În atenția Corpului de Control al ministrului de Interne!

Constantin Georgescu, 8 septembrie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
politist-insala-pensionari-43091-1.jpg

În atenția Corpului de Control al ministrului de Interne!

Țepari, șmecheri, combinatori găsești pe toate drumurile. Mai mult sau mai puțin deștepți, mai mult sau mai puțin curajoși, mai mult sau mai puțin răi. Dar nu te aștepți ca unii dintre ei să se ascundă sub uniforma statului.

O bătrânică strigă, de ceva timp, că un om al legii a păcălit-o, a lăsat-o fără bani și fără casă, pe drumuri, doar ca să-și poată extinde el proprietatea. Să-și facă o grădină mai mare.

Omul, fost sportiv la Dinamo, este polițist. Datoria, menirea lui este să apere și să aplice legea. Să ofere "siguranță și încredere". În schimb, se poartă ca un stăpân de sclavi, închide strada pe care stă de parcă ar fi moșia sa și nu se sfiește să înșele, să mintă și să-și bată joc de oameni neajutorați.

Haina de polițist, dincolo de drepturi, aduce și obligații. De aceea, ziarul ATAC cere ministrului de Interne să se aplece asupra acestui caz, iar organismelor de protecție și control din cadrul Ministerului de Interne să se autosesizeze!

Bătrâneţea este urâtă, dar mai ales grea. Este o povară, iar mulţi bătrâni, fără copii sau rude, încearcă să apropie pe cineva, în speranţa că acel cineva va fi alături şi le va da un pahar cu apă când vor avea nevoie.

Speranţe a avut şi Petrescu Ştefănia, o bunicuţă pensionară, rămasă singură. După moartea soţului a căutat vreme îndelungată o familie sau o persoană pe care să se poată baza. După îndelungi căutări a crezut că bunul Dumnezeu i-a scos în cale familia pe care și-o dorea. La început, membrii acesteia erau ca şi copiii ei. Totul a fost cozonac şi miere. O scurtă perioadă. Drama a început în anul 2002, an în care a fost convinsă să treacă pământul și casa pe numele lui Costantinescu Valentin, fost sportiv al clubului Dinamo. Om al legii la vremea respectivă, ca şi în prezent.

Pe cai mari la capitolul relaţii, poliţistul Constantinescu a aflat că pensionara Petrescu Ştefania vrea să cumpere casa în care locuieşte şi terenul în suprafaţă de 2000 mp situat în Voluntari, dar că nu are banii necesari. Mană cerească pentru poliţist. Acesta s-a oferit, imediat, să o ajute pe bătrână cu banii necesari, şi cel mai important, cu relaţiile de fost sportiv la Dinamo şi de poliţist.

Pe adresa ziarului ATAC vin zilnic o mulţime de reclamaţii cu privire la fel şi fel de abuzuri. Drama acestei pensionare a primit, însă, prioritate din partea conducerii şi ne-am deplasat la faţa locului. Localitatea Voluntari, strada Iancu Nicolae.

Ajunşi la faţa locului, surprizele nu au întârziat să apară

Nu este cale de acces către locaţia în care locuieşte pensionara Petrescu Ştefania. Strada pe care se poate ajunge la aceasta este închisă cu porţi din metal, legate cu lanţ şi lacăt. După ce ne-am învârtit în zonă mai bine de două ceasuri, am reuşit să convingem o persoană să ne deschidă poarta, explicându-i că mergem la Bunica. Încă de la primii paşi ne-am dat seama că ne aflam într-o adevărată fortăreaţă , pe o stradă închisă abuziv de poliţist, care împiedica astfel accesul mai multor persoane în zona respectivă.

Lupul, unul dintre câinii poliţistului a dat alarma şi am fost întâmpinaţi de priviri ostile şi foarte curioase de prezenţa noastră în acea fortăreaţă. Într-un final, după un lung interogatoriu al curioşilor, am ajuns în casa victimei, care, cu lacrimi în ochi, ne-a explicat că suntem foarte curajoşi venind la ea şi că ne sfătuieşte să avem mare grijă să nu ne facă poliţistul ceva sau să pună câinele lup pe noi.

"La notar, după ce am semnat, nu mi-a dat niciun ban"

Ascultând povestea bunicii, mă trec fiorii. Am în faţa ochilor o bătrânică. Fost inginer agronom, ajunsă în pragul disperării, povesteşte cu ochii plini de lacrimi că a ajuns în această situaţie datorită încrederii în oameni, adică în poliţistul Constantinescu, împreună cu care, în 23 ianuarie 2002, a întocmit o DECLARAŢIE de mână prin care, el, omul legii, poliţistul, se oferea să o reprezinte în toate cele în vederea cumpărării locuinţei din strada Erou Iancu NICOLAE NR. 25, Voluntari, iar după obţinerea titlului de proprietate, ea bunicuţa, bătrânica, pensionara, este de acord să îi CEDEZE PROPRIETATEA , cu condiţia ca numitul CONSTANTINESCU VALENTIN să o ÎNTREŢINĂ , PÂNĂ LA ADÂNCI BĂTRÂNEŢI. Aşa sună acea declaraţie.

Convenţii şi precontracte notariale

Pentru a fi sigur de reuşita sa, poliţistul face o convenţie legalizată de notar, prin care se obligă să îi pună la dispoziţie pensionarei Petrescu suma de bani necesară în vederea cumpărării de către aceasta a imobilului în care locuia, cu obligaţia de a transmite proprietatea, după dobândire, către Constantinescu Valentin, la acelaşi preţ la care femeia a cumpărat imobilul.

Până aici toate bune şi frumoase, numai că, în data de 20.03.2002, judecătoria Buftea, prin sentinţa nr. 883, definitivă prin neapelare, Petrescu Ştefania devine, prin accesiune imobiliară, proprietara casei amplasată pe terenul în cauză. Fără să mai plătească niciun ban, nimănui.

LOVITURĂ FATALĂ PENTRU POLIŢIST

La vremea respectivă, pensionara a devenit proprietar pe casă şi pământ, prin hotărârea judecătoriei Buftea, fără a mai fi nevoită să plătească cuiva vreun ban. Încurcat de această hotărâre, poliţistul CONSTANTINESCU pune la punct un nou plan diabolic de a intra în posesia bunurilor.

O convinge pe bătrână să îi vândă lui bunurile, în schimb îşi ia angajamentul, prin act notarial, că va avea grijă de ea până la adânci bătrâneţi. Singură pe lume, cu încredere maximă în poliţist, bătrâne semnează un precontract de vânzare cumpărare, prin care, în schimbul sumei de 25.000 de dolari, el, poliţistul, devine proprietar. La notar, bătrâna semnează precontractul, apoi, în scurt timp, şi contractul de vânzare cumpărare. Poliţistul îşi freacă mâinile satisfăcut, diabolicul plan îi reuşise. Ce urmează este simplu pentru omul legii.

Teroare pentru bătrână

„Când am mers la notariat, am zis de bani, la care el a spus că rezolvăm mâine cu cei 25 de mii de dolari. Nu mi-a dat niciun ban şi din acea zi a început calvarul pentru mine. Casa în care locuiam a fost lăsată să se degradeze, podul şi acoperişul casei s-au stricat, geamurile au fost sparte, i-am tot zis să le repare, dar nu a făcut nimic. De medicamente şi mâncare nici nu mai vorbesc.

Am ajuns la spital, iar la întoarcere în acea casă nu se mai putea locui. Interesul lui Constantinescu era şi încă mai este să dărâme acea casă, pentru a se extinde el. Norocul meu a fost cu domnul Olteanu, care m-a ajutat cu locuinţa, mă lasă să stau la el în casă, este un om foarte inimos şi corect, să îi dea Dumnezeu sănătate", ne-a declarat Petrescu Ştefania.

Zguduitorul caz al acestei pensionare nu este, cu siguranţă, unicul, ca ea sunt o mulţime de persoane, fără posibilitatea de a putea face ceva. Pensionara Petrescu Ştefania nu poate fi vizitată de nimeni, deoarece nu există o cale de acces deschisă către locuinţa în care este găzduita în prezent de un om cu suflet. Poliţistul Constantinescu şi-a extins proprietatea cu circa 1000 mp, unde, bun gospodar, a făcut grădină şi, cel mai important lucru, un drum pe care doar el şi familia sa au acces, acesta fiind închis cu porţi masive din fier, cu lanțuri şi lacăte.

În parcarea proprie sunt trei maşini scumpe, care aparţin poliţistului şi familiei sale. Poliţistul Constantinescu Valentin lucrează la înmatriculări şi permise auto. Oare, salariul acestuia şi al familiei să fie aşa de mare încât îşi poate permite un trai aşa de îndestulat?

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:58
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou