Scenariul BLATULUI pentru COTROCENI: PONTA, președinte, IOHANNIS sau BLAGA, premier

Cristian Blănuţă, 4 august 2014, Ora 09:01

  • print
  • |
scenariul-blatului-pentru-cotroceni-ponta-presedinte-iohannis-sau-blaga-premier-42271-1.jpg

Alegerile prezidenţiale din această toamnă se prefigurează sub „zodia blatului", mai precis, liderii din dreapta scenei politice par să se fi înţeles cu Victor Ponta pentru ca acesta să ajungă în toamnă la Cotroceni!

Acesta este scenariul HALUCINANT dezbătut de Rareş Bogdan cu invitaţii săi în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", la Realitatea TV.


„Am senzaţia unui mare blat general între dreapta şi stânga legat de alegerile prezidenţiale. Mi-e teamă că Blaga şi Iohannis sunt înţeleşi ca în realitate Victor Ponta să ajungă preşedinte şi Blaga sau Iohannis să fie premier. Cum se explică faptul că, după ce s-au hotărât să vadă care dintre ei să plece în campanie electorală şi să convingă dreapta românească să le dea votul pentru Cotroceni, totul s-a stins? ", a declarat Lavinia Şandru, realizator Realitatea TV.

Potrivit lui Rareş Bogdan, după 10 ani de domnie a lui Traian Băsescu, "care a eşuat lamentabil şi a realizat doar 20% din ce a promis", nu vedem o bătălie reală împotriva lui Victor Ponta pentru alegerile prezidenţiale din toamnă.

"Nu există o dezbatere reală despre proiectul României, cum va fi România în următorii 10 ani. Nu avem niciun lider care măcar să promită că se schimbă ceva în România. De două luni de zile, Klaus Iohannis pare schimbat şi nu m-a convins că e pregătit să fie preşedinte şi să lupte cu Victor Ponta", spune Rareş Bogdan.

"Asistăm la un mare circ, politicienii ne dau senzaţia că se bat, dar ei fac de fapt wrestling. Este ca la un spectacol de circ cu prestidigitatori, vine magicianul, face câteva figuri şi toată lumea pleacă acasă fericită. Şi, în paralel, ei strâng banii de la bilete de la spectatori şi îi bagă în buzunar", spune şi Peter Imre, directorul general al Trustului Adevarul.

"Nu ştim dacă Klaus Iohannis va rezista în campanie. Totuşi, la momentele în care te baţi pentru ţara ta trebuie să spui mai mult decât da sau nu. În campanie, va trebui să răspundă unor atacuri murdare. Mi-e teamă că Vasile Blaga îşi doreşte mai mult să fie premier decât ca Drepta românească să câştige alegerile", a mai spus Lavinia Şandru.

România poate rata un moment ISTORIC
Peter Imre este de părere că România se află, în premieră, în prima linie a istoriei şi că ar trebui să fructifice această mare oportunitate unică de a fi în linia întâi a apărării NATO.

"Putem face orice acum, este momentul istoric unic în care putem să ne urcăm într-un tren care poate să ne civilizeze şi să ne facă să avem un sistem, lucru pe care nu-l reuşim singuri. Tot ce se va întâmpla în următorii ani în România şi pentru România va fi în contact cu străinătatea, deci va trebui ca viitorul preşedinte să aibă o formaţie diplomatică, să poată gestiona aceste relaţii externe.

E păcat ca ţara să fie lăsată pe mâna politicienilor. Aduceţi tehnocraţi, care să conducă ţara 2 ani, să o repună pe şină. Este un moment extrem de favorabil care nu trebuie ratat", a explicat Imre.

În acest moment tensionat al istoriei, România este un pilon de stabilitate în regiune. "Turcia nu mai este ce era în urmă cu câţiva ani, ca un factor de stabilitate pentru puterea euro-atlantică. Ungaria este clar ancorată în economia Rusiei şi punct nevralgic al UE. Serbia va ierta cu greu atacurile NATO din urmă 15 ani. Bulgaria nu a închis spaţiul aerian pentru vicepremierul Rusiei, când i s-a cerut acest lucru din partea NATO, este mai aproape de Rusia decât de Washington sau Londra. Ucraina este cel mai instabil loc din această parte a lumii", a explicat Rareş Bogdan.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:03
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou