Părinții lui JAMES FOLEY au fost avertizați că fiul lor va fi EXECUTAT

Cristian Blănuţă, 21 august 2014, Ora 09:44

  • print
  • |
parintii-lui-james-foley-au-fost-avertizati-ca-fiul-lor-va-fi-executat-42686-1.jpg

Jihadiştii i-au avertizat pe părinţii jurnalistului american James Foley, după lansarea atacurilor americane în Irak, că fiul lor va fi ucis, a anunţat miercuri unul dintre angajatorii săi.

Philip Balboni, directorul general al site-ului de ştiri GlobalPost, pentru care James Foley a lucrat în Libia, după care în Siria, unde a fost răpit în 2012, a dezvăluit că răpitorii s-au aflat în contact atât cu el, cât şi cu familia jurnalistului american în cursul mai multor săptămâni înainte de decapitarea sa, scrie Mediafax.

"Ne-am aflat în contact cu răpitorii şi ei au părut, la un moment dat, că sunt receptivi la ideea unei negocieri care ar fi condus la eliberarea sa", a afirmat Balboni pentru postul de televiziune MSNBC.

Dar răpitorii au "întrerupt comunicarea cu noi şi cu familia" lui James Foley.


După lansarea atacurilor aeriene americane în Irak, la 8 august, - primele de la retragerea trupelor Statelor Unite din teritoriul irakian, în 2011 -, Statul Islamic (SI) i-a ameninţat pe părinţii lui Foley că fiul lor va fi ucis.

"Nu am făcut public acest fapt, dar există un mesaj, după începutul atacurilor, care a fost transmis familiei şi afirmă că James va fi executat", a precizat el.

"Am sperat şi ne-am rugat să nu fie cazul şi am făcut tot ce am putut pentru a restabili comunicarea cu ei şi pentru a le spune că Jim era doar un jurnalist nevinovat
care iubea poporul sirian, înţelegea islamul şi dorea doar să relateze istoria poporului" din Siria.

Întrebat despre o posibilă legătură între atacurile americane şi uciderea lui Foley, Balboni a răspuns că "începutul atacurilor, care au fost lansate cu bună ştiinţă de către guvernul nostru, probabil a pecetluit soarta lui Jim".

Dar, a subliniat el, familia lui James Foley nu leagă moartea sa de decizia preşedintelui Barack Obama de a lansa aceste atacuri.

Potrivit lui Balboni, familia se concentrează acum asupra sorţii altor ostatici, inclusiv a americanului pe care SI ameninţă că îl va ucide dacă atacurile vor continua.
"Ştim ce au făcut ei şi credem că sunt capabili să repete comiterea unui astfel de act", a spus directorul general al GlobalPost.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:04
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou