Fost șef SRI vorbește despre prezidențiabilul ofițer sub acoperire

Cristian Blănuţă, 11 septembrie 2014, Ora 09:10

  • print
  • |
fost-sef-sri-vorbeste-despre-prezidentiabilul-ofiter-sub-acoperire-43204-1.jpg

Unul dintre foștii șefi ai Serviciului Român de Informații susține că Traian Băsescu a procedat greșit, când a spus că printre prezidențiabili există un fost ofițer sub acoperire.

„Nu e bine nici pentru România, nici pentru serviciile noastre o asemenea situație, fiindcă într-o democrație serviciile nu se amestecă în viața politică și nici politicul nu trebuie să se amestece în viața serviciilor. Fiecare trebuie să își facă datoria", a spus Costin Georgescu la un post de televiziune.

„Un om politic, în special când vrei să-l pui șef de stat, el trebuie să fie o persoană total transparentă. Când nu știi despre ei totul se pot întâmpla lucruri care scapă de sub control", a adăugat el.

Potrivit fostului șef SRI, „faptul că un candidat poate sa fie un ofițer sub acoperire, că președintele, dacă a ieșit cu o asemenea informație, înseamnă ca e documentat. Și ar fi trebuit să îl cheme pe acel ofițer acoperit și să îi atragă atenția și șefilor lui direcți să se retragă din aceste încercări. Dar nu să facă public acest lucru. E vorba de imaginea României".

Doi dintre candidații la Președinție, Monica Macovei, respectiv Klaus Iohannis, s-au distanțat de afirmația făcută de Traian Băsescu, susținând că NU au fost ofițeri sub acoperire.

Șeful statului a atenționat că în cazul în care prezidențiabilul în cauză nu va recunoaște că a fost ofițer sub acoperire, o va face chiar el însuși, în mod public.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:46
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou