Sute de milioane de euro din fonduri europene se pierd la Transporturi

Cristian Blănuţă, 22 iulie 2014, Ora 11:54

  • print
  • |
sute-de-milioane-de-euro-din-fonduri-europene-se-pierd-la-transporturi-41941-1.jpg

Sectorul transporturilor este cel în care România riscă să piardă cei mai mulți bani europeni, din cauza contractelor încheiate pe valori foarte mari, a recunoscut luni ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

"Sectorul Transporturi este sectorul care reprezintă cel mai mare risc de pierdere pe fonduri europene și pentru faptul că au fost contracte de valori foarte mari, dar și din cauza problemelor binecunoscute din anii trecuți", a spus ministrul.

El le-a atras atenția responsabililor din Ministerul Transporturilor să implementeze cât mai repede contractele ERTMS (semnalizare automată şi dispecerizare computerizată a traficului, pentru circulaţia cu viteze sporite) pentru tronsoanele de cale ferată aflate pe Coridorul IV şi care sunt în proces de modernizare.

"Oamenii de la Transporturi care se ocupă de aceste proiecte ar trebui să se concentreze foarte mult pe a realiza cât mai repede acele proceduri și să implementeze acele contracte cât mai repede. Riscul de pierdere de bani pe acele proiecte nu prea există, pentru că ele vor fi transpuse pe următorul cadru financiar în cazul în care finalizarea lor nu va fi posibilă până la finalul anului 2015", a spus Teodorovici.

"Numai că va trebui să găsim soluții alternative la aceea ce rămâne acum dislocat pe actualul cadru financiar, pentru că acele proiecte aveau o sumă alocată, iar dacă ele vor fi trecute dincolo, pe cealaltă zonă, automat ce este pe acest cadru financiar rămâne neacoperit. Aici trebuie să găsim noi soluții", a continuat el.

Pentru a nu pierde banii europeni destinaţi Transporturilor, ministrul Teodorovici a invocat ca proiectele care deja au fost realizate din bani de la bugetul de stat ori din împrumuturi de la instituții financiare internaționale să fie trecute că fiind proiecte europene, iar România să ceară Comisiei Europene rambursarea acestor fonduri din bani comunitari, scrie ziaruldeinvestigatii.ro.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:12
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou