Mafia şi Corupţia din Asociaţia Vânătorilor

Ziarul Atac, 8 iulie 2012, Ora 21:34

  • print
  • |
mafia-si-coruptia-din-asociatia-vanatorilor-26918-1.jpg

Ioan Batincu, fost angajat al Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Judeţul Iaşi, având funcţia de paznic de vânătoare, pe Fondul 11 Hodora – Cotnari, îi dă în vileag pe şmecherii din localitate, care se ocupă de braconaj şi care sunt protejaţi ori sprijiniţi din umbră de către unii poliţişti cu grade mari din Hîrlău. Bărbatul susţine că braconierii pe care i-ar fi prins în fapt, în timp ce se afla în exerciţiul funcţiunii, i-ar fi înscenat ulterior un dosar penal de lovire şi distrugere, caz de care nu ar fi tocmai străin comandantul Poliţiei Hîrlău, comisarul-şef  Dumitru Simionescu. *Braconierii fac parte din aşa-numitul *Clan al lui Constantin Mălăuţi*, actualul viceprimar PP-DD din Cotnari. Cu ajutorul poliţiştilor din Hîrlău, aceştia mi-au fabricat un dosar penal în urma căruia sunt şomer. De mai bine de un an şi jumătate am rămas fără loc de muncă pentru simplul motiv că mi-am făcut datoria*, susţine Batincu.

Scandal de proporţii la Hîrlău. Conducerea Poliţiei oraşului Hîrlău, în frunte cu comisarul-şef  Dumitru Simionescu, are toate şansele să fie anchetată în cursul acestei veri de Corpul de control al Ministerului de Interne, în urma unor plângerilor şi reclamaţiilor depuse de paznicul de vânătoare Ioan Batincu, fost angajat al Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Judeţul Iaşi. Mai precis, reclamantul îi acuză pe şeful Poliţiei, Simionescu, cât şi pe adjunctul acestuia, Mirel Bejenaru, de abuz şi de faptul că protejează Mafia braconierilor din comuna Cotnari. Acuzaţiile grave la adresa conducerii Poliţiei Hîrlău nu sunt însă singulare. Paznicul de vânătoare susţine că în localitatea Cotnari ar exista un adevărat clan al vânătorilor-braconieri, condus de actualul viceprimar Constantin Mălăuţi, din care mai face parte consilierul local PP-DD, Vasile Antoci, şi nu în ultimul rând adjunctul Poliţiei Hîrlău, Mirel Bejenaru. Mai mult, Mălăuţi ar fi chiar cumătrul inspectorului de poliţie Bejenaru, căruia i-a botezat copilul.

Pe timpul anchetei, poliţiştii din Hîrlău s-au mişcat *în reluare*

*Mi-am pierdut slujba pentru că am fost corect. Toate necazurile mi se trag de la evenimentul din data de 10 decembrie 2010 când în timpul unui control pe teren privind prevenirea braconajului, pe traseul  Cotnari – Hodora, la ieşirea spre localitatea Belceşti, pe tarlaua numită Tansa,  am surprins o maşină care bracona la luminile farurilor. M-am îndreptat spre ei însă când m-au observat au încercat să fugă. Am încercat să-i opresc la şosea moment în care am fost ameninţat cu arma de vânătoare de către unul dintre ocupanţii maşinii. Autoturismul avea nr. de înmatriculare IS-09-ULT şi este proprietatea lui Vasile Antoci, dar era condus de Constantin Mălăuţi. Am încercat să-i depăşesc pe şosea şi să-i întreb de ce încalcă legea dar aceştia nu au oprit. L-am sunat imediat pe directorul AVPS Iaşi care mi-a spus să anunţ incidentul la 112. Bineînţeles că poliţiştii din Hîrlău, aflând cine este la volan, s-au mişcat în reluare. La un sens giratoriu din Hîrlău, în timp ce-i urmăream, ei au intrat în maşina condusă de fiul meu, avariind-o uşor. Au urmat audieri şi declaraţii la poliţie însă totul a fost o făcătură. Fiind vorba de Mălăuţi, cumătrul adjunctului Bejenaru, cei trei braconieri au fost interogaţi în aceeaşi cameră, fără să fie separaţi. La verificarea seriilor de arme şi muniţie aferentă, la sediul poliţiei au fost aduse doar 2 puşti de vânătoare: una aparţinând lui Constantin Mălăuţi iar o alta lui Vasile Antoci. În timpul audierilor, toţi trei braconierii au declarat că i-am înjurat, lovit şi ameninţat cu pistolul din dotare. Cei trei indivizi au mai fost văzuţi de mine, de mai multe ori, şi pe alte tarlale de grâu şi lucernă din Cotnari, tot cu aceeaşi maşină, la braconaj, însă nu am reuşit să-i opresc*, povesteşte Ioan Batincu.            

Viceprimarul din Cotnari, nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase

De partea cealaltă, în timpul audierilor de la Poliţie şi Parchet, Constantin Mălăuţi şi Vasile Antoci se dau fete mari şi îl acuză pe Batincu de lovire şi distrugere. Mai mult, chiar a doua zi de la incident, respectiv pe 11 decembrie 2010, cei doi bărbaţi acuzaţi de braconaj au formulat o plângere din care rezultă că în noaptea cu pricina autoturismul în care se aflau (IS-09-ULT) ar fi fost izbit de maşina fiului lui Ioan Batincu, Daniel. În apărarea sa, actualul viceprimar din Cotnari spune că el ar fi fost cel lovit şi ameninţat cu pistolul. Totodată, din relatările lui Mălăuţi şi Antoci mai reiese faptul că Ioan Batincu a lovit cu piciorul în portiera maşinii lor, aducând-o în stare de neîntrebuinţare. În urma unei anchete demarate de Poliţia Hîrlău, prim-procurorul Ghenadie Ciobanu, de la Parchetul de pe lîngă Judecătorie, a hotărît neînceperea urmăririi în cazul tuturor celor implicaţi în incidentul din decembrie 2010, dar Antoci şi Mălăuţi au formulat ulterior o plângere la Judecătorie, împotriva ordonanţei procurorului de scoatere de sub urmărire penală. Fără prea multe explicaţii şi probe concludente, magistraţii Judecătoriei Hîrlău au admis plângerea celor acuzaţi de braconaj şi l-au trimis în judecată taman pe paznicul de vânătoare Ioan Batincu, care, de altfel, în acea noapte de decembrie, nu şi-a făcut decât datoria.

Batincu: *Am fost trimis în judecată pentru că am fost corect. În ce ţară trăim?*

*E strigător la cer ceea ce s-a întâmplat. Pentru faptul că am fost corect şi cinstit am rămas fără loc de muncă. M-au dat afară din servici în urma adreselor făcute către AVPS Iaşi, de conducerea Poliţiei Hîrlău. Totul se explică acum. Vicele Mălăuţi din Cotnari este de fapt cumătrul adjunctului Mirel Bejenaru, iar şeful cel mare, recte comisarul Dumitru Simionescu este şi el un vânător pasionat care face parte din aceeaşi gaşcă. Eu am sesizat cazul de braconaj şi comportamentul ilegal al celor implicaţi şi tot eu sunt cel acuzat şi judecat?*, se întreabă nedumerit paznicul de vânătoare.

În perioada următoare, Ioan Batincu, prin apărătorii săi, va trimite un memoriu bine documentat, în care va explica succint situaţia de fapt, atât ministrului de Justiţie, Titus Corlăţean, cât şi ministrului de Interne, Ioan Rus. *Ceea ce au săvârşit cei de la Poliţia Hîrlău se cheamă abuz şi nerespectarea legii. Toţi sunt mână în mână. Au efectuat cercetările şi ancheta penală doar în bătaie de joc tocmai pentru a-i face scăpaţi pe braconieri. Nu e posibil aşa ceva. În ce ţară trăim?. Vă asigur însă că nu voi lăsa lucrurile aşa*, a precizat Ioan Batincu. Mai multe persoane din satul Zbereni – Hîrlău ne-au informat recent că şeful Poliţiei Hîrlău, comisarul Dumitru Simionescu, şi-ar fi făurit în zonă o mică fermă cu animale sălbatice. Mai precis, tartorul de la Poliţia Hîrlău creşte pe lângă casa sa, din localitatea Zbereni, pe lângă căprioare, căpriori şi fazani, şi câţiva porci mistreţi. Dacă o fi legal ori nu, promitem să ne interesăm foarte bine în perioada  imediat următoare, ca mai apoi să publicăm poze, declaraţii, şi tot tacâmul...

Mălăuţi, implicat într-un scandal cu focuri de armă, ca în filmele western americane          

În urma unui eveniment petrecut într-un bar din localitatea ieşeană Cotnari, cumătrul adjunctului Poliţiei Hărlău, e vorba de Constantin Mălăuţi, a fost implicat într-o bătaie generală unde s-au folosit chiar şi arme de vânătoare. Într-o noapte de de sâmbătă spre duminică, trei tineri au ajuns la spital cu plăgi împuşcate după ce un vânător pe nume Gheorghe Leagăn s-a trezit că joacă într-un film western american. Totul a început în jurul orei 23, când la barul Măriuca Serv SRL, situat în Cotnari, pe E 58 şi-a făcut apariţia Leagăn, de 42 de ani, cu un autoturism alb, cu numărul de înmatriculare IS-10- LLL, şi însoţit de patronul localului, actualul viceprimar, Constantin Mălăuţi, precum şi de alţi doi amici vânători. După ce a băut bine, Leagăn şi-a adus aminte că între el şi consăteanul Ion G., de 25 de ani, care se afla la o masă alăturată, a existat anterior un conflict pe fondul băuturii. Nervos la culme, Leagăn a luat o sticlă de bere şi l-a lovit pe Ion drept în moalele capului. În conflict a intervenit rapid şi Mălăuţi, care s-a înarmat rapid cu un par şi a început să lovească în stânga şi-n dreapta. În timpul conflictului, Leagăn şi-a luat arma de vânătoare din maşină, şi, din uşa barului, a tras în trei tineri, printre care s-a numărat şi rivalul său, Ion. Urmare a incidentului, un tânăr de 27 de ani a fost diagnosticat cu plăgi împuşcate la nivelul abdomenului şi membrelor, fiind supus unei interventii chirurgicale, iar alţi doi bărbaţi, de 25 si 38 de ani, au fost internaţi la Spitalul Hîrlău şi apoi la Iaşi, cu răni uşoare. La data cu pricina, Mălăuţi, unul dintre agresori, dar şi cumătru al adjunctului Mirel Bejenaru, a fost cercetat penal pentru lovire. Nu se ştie însă dacă vicele s-a pricopsit vreodată cu vreo amendă penală în urma evenimentului. Ca la noi, la nimenea...! 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:24
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou