Ion ȚIRIAC, atac fără precedent la politicieni

Cristian Blănuţă, 28 septembrie 2014, Ora 20:13

  • print
  • |
ion-tiriac-atac-fara-precedent-la-politicieni-43617-1.jpg

Fostul tenismen Ion Țiriac pune piciorul în prag şi declanşează un atac fără precedent la adresa politicienilor români.

"Unde sunt cele 3 trilioane de euro pe care ţara asta i-a produs din 90 încoace? Cine le-a furat? Suntem ultima roată la căruţă în Europa. Eu, ca cetăţean al acestei ţări, plătitor de multe taxe, m-am saturat!"

Invitat la prima editie a emisiunii "Dupa 20 de ani" din acest sezon, de la ProTV, omul de afaceri Ion Tiriac a vorbit despre starea infrastructurii din tara, dar si despre greselile politicienilor care au facut din Romania "ultima roata la caruta in Europa".

"Trebuie sa trecem de stadiul de 'Hai sa facem!' si sa facem ceva, pentru ca uite in ce hal suntem. Au trecut 20 de ani si suntem ultima roata la caruta in Europa. Asa ca a venit timpul sa puneti piciorul in prag si sa cereti viitorului presedinte si viitoarei guvernari sa se miste", este de parere omul de afaceri.

Ion Tiriac a lansat si o intrebare pentru oricine va deveni presedintele Romaniei: "Unde sunt cele trei trilioane care au venit din 1990 pana in momentul asta ca produs al acestei tari. In ce sunt? Cine le-a furat?"

"Din cauza coordonarii defectuoase a autoritatilor si a lipsei infrastructurii, Romania a pierdut o investitie Mercedes, iar autostrazile, desi bugetate cu bani multi, arata "jalnic", a mai spus Tiriac.

 

"Am pierdut fabrica Mercedes din cauza infrastructurii si pentru ca n-am gasit 600 de hectare sa le dam cadou. Si s-au dus dincolo, in Ungaria, unde au investit si au angajat dublu fata de cat estimasera initial. (...) Am fost pe un drum care s-a facut peste munte in Gorj, Transalpina. Domne, eu am vazut multe la viata mea. Este impresionant, senzationala toata treaba. E facut acum un an jumate, dar e complet terminat, rupt, nu e nicio balustrada pe tot drumul. A cui e vina? Eu nu cred ca e vina ministrului de acuma sau dinainte, e vina aluia care a dat drumul fara sa verifice", a declarat omul de afaceri.

 

Țiriac a accentuat lipsa de interes si de viziune a clasei politice de la Bucuresti si in legatura cu turismul, o alta potentiala sursa de bani pentru Romania, facand o comparatie cu insula spaniola Ibiza.


"Ibiza face din turism 8 miliarde. Romania cat face? Patru-cinci miliarde? Iar ei doar dintr-o bucatica", a spus Ion Tiriac despre insula din Marea Mediterana, cu o suprafata de peste 400 de ori mai mica fata de Romania.


In prag de alegeri prezidentiale, Ion Tiriac a mai explicat si de ce nu candideaza. "Eu nu fac compromisuri la fiecare colt de strada iar un politician exact asta trebuie sa faca", afirma omul de afaceri, care crede insa ca acum cativa ani ar fi adunat destule voturi si pentru a castiga din primul tur.

Sursa: Incont.ro

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:39
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou