Războiul din Ucraina, plănuit acum 11 ani

Cristian Blănuţă, 15 septembrie 2014, Ora 11:44

  • print
  • |
razboiul-din-ucraina-planuit-acum-11-ani-43310-1.jpg

Conducerea militară a Rusiei a planificat războiul cu Ucraina în urmă cu cel puţin 11 ani, a declarat, la Riga, economistul Andrei Illarionov, fost consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin, informează Unian.ua, care citează ziarul estonian Postimees.

Potrivit lui Illarionov, conflictul din Ucraina este în realitate un război al Rusiei împotriva Ucrainei, în condiţiile în care conducerea militară rusă a planificat acest război de mai bine de 11 ani.

„Pofta vine mâncând", a subliniat Illarionov, amintind de acţiunile Rusiei în Osetia de Sud, Abhazia şi Crimeea.

În opinia lui Illarionov, conflictul din Ucraina nu poate fi rezolvat pe calea negocierilor. Fostul consilier al lui Putin a catalogat sancţiunile Uniunii Europene (UE) la adresa Rusiei drept „o anecdotă".

Ilalrionov a comentat situaţia din Ucraina ieri, la Riga, unde a avut loc Conferinţa pentru securitate globală şi regională.

La ora actuală, fostul consilier al preşedintelui rus activează ca cercetător principal în cadrul centrului american Cato. Andrei Illarionov a fost consilierul lui Putin în perioada 2000-2005, scrie Agerpres.


În luna martie a acestui an, Illarionov a atenţionat, într-un interviu acordat publicaţiei suedeze Svenska Dagbladet, că Putin va dori să cucerească şi Finlanda. Potrivit lui Illarionov, Putin ar dori să-i redea Rusiei graniţele Imperiului Rus, adică cel puţin Finlanda şi republicile baltice.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:00
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou