PONTA, acuzat de afaceri imobiliare DUBIOASE

Cristian Blănuţă, 31 august 2014, Ora 16:19

  • print
  • |
ponta-acuzat-de-afaceri-imobiliare-suspecte-42903-1.jpg

Premierul Victor Ponta este acuzat de afaceri imobiliare suspecte cu un milionar controversat, Nicolae Dumitru, cunoscut drept Niro.

Acuzațiile vin din partea senatorului PNL Sorin Roșca Stănescu, el bazându-se pe o serie de investigații jurnalistice. 

"Dacă dezvăluirile jurnalistice sunt reale, atunci ne aflăm în prezența următoarei situații: domnul Victor Ponta, prin intermediul soției sale, Daciana Sârbu, a achiziționat, în 2007, un prim apartament de lux, construit de grupul NIRO '95 Impex, aparținând omului de afaceri Nicolae Dumitru - proprietarul Dragonului Roșu - care este cea mai mare spălătorie de bani din România.

Proprietarul respectivului apartament ar fi fost un offshore din Panama, al domnului Dan Andronic. În anul 2012, Victor Ponta a mai achiziționat un nou apartament de lux, în aceeași zonă rezidențială "Central Residential Park".

La rândul său, senatorul Ilie Sârbu, actualul șef al Grupului parlamentar PSD al Camerei superioare, a cumpărat, în 2009, tot în "Central Residential Park", un al treilea apartament de lux", precizează Sorin Roșca Stănescu într-o declarație de presă, potrivit stiripesurse.ro.

El îi cere premierului să vină cu explicații legate de aceste achiziții imobiliare pe care le-ar fi efectuat și legate de relația pe care o are cu Niro și cu celelalte persoane care ar fi fost implicate în afacere.


"Dacă informațiile obținute de ziariștii de investigații sunt reale, domnul Victor Ponta are obligația, de urgență, -  altfel îl vom soma în mod repetat - să explice nu numai proveniența banilor cu care au fost achiziționate cele trei apartamente de lux, ci și legăturile sale cu grupul NIRO, cu domnul Dan Andronic, precum și cu Dumitru Crestin, Elena Udrea și Dorin Cocoș care, conform dezvăluirilor de presă, sunt și ei implicați fie în acționariatul "Central Residential Park", fie în offshorul din Panama", conchide senatorul PNL.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:00
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou