Un avocat ieșean salvează viața unui geniu al muzicii. Despăgubire de 1 milion de euro după ce mama acestuia a fost ucisă

Ziarul Atac, 26 august 2015, Ora 14:37

  • print
  • |
un-avocat-iesean-salveaza-viata-unui-geniu-al-muzicii-despagubire-de-1-milion-de-euro-dupa-ce-mama-acestuia-a-fost-ucisa-46655-1.jpg

Anul trecut, un îngrozitor accident s-a petrecut în locatitatea Petroșani, din județul Hunedoara. În Joia Mare a Paștilor, o femeie se întorcea de la lucru, chiar de ziua ei.

Fabiolla Prcsina, de 41 de ani și un bărbat, Mircea-Laurențiu Dumitru-Popa, au fost spulberați pe trecerea de pietoni de o mașină de lux condusă de un tânăr teribilist, care de abia își recuperase permisul. Nu au avut nicio șansă, victemele au decedat pe loc. Tragedia a fost amplificată pentru că în urma femeii decedate a rămas Fabiani Prcsina în vârstă de 12 ani care nu demult își pierduse și tatăl. Cazul este special și pentru că Fabiani este un geniu muzical, câștigând o mulțime de premii la concursurile de pian. A emoționat săli întregi, când micuțul a ținut concerte în memoria mamei. În cea ce privește autorul accidentului, Norocel măturar, a primit o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare, sentință mult prea blândă conform juriștilor.

Caz preluat de un avocat ieșean

Pe lângă pierderea părinților, micul pianist a trebuit să treacă și prin calvarul unui proces. Aici a intervenit cunoscutul avocat ieșean, Geanina Poroșnicu, care a obținut o sumă importantă de la firmele de asigurări, reprezentând despăgubiri. Astfel, suma de 1 milion de euro ar urma să intre în contul băiețelului dar și în contul familiei lui Dumitru-Popa, ambele familii find reprezentate de cunosctul avocat.

"Prcsina Fabiani Gabriel Andrei este extrem de sensibil. Este foarte probabil și puterea sa creatoare, talentul său să fie stânjenite de înțelegerea acestei pierderi. Adulților din viața lui li s-a sugerat de către psiholog să-l supravegheze atent și să monitorizeze traversarea acestei drame cu un specialist, adică psiholog clinician. Copilului Prcsina Fabiani Gabriel Andrei i s-a spus că mama sa a decedat la locul de muncă pentru că în drumul lui spre școală trece pe la locul accidentului. Ceea ce nu au putut ascunde este mormântul mamei care, paradoxal de trist, se vede de la fereastra apartamentului pentru că cimitirul din oraș este la ei în cartier. Diplomele și atestatele lui Prcsina Fabiani Gabriel Andrei aflate la dosarul cauzei demonstrează ceea ce profesorul de pian, martora chemata în acest dosar, a spus că Prcsina Fabiani Gabriel Andrei e un fenomen al interpretării la pian, ceea ce ar putea încadra copilul în conceptul de copil cu nevoi speciale", a explicat avocatul Geanina Poroșnicu.

"Defunctul Dumitru-Popa Mircea-Laurențiu avea o viață socială în care era recunoscut cu realizări profesionale, avea o notorietate locală, se bucura de o recunoaștere publică, fiind un om cu educație (studii superioare) și cu succese profesionale. Se implică în educația singurului copil pe care îl avea și susținea activitățile școlare și extrașcolare ale fetiței (limbi străine, înot, excursii, etc.). Astfel se explică realizările școlare ale minorei Dumitru-Popa Carina-Sorana care în permanență primește la toate concursurile locul I. Victima Dumitru-Popa Mircea-Laurențiu este cel care asigură o viață prosperă familiei, familia trebuind să-și păstreze calitatea vieții, condițiile de trai, educație și siguranta", a mai spus Geanina Poroșnicu.

Magdalena Florea

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:19
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou