Ne luați de proști domnilor guvernanți și parlamentari?

Ziarul Atac, 19 august 2014, Ora 16:40

  • print
  • |
ne-luati-de-prosti-domnilor-guvernanti-si-parlamentari-42653-1.jpg

România nu este în recesiune, ci în faliment! Este un fapt pe care guvernanții și politicienii (în totalitate) încearcă să-l ascundă împotriva evidențelor, pentru că numai ascunzând adevărul se pot menține la putere.

Când cheltui mai mult decât îți poți permite și, ca să asiguri solvabilitatea, împrumuți lunar, de pe piețele externe, miliarde de euro, emițând titluri de stat (adică gajând ce-a mai rămas din averea publică) și îndatorând următoarele generații, ce miracol poți aștepta ca să echilibrezi balanța sau cât de imbecil trebuie să fii ca să nu ințelegi că România subzistă din împrumuturi pe care va fi imposibil să le ramburseze atunci când nu va mai avea nimic de vândut sau cedat?

Când pentru a menține instituțiile publice în activitate și a nu închide ușile, lunar, împrumuți de pe piețele externe de capital peste un miliard de euro, în condițiile in care P.I.B. nu-ți asigură nici supraviețuirea și, în nici un caz și profitul care să-ți permită rambursarea împrumuturilor, ce altă alternativă poți avea decât falimentul?

Mai devreme sau mai târziu o astfel de politică iresponsabilă nu poate avea alt final decât „modelul" Grecia. Când împrumuți ca să-ți asiguri cheltuielile curente (salarii și utilități la instituții) și nu investești nimic care să producă profit, este evident că n-ai nici o soluție și nici o alternativă pentru a evita dezastrul. Și faptul că „muribundul" stat se mai află în viața nu se datorează nici managementului, nici performanței economice ci lui Dumnezeu care ne-a așezat într-un loc cu resurse naturale extraordinare.

Acesta este, din nefericire pentru cetățean, „miracolul" dar și blestemul Dumnezeesc, care perpetuează sărăcia și care continuă să mențină la putere o asemenea adunatură lacomă și imorală de așa ziși politicieni. De asemenea, resursele naturale - pe care Dumnezeu le oferă gratuit acestei nații -, reprezintă miracolul supraviețuirii ca nație și faptul că, încă după douăzecișipatru de ani de exploatare masivă - de când am fost programați să fim transformați în colonie -, am rezistat asaltului marilor corporații multinaționale - corporații care, pentru profit, distrug nații, schimbă guverne, comit asasinate planificate, mută frontiere, învrăjbesc seminții, inoculează ura, întrețin extremismul și fanatismul, manipulează și culeg roadele dezbinării globale, acumulând capital uriaș și încă mai existăm teritorial și, parțial, economic. Rezistența însă n-a fost determinată de independența asigurată de dezvoltarea economică (agricultură modernă și producție de bunuri competitive, ca în cazul majorității țărilor din U.E.) și nici de administrarea eficientă a avuției naționale de către politicieni, așa cum ar fi fost logic ci - dovedind lipsă totală de caracter și principii morale -, de înstrăinarea resurselor, respectiv vânzarea de active și materii prime.

Am supraviețuit nu producând bunuri, tehnologie sau servicii ci vânzînd și înstrăinând resursele vitale ce asigură independența, progresul și viitorul națiunii, punându-ne în slujba corporațiilor multinaționale, batjocorindu-ne astfel părinții si înaintașii prin înstrăinarea, la preț de nimic, a ceea ce au realizat, protejat și acumulat aceștia în decursul anilor, făcând inutil sacrificiul generațiilor care au conservat bogațiile naturale, chiar dacă aceasta a însemnat înfometare, sărăcie, chin, umilință și alte privațiuni.

Am cedat cele mai de preț bunuri ale națiunii, respectiv: petrolul, gazele naturale, energia electrică, minereurile, pământurile fertile, pădurile, animalele, forța de muncă, nu pierzând un razboi, nu ca tribut ci deliberat, la prețuri de nimic, din tranzacții îmbogațindu-se doar „comisionarii" ce s-au aflat la putere, în timp ce populația a sărăcit continu, fiind hrănită doar cu iluzia că o duce mai bine, ceea ce alte state, care au aderat la U.E., precum Cehia, Slovenia, Polonia, țările Baltice sau Ungaria n-au făcut, din contra, și-au protejat resursele, au încurajat producția și-au protejat terenurile agricole de la înstrăinare și au valorificat eficient potențialul uman, protejându-și resursele naturale și forța de muncă, conștienți că acestea reprezintă resursele vitale ale menținerii identității unui popor și asigurării viitorului.

Înrolat silit și înregimentat forțat, de o clasă politică lacomă, imorală și iresponsabilă, într-o lume a impozitelor și taxelor - în care pană și aerul de respirat a devenit taxabil -, cetățeanul a fost furat, prostit, tâlharit, umilit, batjocorit și transformat într-un sclav al corporațiilor multinaționale, fără a i se asigura vreun drept real, din contra.

Și, în timp ce Năstase, Voiculescu, Fenechiu, Becali, Mureșan, Remeș și mulți alți „membrii selecți" ai bandei de prăduitori ce au îngenuncheat România și au valorificat-o ca la tarabă - numită aiurea clasă politică, ea fiind în fapt, după comportament, o grupare de tip Mafia -, s-au îmbuibat și au făcut averi uriașe din înstrăinarea averii publice, iar acum vegetează după gratii sau își screm intelectul, amuzându-se de prostia și toleranța societății românești, populația, deliberat ținută dezbinată, dezorientată și parca drogată prin manipulările și minciunile servite de mass-media aservită, nu numai că nu-i sancționează pentru hoțiile comise, ci, urmare a campaniei naționale de îndobitocire, îndoctrinare și anestezie politică cu promisiuni utopice, este determinată și forțată să le ridice statui, să le recunoască superioritatea și „dreptul" de a jefui averea publică, mulțumindu-le, în plus, pentru „onoarea" de a fi contemporani cu ei.

Hoți si mincinoși ordinari, cu acte („diplome") oficiale emise de Parchete și instanțe judiciare, prin care s-a dovedit că ne-au vândut cu tot cu case și terenuri și ce este sub terenuri, nu sunt marginalizați și nici expuși oprobiului public, cum ar fi firesc și normal, ci, prin diversiune și manipulare ordinară (precum posturile de televiziune „Antena 3"- ce nu faci pentru 30.000 euro/lună!?) sunt metamorfozați în victime (așa zis politice), făcându-se abstracție de miliardele furate și de faptul că ei sunt clasa politică conducătoare care a jefuit România. În aceste condiții, n-ar fi normal să ne întrebăm dacă nu cumva suntem supuși unei spălari naționale a creierelor?

Dacă un ceațean, oarecare, fără carnet de partid, fură pentru supraviețuire, devine un infractor, este stigmatizat, marginalizat și devine un paria al societății. În schimb, ei, clasa politică, hoți ordinari, care fură miliarde și instrăinează avuția națională în schimbul unor mite de milioane de euro, condamnând la înfometare pe cei cărora li se reduc veniturile, la analfabetizare copii care nu au resurse să urmeze o școală sau la moarte bolnavii ce rămân fără medicamente, pentru faptul că sunt membrii ai unui partid politic, pretind și impun tratament privilegiat, de vedete politice.

Iar opinia publică, anesteziată prin efectul manipulator al mass-media ce apară astfel de grupari, în loc să-i desființeze și să-i ejecteze din societatea normală, îi trateaza ca și cum ar fi victime ale sistemului și „eroi" ai unor lupte sociale, când, în fapt, bătăliile lor nu sunt altceva decât lupte pentru putere și bani.

Mizeria morală propagată de o mass-medie construita pe principii de aservire totală unor cauze de tip mafiot a ajuns pană acolo încât impun abstracția fața de un popor intreg, aflat în suferință și în disperare, ca și cum cetățeanul cu probleme n-ar mai exista. Este promovat, în schimb, ca victimă a sistemului nu cel spoliat și adus în sărăcie, pentru care supraviețuirea a devenit scopul vital al existenței (milioane de români sunt în această situație) ci, de exemplu, un Gigi Becali, în cazul căruia, ducându-se o campanie a compasiunii sociale pană la absurd și ridicol - menită să sensibilizeze opinia publică si autoritațile pâna la a face abstractie de fapte și realitate -, ni se servește durerea mamei lui Becali (absolut normală și firească, caracteristică oricărei ființe umane) ca fiind un argument suficient ce ar trebui să determine eliberarea acestuia din pușcărie, indiferent de faptele comise (!?).

Plecând de la aceasta logică strâmbă, imorală și ipocrită, respectiv suferința mamelor, de ce n-am elibera toți violatorii, criminalii, evazioniștii, hoții sau tâlharii din închisori ? N-au și aceștia mame îndurerate ? Sau acest „tratament" este valabil doar „vedetelor" politice care nu pot fi egali in fața legii cu restul muritorilor ?

Analizând din alt unghi problema, cel al realității concrete, vi se pare ca Năstase, Voiculescu, Fenechiu, Becali (toata familia ), Copos și alte asemenea sute de căpătuiți prin furtul banilor publici (sub toate formele, direct sau indirect prin neplata taxelor), înșelaciune, mită, trafic de influența, spălare de bani, sunt adevărații condamnați în societatea românească? Aiurea!

Chiar dacă sunt privați de libertate (pentru perioade nesemnificative, de 3-4 ani, maximum) credeți că aceștia o duc mai rău în pușcării decât țăranii din Coțusca, sau minerii din Valea Jiului ? Parafrazându-l pe sindicalistul Cosma, la modul cum se prezintă în acest moment lucrurile, adevărații condamnați sunt cei asa ziși liberi, cei care, după ce au fost furați și deposedați de tot ce aveau de către așa zisa clasă politică - ai carei exponenți: Năstase, Fenechiu, Mureșan, Voiculescu, Fenechiu, Rușanu, Copos, Remeș, etc., etc., sunt cei ce i-au înșelat, mințit și spoliat, direct sau protejând crima organizată -, au ajuns să supraviețuiască sub pragul sărăciei, cu un buget sub cel al unui deținut. In aceasta logică, e mai mult decât evident că adevarații condamnați și închiși nu sunt nici Năstase, nici Voiculescu, nici Fenechiu, nici Becali, nici Mureșan, nici Remeș și nici alte mii de astfel de specimene, care au furat sute de milioane de euro, ci cei care n-au resurse să-și plătească taxele și impozitele și cei care nu-și pot permite să consume carne decât la Paști și Crăciun. Ei sunt adevarații deținuți ai pușcăriei-gulag instituită de guvernele și clasa politică în România. La cât au agonisit (furat) pentru indivizi precum Năstase, Voiculescu, Fenechiu, Becali, Mureșan, Remeș și alți membrii selecți ai aceluiași „club", pușcăria nu este decât o pauză între reprizele de manipulat și estorcat statul de averea sa, iar regimul așa, zis restrictiv, de care beneficiază, este cu mult peste ce și-ar putea permite și țăranul din Coțușca și minerul din Valea Jiului și disponibilizații de la Oltchim.

Pentru că nici țăranul din Coțușca, nici minerul din Valea Jiului și nici disponibilizații de la Oltchim nu-și pot permite într-un an pachetele cu mâncaruri fine și tot ce-și permit și consumă săptămânal pușcăriașii așa ziși politici. Și nici n-au timp să scrie cărți, să joace cărți, să privească la televizor sau să se recreeze cum fac cei încarcerați, chipurile, spre reeducare, ce fac parte din „clubul" clasei politice. Atunci, real, cine sunt adevărații condamnați ai României ?

In România a devenit o cutumă faptul că politica oferă șmecherului fără valoare profesională și morală ocazia și șansa să se afirme și să ajungă la putere. Insă, la fel de adevărat este și faptul că, pentru a se menține la putere, politicienii nu au nevoie de o clasă de mijloc, independentă economic, puternică, pentru că o astfel de clasă nu poate fi manipulată atat de ușor. Individul flămând, dependent de locul de muncă care să-i asigure doar subzistența (hrană, locuintă, taxe) este subiectul ideal al clasei politice, fiind ușor de manipulat și de mințit. De aceea nici guvernele nici clasa politică româneasca n-au încurajat și nu încurajeaza producția și dezvoltarea industraială ci doar hoția și furtul din banii publici, domenii pe care le pot controla.

Chiar și în aceasta situație, pentru a se menține un echilibru, sociologic, există o limită. Ceea ce se întamplă in România însă dovedește că până și sociologii s-au înșelat: în România nu exista o limită a manipulării prin minciună iar populația (genetic poate ?) a fost educată să adopte minciuna ca un mod de viață normal astfel încât este considerat anormal cel care propagă adevărul. În aceste condiții eroii nu sunt cei care muncesc și care prosperă prin muncă ci cei ce se îmbogățesc prin furt și înșelăciune. Statul, acestora le asigură facilități !

Exemplul dat de așa zisele „băi de mulțime" inaugurate de premier și alți politicieni cu ocazia sărbătorilor religioase (un alt indicator care arată gradul de manipulabilitate și naivitate al poporului) arată cât de ipocrită, imorală, lipsită de caracter și scrupule este clasa politică. După ce toată viața, unica „biserică" unde s-au inchinat a fost „bordelul politic" și singura religie pe care au practicat-o a fost „prostituția" morala, brusc, pe politicieni i-a apucat pioșenia excesivă, participând activ la pelerinajul îndobitocirii religioase, mimând credintă in valorile spirituale.

Punându-ne in postura lor, chiar admițând ca pretext faptul ca ai vrea să te spovedești și să-ți „mărturisești" kilometrii de minciuni spuse în ultimii doi ani și mizeriile anticetățean cu care ți-ai „consolidat" guvernarea, pentru că nu crezi decât în putere, nu poți justifica prezența la adunarile religioase, fără a te afla în postura lui Satana în vizită la mânăstire pentru a sonda prostia umană.

Când însă, în fapt, ca politician, pretins credincios, te-ai dus să cerșești votul celor din Coțușca și Avrămeni sau Străteni, care încă își fierb mămăliga cu coceni de porumb (pădurile le-a „administrat" Gheorghe Flutur și s-au „evaporat") și au toaleta în lanul de porumb din spatele casei, promițându-le pâine în loc de mămăliga, dar în realitate le mărești taxele pe bordeiele de pamânt, pe animalele și pamântul ce le asigură subzistența, cel fel de creștin, cu bunic preot, ești ? Până unde poți coborî în mocirla imoralității pentru putere ?

Când deplângi soarta infractorului Voiculescu, care a jefuit patrimoniul public, pozând în nabab pe banii statului și care și-a asigurat viitorul lui și al familiei pentru următorul mileniu, cum poți privi în ochi bătrânii din Botoșani, Suceava, Vaslui, Gorj, Dolj, etc., care se deplazează zeci de kilometrii (chiar pe jos), flămânzi și bolnavi si, ajunsi în culmea disperării, se lasă prostiți că Dumnezeu le iartă păcatele și le va îmbunătăți traiul dacă fac pelerinaj la mânăstiri (Ce păcate pot avea oamenii care în afara de munca pentru supraviețuire n-au facut altceva în viața?) când știi că adevaratul vinovat pentru soarta lor ești tu, Guvernul și clasa politică din care faci parte?

Și nu simți nici o mustrare de conștiință când, după ce-i sfidezi mergând în pelerinaj cu elicopterul, in orice ocazie iti afirmi sprijinul pentru Voiculescu, Fenechiu, Duicu, Cosma, Mazare și toată Mafia politică i-au adus unde sunt, adică în sărăcie lucie și în disperare, furându-le speranța și viitorul, lăsându-i fără pensii, fără spitale, fără școli și fără utilitățile minimale civilizației, aducându-i în imorala situație de a apela la moaștele unor așa ziși sfinți inventați pentru manipulare ?

Stând în fața unor astfel de oameni, a căror unică avere este o casă din chirpici, o vacă sau o capră și, eventual, un petec de pamânt (daca n-a fost restituit, de comisiile politice de reâmproprietărire, fiilor lui Decebal, Attila, Ghica, regelui Mihai, Malaxa, etc. !) ce le asigură supraviețuirea, nu simțiți nici o remușcare domnule Ponta când știți sigur că, făcând cadou concernului cazah „Gaz Munai Gaz" care a preluat acțiunile „Rompetrol„ de la Patriciu (asemenea tupeu nici Năstase nu l-a avut, acesta preferând convertirea datoriilor în acțiuni nu ștergerea lor pentru un ipotetic fond de investiții), respectiv unor straini, 400 milioane de dolari, care aparțineau și țăranilor din Coțușca, Avrămeni, Știubieni, Dolhasca și minerilor din Valea Jiului și disponibilizaților de la Oltchim, i-ați privat de dreptul de a schimba mămăliga pe pâine și de a avea apă potabilă în casă, făcându-l pe Patriciu miliardar cu banii lor?

Le-ați spus oamenilor că, pentru a acoperi megalomania si filatropia către cazahi (in fapt către Patriciu), le măriți taxa pe bordei și pe straturile de ceapă, le măriti prețul la energie electrică și că nu vor avea apă curentă și canalizare niciodată pentru că premierul este un filantrop și că face cadouri de sute de milioane de dolari unui individ ce trăiește în lux la Londra cheltuind averea poporului român? Le-ați spus că cei 400 miloane dolari, investiți eficient, ar fi salvat multe vieți, ar fi asigurat multe locuri de muncă și ar fi contribuit la bunăstarea poporului care a fost furat astfel de un șmecher din „clubul select" al politicienilor?

Să credem că a fost pe gratis sau ați fost naiv (nu știați că banii sunt la Patrciu ?) când ați renunțat la 400 milioane dolari, banii poporului român, in favoarea unei companii străine ( și „Rompetrol" era înmatriculată în Olanda !?) ? O asemenea faptă comisă de administratorul unei societăți comerciale, în orice circumstanțe, chiar și din culpă, având în vedere că este vorba de decapitalizare deliberată și de utilizare a capitalului în favoarea altei entitați, în termeni penali întrunește toate elementele constitutive ale unei infractiuni, domnule procuror ! Dar legea este doar (sau exclusiv) pentru căței nu și pentru lei in România, nu-i așa?

In pelerinajul efectuat - unde n-ar fi trebuit sa mințiți, daca aveați credință -, ați spus celor de la care cersiți voturile că pentru fiecare pâine, kilogram de ulei, zahăr sau sare, amărâtul din Coțușca, Dolhasca sau de oriunde altă zonă geografică a României, este obligat să plătească 24% taxă Mafiei politico-financiare?

Că Guvernele României, de douăzecișipatru de ani protejează crima organizată, creându-i toate condițiile posibile și asigurându-i facilitațile să sustragă peste 80% din taxa pe valoarea adaugată ce-o percepeți fiecărui kilogram de ulei, zahăr sau pâine vândute cetățeanului?

I-ați spus că singura instituție care înflorește, cu adevarat, în România și care funcționează pe profit, fără cheltuieli (exceptând mita), este Mafia care colectează taxele de la cetățean și ca nu sunteți în stare - cu toți specialiștii de la Harvard -, să blocați furtul și să introduceți o metodă simplificată și sigură de colectare a TVA care să asigure mijloacele financiare necesare ca și cei din Coțușca să-și mute toaleta din lanul de porumb și să nu mai plătească 24%, pentru orice achiziționează, către crima organizată (în mandatul Dvs. Evaziunea fiscala a ajuns la un record de 16% din PIB !)?

I-ați spus pelerinului de la mânastiri, pe care vreți să-l prostiți (a cât-a oară !?) că nu puteți opri și nici reduce sustragerea de la buget a peste 70 miliarde de lei anual, de către grupurile de crima organizată, din taxele și impozitele colectate și platite de țăran și că, în fapt, crima organizată conduce România și că Dvs. faceți promisiuni, fără acordul acesteia, aceasta fiind ca și cum ai vinde luna de pe cer și a susține că este reală tranzacția și că ești proprietar și capabil sa faci acest lucru?

I-ați spus pelerinului căruia v-ați adresat, că patronați un guvern de incompetenți, care prin incompetența au devenit slugi ale Mafiei arabe și că aceștia, cu complicitatea sau toleranța guvernanților fură anual zeci de miliarde de euro, din taxele plătite de cetățean când cumpără pâine, carne, ulei, zahăr și alte bunuri, iar acești bani ajung și la organizațiile extremiste din Orientul Mijlociu, cei care vor să ștearga de pe fața pământului urmele și dovezile existenței lui Isus pe pămant?

Nu este imoral să te folosești de Dumnezeu când, tolerând Mafia arabă, asiguri mijloacele financiare prin care aceștia achiziționează armament și luptă pentru distrugerea creștinismului (ce se întamplă azi în Irak, cu comunitațile creștine este un avertisment în acest sens) și, indirect, lupți astfel impotriva Dumnezeului pe care-l clamezi?

Le-ați spus pelerinilor că Guvernul și Parlamentul, pentru a-și proteja hoțiile, refuză să introducă obligativitatea controlului fiscal cu ocazia înstrăinării părților sociale ale societăților comerciale și, astfel, mii de firme, acumulând datorii de miliarde de euro anual, sunt preluate de cetățeni sirieni, irakieni, libanezi, sudanezi, palestinieni și că lăcomia Mafiei autohtone a prilejuit și prilejuieste în continuare scurgeri masive de fonduri din bugetul de stat către organizațiile extremiste și teroriste care vor să desființeze creștinismul și sionismul?

Le-ați spus câte mii de societăți fantomă înființează organizațiile extremiste islamiste în România, prin intermediul cărora spală bani și jefuiesc bugetul de stat de TVA colectată de la cetățeanul român, în complicitate cu clasa politică și că nu aveți nici curaj și nici vointă să stopati acest fenomen, din contra, la solicitarea Mafiei, ați eliminat din sistem pe cei care aveau curaj și dovediseră ca pot?

Le-ați spus pelerinilor țărani ca nu-și pot valorifica produsele pentru că socrul dumneavoastră și alți „specialiști" avari, lacomi, fără caracter, trimiși la Bruxelles, au îngropat agricultura și industria autohtonă, acceptând o subvenție care ne-a eliminat din orice competiție (170 euro/ha. în comparație cu restul țarilor UE, unde subvenția este de minimum 400 euro/ha.), falimentând toți producatorii români de cereale, plante tehnice, legume sau fructe, care lucrează corect, condamnându-i la foamete sau obligându-i să-și vândă pământurile la prețuri de batjocură?

Le-ați spus că parlamentarii români, din Parlamentul European, n-au altă preocupare decât salariile și nimeni nu s-a bătut să corecteze această anomalie a subvenției discriminatorii care incurajează doar străinii să producă?

Nu numai că nu le-ați spus, din contra, continuând în aceeași notă care vă caracterizează, dovedind că nu credeți în nimic, că nu vă pasă de adevăr și realitate, de cetățean și viitorul țării și că vă interesează doar puterea, chiar dacă erați în curtea casei lui Dumnezeu, ați continuat să susțineți că avem creștere economică și că va urma bunăstarea (uitând să precizați în care generație și pentru cine !?), când, de fapt, suntem în colaps și când mii de societati comerciale autohtone intră in faliment, iar multe concerne internaționale (ce nu sunt dispuse să intre în hora mitei, traficului de influență si hoției taxelor), speriate de lipsa de predictibilitate (Codul fiscal se modifică în funcție de interesele Mafiei), de instabilitatea legislativă, economica, de corupție și abuzuri, părăsesc România, singurele firme care prosperă fiind cele care fraudează bugetul și institue monopol, iar șomajul este la cel mai ridicat nivel din ultimii douăzecișipatru de ani ? Și dacă nu le-ați spus, vă amăgiți că nu se văd?

Chiar ne tratați ca pe proști?

 

Ec. Pavel Roman

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:36
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou