Moartea, Biserica şi locul de veci

Ştefan Diaconu, 30 iunie 2014, Ora 00:01

  • print
  • |
moartea-biserica-si-locul-de-veci-41367-1.jpg Video Moartea, Biserica şi locul de veci

Moartea este înfiorătoare pentru familia celui trecut în nefiinţă. Preoţii, administratorii de cimitire particulare şi de stat au făcut în ultimul timp o afacere înfloritoare din înmormântări.

Cu toţi am trecut prin aşa ceva, întâmpinând diverse probleme cu preotul care are obligaţia prin însăşi natura profesiei şi hainei pe care o poartă de a nu profita de nenorocirile celor în cauză.

În acest material veţi putea citi DRAMA prin care o familie din Bucureşti trece din cauza caliciei părintelui Cățoi Dumitru, a juristului Valentin Nicolae şi administratorului Petru Ciochină, toţi trei şefi ai cimitirului PROGRESUL din sectorul 4 al capitalei.

Familia Bârdan Costel şi soţia sa Bârdan Liliana se pregătesc de ce este mai rău în familie, moartea şi înmormântarea mamei. Lipsa locului de veci i-a determinat să apeleze la părintele Cățoi Dumitru, preotul bisericii Progresul şi al cimitirului cu acelaşi nume, din sectorul 4 al capitalei. Deşi mama familiei Bârdan are acte beton, din care rezultă că poate primi un loc de veci gratis, preotul şi juristul bisericii pretind şi primesc 30 milioane lei de la familia Bârdan. Locul, zic ei, este de categoria I-a şi ăsta este preţul, dacă le convine, dacă nu, asta este, gratis nu se poate, nici alt preţ nu sunt dispuşi să negocieze.

Preotul Valentin Nicolae, care are şi funcţia de jurist al parohiei şi cimitirului recunoaşte că „prevederile legii într-adevăr sunt, este lege, există prevederi dar din punctul meu de vedere nu se aplică cimitirelor parohiale, se aplică cimitirelor care sunt în administrarea statului". Mai importante pentru preotul jurist sunt interpretarea și aplicarea legilor după bunul plac.

Negocierea prețului pentru locul de veci. Juristul aplică legea după bunul plac (I) - VIDEO

 

Negocierea prețului pentru locul de veci. Juristul aplică legea după bunul plac (II) - VIDEO

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:03
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou