Șeful CCR, despre scandalul cartelelor: Și-au bătut joc!

Cristian Blănuţă, 18 septembrie 2014, Ora 15:33

  • print
  • |
seful-ccr-despre-scandalul-cartelelor-si-au-batut-joc-43391-1.jpg

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a răspuns criticilor formulate după declararea ca neconstituţională a OUG-ului care reglementa cumpărarea cartelelor pre-pay.

El reclamă faptul că legiuitorul nu a ţinut cont de recomandările CCR din motivarea de la declararea neconstituţională a Legii 82/2012* predecesoarea OUG-ului declarat neconstituţional. Preşedintele CCR susţine că legea a fost atât de prost scrisă, încât în orice variantă ar fi venit la curte ar fi fost declarată neconstituţională.

"Nu principiul era prost, ci felul în care a fost scrisă. Şi-au bătut joc de ce am spus noi în prima motivare. Nu ne spun ce fac ei cu datele personale. De exemplu, mă duc la o benzinărie şi cumpăr o cartelă. Îmi las datele personale acolo şi aş vrea să ştiu ce se va întâmpla cu ele. Le aruncă la gunoi sau ce fac?", a spus şeful CCR pentru stiripesurse.ro

"Câtă vreme directiva europeană a fost desființată de Curtea Europeană de Justiție, noi de ce să o menținem? După noi, curţile constituţionale din Cehia, Austria, Germania şi Irlanda au desfiinţat directiva europeană în baza căreia a fost construită şi legea noastră. Chiar decizia Curţii Europene de Justiţie de desfiinţare a Directivei 24-2002, dacă nu mă înşel cumva, a fost făcută în baza unei sesizări a Austriei", a mai spus preşedintele CCR.

"Problema e că nu acordă sufieciente garanţii pentru populaţie", a concluzionat Augustin Zegrean.

Preşedintele CCR a mai anunţat că instituţia pe care o conduce va emite un comunicat de presă care să clarifice mai multe aspecte pentru opinia publică.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:29
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou