Update: Stenograme STAVARACHE. 100.000 de lei certificatul de URBANISM. Primarul rămâne în arest

Cristian Blănuţă, 28 iulie 2014, Ora 14:08

  • print
  • |
stenograme-stavarache-100-000-de-lei-certificatul-de-urbanism-42095-1.jpg Update

UPDATE 17:54 - Magistrații Curții de Apel Bacău au admis, luni. solicitarea procurorilor DNA de prelungire a arestului preventiv în cazul edilului suspendat al Bacăului, Romeo Stavarache, cu încă 30 de zile.

Starea de arest a fost prelungită și pentru cei doi oameni de afaceri cercetați în același dosar cu Stavarache.

Primarul suspendat al Bacăului a fost trimis în judecată, vineri, fiind acuzat că ar fi primit mită de la patru oameni de afaceri pentru mai multe contracte, unul dintre aceştia fiind Costel Căşuneanu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a dispus trimiterea în judecată a lui Romeo Stavarache pentru cinci infracţiuni de luare de mită comise în perioada 2008-2011, suma totală pe care ar fi primit-o edilul băcăuan ridicându-se la peste 2,3 milioane de lei.

În acelaşi dosar, au mai fost trimişi în judecată de către procurorii DNA oamenii de afaceri Costel Căşuneanu, Liviu Vasile Cenuşă şi Liviu Goian, precum şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, Constantin Apostol.

 

Au apărut primele stenograme în dosarul edilului din Bacău, Romeo Stavarache.

Procurorii DNA au depus la dosar mai multe convorbiri între omul de afaceri Costel Căşuneanu şi un presupus intermediar din care reiese că afaceristul voia cu orice preţ să obţină un certificat de urbanism de la primăria condusă de Stavarache.

Pentru asta ar fi scos cu greu din buzunar 100.000 de lei.

Numele omului de afaceri Costel Căşuneanu este prezent în rechizitoriu la pachet cu firmele ASERO SRL şi PA & CO Internaţional, pe care le controla în intervalul 2008 - 2009. Căşuneanu este acuzat de DNA că ar fi dat mită pentru a obţine un certificat de urbanism de la Primăria Bacău, care îi era esenţial pentru obţinerea de către SC ASERO SRL a unei finanţări nerambursabile în valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

CONSTANTIN APOSTOL : Mă gândeam să vorbesc, să-l chemăm pe Căşuneanu încoace, bă!
ROMEO STAVARACHE : Păi, cheamă-l, ia vezi, vorbeşte cu el.
C.A.: Să îl chem pentru mâine?
R.S.: Cheamă-l pentru mâine, eu sunt aici. Ne gândim, noi trebuie să facem neapărat, măcar salariile să dăm barem, la băieţii ăştia, au 500 de milioane noi, cât le trebuie? Un miliard jumate, nu?
C.A.: Bine, te sun! Când te întorci de la Iaşi?
R.S. : Ei, mă întorc... ia vezi un pic, totuşi vezi ce vrea. El a venit la... la... la... ăsta la... certificat de urbanism!
C.A. : Îhî!
R.S. : Ştii?
C.A. : Da!
R.S. : Pentru Centru! Dar nu i l-am dat.
C.A. : De ce?
R.S. : Pentru că nu i-l dau, de exemplu. Îţi spun eu.
C.A. : Îi dezastru dacă nu i-l dai, mă!
R.S : Da... dar ştii că procesul lui S. l-a întors înapoi?
C.A.: Cum?
R.S. : Ştii cu procesul lui S.?
C.A. : Da, dar ce are una cu alta?
R.S. : Păi, are... că sunt în litigiu... acuma. Deci, el nu mai este achitat, acum s-a întors la judecată pentru pe baza aia... Eh... vorbim!

Toate negocierile dintre edilul Bacăului şi omul de afaceri Căşuneanu s-au purtat prin intermediul lui Constantin Apostol, au arătat procurorii. Pentru a-l îndupleca pe Stavarache să-i emită certificatul necesar, Costel Căşuneanu ar fi virat 100.000 de lei într-un cont al Asociaţiei Judeţene de Handbal Bacău, aşa ar fi fost înţelegerea.

CĂŞUNEANU COSTEL: Ce faceţi domnu' preşedinte?
APOSTOL CONSTANTIN : Am onoarea, excelenţă! Îmi cer scuze, eram într-o întâlnire, într-o şedinţă şi acuma am terminat. Îmi cer scuze că n-am reuşit să... Ce să fac? La Piatra!
CĂŞUNEANU COSTEL: La Piatra! Frumos! Eu îs catolic, plec din ţară...
APOSTOL CONSTANTIN : Să vă dea Dumnezeu sănătate!
CĂŞUNEANU COSTEL: Ăă... v-am dat o sută de mii astăzi! Am mai rupt eu de pe acolo, de pe acolo, zic să...
APOSTOL CONSTANTIN : Săru' mâna! Mulţumesc frumos!

 

Într-un final, Romeo Stavarache ar fi acceptat să-i prelungească certificatul de urbanism în schimbul promisiunii lui Căşuneanu că va sponsoriza în continuare echipa de handbal. În faţa anchetatorilor, Costel Căşuneanu a negat că ar fi fost implicat în vreo plată făcută de firma PA& CO, aruncând responsabilitate în curtea administratorului societăţii sale. Căşuneanu a fost trimis în judecată în acest dosar, sub control judiciar. Edilul oraşului Bacău este în prezent în spatele gratiilor.

CĂŞUNEANU COSTEL: Ce faceţi domnu' preşedinte?
APOSTOL CONSTANTIN : Am onoarea, excelenţă! Îmi cer scuze, eram într-o întâlnire, într-o şedinţă şi acuma am terminat. Îmi cer scuze că n-am reuşit să... Ce să fac? La Piatra!
CĂŞUNEANU COSTEL: La Piatra! Frumos! Eu îs catolic, plec din ţară...
APOSTOL CONSTANTIN : Să vă dea Dumnezeu sănătate!
CĂŞUNEANU COSTEL: Ăă... v-am dat o sută de mii astăzi! Am mai rupt eu de pe acolo, de pe acolo, zic să...
APOSTOL CONSTANTIN : Săru' mâna! Mulţumesc frumos!


Sursa: realitatea.net

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:06
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou