Fost șef ANAF, intervenție la directorul Antenelor pentru a-i promova concubina

Cristian Blănuţă, 13 septembrie 2014, Ora 09:04

  • print
  • |
fost-sef-anaf-interventie-la-directorul-antenelor-pentru-a-i-promova-concubina-43253-1.jpg

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a obținut de la fostul șef al ANAF Șerban Pop contractul confidențial încheiat între RCS&RDS și SC Bodu SRL, companie deținută de fiul lui Dumitru Dragomir.

Acesta a promis că îl va susține mediatic să nu fie demis de la Agenția de Administrare Fiscală și că va promova activitatea sportivă derulată de concubina sa.

Procurorii DNA au dat detalii în rechizitoriul trimis marți în instanță despre împrejurările în care Sorin Alexandrescu a intrat în posesia acestui contract.

Astfel, se arată că în ianuarie 2013, ANAF a declanșat un amplu control privind legalitatea și corectitudinea evidențierii în contabilitate a activității legale de organizarea petrecerii de Revelion 2012-2013, fiind vizate unități de alimentație publică.

Garda Financiară a verificat și restaurantul „Crystal Palace Ballroom", ce aparținea companiei Bodu SRL.

În urma verificărilor, comisarii au observat că în actele contabile aferente lunii decembrie 2012 apărea și un decont de 3,1 milioane euro, suma ce le-a trezit suspiciuni privind o eventuală evaziune fiscală, informează Ziare.com.

Suma a intrat în conturile restaurantului pe baza unui contract semnat între compania Bodu SRL, având ca administrator pe Bogdan Dragomir, fiul lui Mitică Dragomir, și SC RCS&RDS SRL.

Ulterior, o copie a contractului a fost ridicată de comisarii Gărzii Financiare de la RCS&RDS, copie ce a ajuns în cele din urmă la președintele de atunci al ANAF, Șerban Pop.

Procurorii susțin că Șerban Pop s-a întâlnit de mai multe ori cu Sorin Alexandrescu, cei doi cunoscându-se din vara anului 2012, și i-a înmânat directorului Antena Group o copie de pe acel contract, deși documentul era unul confidențial, iar acesta din urmă a folosit informațiile pentru a-l șantaja pe Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, și Dan Voiculescu au fost trimiși marți în judecată în dosarul privind șantajarea administratorului firmei RCS&RDS Ioan Bendei.

Sursa: b1.ro

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:45
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou