC Transmir SRL, pe o perioada  nedeterminata, cu norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de opt ore pe zi, 40 de ore pe saptamana. Potrivit  Fisei postului, acesta era subordonat directorului, iar ca si conditii specifice de munca efectua lucrari in cadrul firmei  in diferite puncte de lucru ale societatii sau santiere temporare apartinand firmei. La aceeasi data, suspecta Cocu  Georgeta era angajata in functia de sef sector drumuri si poduri, gestionar lucrator. La data de 18.10.2009, in jurul  orei 18.00, administratorul Savin Emil a contactat-o telefonic pe suspecta Cocu Georgeta, carei ai-a dat dispozitia  de a-i transmite numitului Diaconu Vasile Gheorghita sa se deplaseze cu un autoincarcator de punctul de lucru din  localitatea Salcioara la un alt punct de lucru al societatii, respectiv SC Mira SRL, amplasat la o distanta de  aproximativ 6 km. Acesta s-a conformat si i-a adus la cunostinta angajatului dispozitia primita. Initial, Diaconu  Vasile Gheorghita a fost reticent la aceasta solicitare deoarece se incheiase programuil de munca, iar pe de alta  parte, la acea ora era intuneric, iar deplasarea pe D.E 581 catre punctul de lucru indicat prezenta un risc avand in  vedere gabaritul volei marca FIAT HITACHI W270, cu nr. de inregistrare VS - 136 -Murgeni. (...) De precizat faptul  ca utilajul condus de catre Diaconu se deplasa cu jumatatea dreapta pe acostament, iar cealalta parte pe carosabil. Dupa ce au parcurs 400 de mtri, Diaconu Vasile Gheorghita a simtit o lovitura in spatele utilajului. Realizand ce s-a intamplat au fost contactate organele de politie si ambulanta care au sosit in scurt timp la fata locului, insa soferul autoturismului marca Ford, cu nr. de inmatriculare VS-03-NYJ, nu a mai putut fi salvat", se arata in rechizitoriul procurorilor.

Savin, implicat in alt dosar

 Conform presei vasluiene, un barbat in varsta de 42 de ani, din comuna vasluiana Blagesti, a murit dupa ce a fost lovit de o masina de teren. Potrivit declaratiei unui coleg de-al ciobanului decedat, Emil Savin, administratorul SC Transmir SRL si ginerel sau, i-ar fi urmarit cu masina si i-ar fi batut ca se aflau cu oile pe un fond de vanatoare apartinand afaceristului. Omul de afaceri (foto stanga) sustine ca nu se afala in masina in momentul producerii accidentului si ca ginerel sau l-a lovit cu masina in mod accidental pe cioban.

Sursa: atacdeiasi

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:25
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou