Magiun de Topoloveni Bambi D'art School Best Dental Targ de Paste
Mira Catering Agrofam Aldis Cofetaria Claus Restaurant Voievodal Baneasa

Patronul Companiei Atlassib, Ilie Carabulea, pune la dispoziţia călătorilor coşciuge pe roţi

Ziarul Atac, 6 noiembrie 2011, Ora 14:24

 • print
 • |
 • |
 • Comentează(25)

Mulţi români care pleacă sau se întorc acasă din străinătate folosesc cea mai mare companie de transporturi internaţionale, care deţine monopolul în România, Atlassib.

Preţul unui bilet Italia (Rimini) - România (Bucureşti) costă 90 de euro, dar pe lângă acest bilet, pe tot parcursul drumului eşti nevoit să mai scoţi bani din buzunar.

Agenţia Riminia Italia

Biletul de drum se achiziţionează cu o zi înainte şi ai dreptul la 50 kilograme bagaj, de persoană. La agenţia de bilete Rimini lucrează un singur agent, care, el centrează, el dă cu capul. Adică el este la casa de bilete, la transfer de bani şi la primiri colete. Pe lângă aceste activităţi, agentul este şi măturător, conform declaraţiilor acestuia, "remunerat cu un salariu de 8 milioane în ţară şi circa 600 de euro diurnă pe lună, lucrând zilnic de la 9,00 la 17,00". Cântărirea bagajului se face la îmbarcare şi tot cu el trebuie să "negociezi" dacă ai peste 50 kilograme de bagaje, fiindcă el face "cărţile" cu şoferii.

Îmbarcarea

A doua zi, conform programării, trebuie să te prezinţi la ora 11,00, undeva în zona gării din Rimini, plecarea fiind la ora 12.00. Niciodată, însă, programul nu este respectat, autocarele sosind cu o întârziere de cel puţin două ore.
Odată ajunşi cu întârziere, clienţii sunt obligaţi să se supună şoferilor nervoşi fiindcă trebuie să recupereze întârzierea, bagajele fiind aruncate în calele autocarelor, iar dacă acestea nu încap este folosită şi cala destinată roţilor de rezervă şi a trusei de scule.

Autocarele - bombă

Îmbarcarea se face în funcţie de şoferi. Femeile şi puştoaicele drăguţe ocupă primele locuri din faţă, restul clienţilor sunt în spate. Nu contează dacă unii clienţi sunt nespălaţi şi miros, pentru compania Atlassib banii nu au miros, nimeni nu impune ca pentru un drum de 48 de ore trebuie să fii îmbrăcat curat şi spălat.

Coşmarul drumului

Mai nou, şoferii autocarelor nu mai au voie să facă opriri decât în locurile indicate de patronatul Atlassib, adică în locurile unde aceştia au aranjamente cu restaurantele. Pe tot drumul - maxim 6-7 opriri. Mai greu este faptul că toaletele autocarelor nu sunt funcţionabile pentru pasageri, decât pentru şoferii şi persoanele agreate de aceştia. Autocarele sunt defecte şi au, atenţie, peste 1 milion de kilometri la bord.

Trebuie să fii norocos ca autocarul să nu sufere vreo defecţiune sau ca şoferii să nu facă accidente, deoarece banii puţini oferiţi de patronul Ilie Carabulea îi determină pe aceştia să-şi dea demisia, fiind urgent înlocuiţi de alţii noi şi fără prea multă experienţă, atât în ale şoferiei cât şi în cunoaşterea traseului.

În autocar, atmosfera este una haotică, nu contează dacă îţi place sau nu, asculţi manele, iar în spatele autocarului unii pasageri consumă băuturi alcoolice sau fumează, ceilalţi fiind nevoiţi să suporte.

Dacă faci greşeala să comentezi, rişti să mănânci bătaie la prima oprire. Ilie Carabulea a făcut o avere de peste 200 milioane de euro pe spinarea românilor amărâţi, dar nu se gândeşte nicio secundă să mai investească în compania pe care o păstoreşte, măcar pentru siguranţa clientului, dacă nu pentru servicii de calitate ireproşabilă.

Autorizaţiile şi tot ce este necesar sunt luate cu bani, marea majoritate a autocarelor sunt adevărate cosciuge pe roţi, un real pericol pentru clienţii acestei companii. Accidentele şi defecţiune sunt zilnice, dar ascunse, iar clienţii răsuflă uşuraţi dacă ajung cu bine la destinaţie.

Victor N Bogdan

 

 

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

mel, 3 decembrie 2011 12:36

as vrea sa va povestesc cum e sa trimiti un pachet prin atlassib de la agenzia di rimini....programul oficial 9- 11 si 13- 18 ... am ajuns cu pachetul la ora 10,10...chiar in acelasi moment cu cel care trebuia sa fie in agenzie de la ora 9,00..intr.un minut agenzia s.a umplut de lume.. el de la ora 10, 30 ( dupa 20 de minute de munca) a inceput sa ne trimita la plimbare, pentru ca la 11 trebuie sa ajunga la gara pentru imbarcari...deci m.am intors acasa cu pachetul si va trebui sa mai fac din nou un drum si di nou o coada.... problema e ca de 5 ani la agenzia din rimini s-au schimbat o gramada de persoane, dar problema a ramas aceiasi.. e posibil ca nimeni nu cunoaste aceasta realitate???

0
0

iilie, 28 noiembrie 2011 23:13

este o firma cu bilete scumpe si calitatea serviciului esdte bun a doar pentruc a ajungi la destinatie..dar in ce conditzii...vai si a amar...angajatzii sunt platiti cu 720 lei dar impozitat si etc ...in mana ajungi la 440 lei!!!!!!plus bonuri de masa....o mizerie de salar
meridiana ( transfer de bani) o fac angajatzii de la atlassib!...fara sa primeasca nimik din activitatea pretsta la firma meridiana detinuta tot de carabulea, posta atlasiib alta firma..acelasi patron...ia r acel agent din ''riminii'' sau de ori unde altundeva...tot el o face cu toate ca nu lucreaza la posta atlassib!...el fiind doar agent de turism la firma atlassib... ,,, programault este mai lung...ajungi si al 12 noaptea acasa si pleci la 4-5 dimineazta ...cazareaeste oferita mai peste tot la peste 100 km distanta de agentie... ..imbarcarile tot agentii le fac..., iar ei 2 luni in tara 2 in afaara.....pe scurt este o sclavie sa lucrezi la atlassib...si bataie de joc asupra clientilor!...
amin

0
0

pt Dinu + Cristina, 28 noiembrie 2011 09:56

Nu cred ca am calatorit cu aceasi firma... ma surprinde cea ce ati scris...
1 MIROSUL SE SIMTE DIN USA CIND URCI ( un miros dulce acrisor 100% mioritic!)
2 SPAGA ESTE LAORDINEA ZILEI ,EU AM PLECAT CU BANI FICSI DE BILET SI 10€ DE CAFEA( am ramas fara...)
3- PLOUA IN AUTOCARE , FRIG , MIZERIE...
4 - SOFERI FOARTE AMABILI! ( se cred stapinii universului; un univers foarte redus de altfel...)

0
0

florina, 27 noiembrie 2011 16:21

an o7 12 2008 am iesit de la baie am ajuns sa pun picioru pe treapta un individ mia zis daca am sa ai schimb euro apoi ma tras de pe scara mia luat 2500 euro ma tinea o fata blonda de o parte un altu de alta cand ceilalti sau andepartat am sarit pe el lam razmat de autocar langa usa de autocar' an fata autocaru iam spus ca daca pleca autocaru murim amandoi antram sub roata'sa atamplat an ungaria calatorind cu ATLASIBU anainte sa se atample 'soferu se comporta ciudat a oprit dupa 7 ore ' bani iam luat 'aveam fiul grav bolnav an tara si eram disperata TREBUIE SA NE BATEM CU IEI eu aveam 38 ani TREBUIE SA NU NE LASAM TEBUIE SA LUPTAM CHIAR SI CU BRATELE GOALE 'PENTRU CA AN ITALIA MUNCIM SANTEM JIGNITI SI NERESPCATI'

0
0

dobos doina, 18 noiembrie 2011 21:58

d.director doresc sa va relatez nu fapt neplacut pe care mi la-tiprovocat dvrs. si firma atlasib in cursul anului curent am trimis in bucuresti 3 pachete la destinatie ajungind 2. am intrebat ce s-a intimplat cu cel de al treilea pachet la bologna--sibiu--bucuresti--nimeni nu cunostea nimic la reclamatia pe care am facut-o cei de la bologna mi-au telefonat spunindu-mi ca directorul de la atlasib a despagubit pierderea pachetului cu 32euro.pentru un pachet cu o greutate de 14 kg ma-ti despagubit cu32euro rusine------

0
0
EDITORIAL

Procurorul, pământul și baronii

Procurorul, pământul și baronii

Doamne, ce zile trăim... Circ şi justiţie televizată. Prosteşte poporul cu televizorul - acesta pare să fi rămas principalul rol al media, în România. Televiziunile de ştiri, la comanda politică a patronilor, aruncă zilnic pe sticlă mascaţi, politicieni, oameni de afaceri, mai puţin interlopi. Interlopi nu mai sunt, s-au transformat în mafia gulerelor albe. Lumea lor, a clasei politice. O lume în care se folosesc mascaţi şi cătuşe. Dreptate au şi unii şi ceilalţi. Dreptatea lor. Acest circ are multe conotaţii politice la cel mai înalt nivel. Miza este uriaşă. Averile şi libertatea clasei politice. Cine câştigă ia totul. Fără prizonieri. PSD-ul este decimat pe zi ce trece, şi va fi &i ...

ziarulatac.ro
ziare
TOARNĂ AICI!

Redacţia ziarului ATAC oferă un premiu de 100 euro pentru cel mai tare pont! Daca eşti victima unor abuzuri, infracţiuni şi nu numai, ale funcţionarilor publici ori clasei politice şi vrei să iţi păstrezi anonimatul, postează informaţia aici, iar noi vom face ceea ce ţie iţi este frică.

 • Andra Vilcu

  Sunt tinta unor atacuri de tip pshiotronic atat eu cat si familia mea. Am informatii referitoare la modul in ...
 • ion

  vad ca guvernul a lasato mai moale cu carnea alterata .
STIRI RECENTE
 • TOP CITITE
 • TOP COMENTATE
ARHIVA
NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

Mica Publicitate
REBU EDIMPRESS Restaurant Carol's Event