Șantajul baronilor la premierul Ponta

Mihai Ghezea , 18 decembrie 2013, Ora 13:01

  • print
  • |
antajul-baronilor-la-premierul-ponta-36807-1.jpg

Victor Ponta se află sub presiunea uriaşă a baronilor care l-au ales, şefi ai clanurilor de tip mafiot, care îi pretind protecţie în faţa justiţiei, preţul propulsării sale acolo sus.

Cum altfel putem explica ultimele sale declaraţii halucinante: „propaganda sistemul Băsescu, obişnuiţi-vă, încă 11 luni va face rău, va băga oamenii în închisori, va distruge cât va putea. Dar, dacă am rezistat 9 ani şi o lună, mai rezistăm încă 11 şi oamenii aşteaptă ca noi, PSD, să închidem epoca neagră Băsescu".

Cum poate o propagandă, fie ea şi băsistă, să bage oamenii în închisoare? Nu-i vorba de nicio propagandă, e vorba de justiţia română, rămasă neîncălecată, pentru ca USL să deţină toată puterea, nu doar guvernarea. Şi arestările de baroni mafioţi curg, curg, nu se mai opresc.

Mai spune Victor Ponta: "Şi să nu uitaţi că încă 11 luni până când acest sistem condus de domnul Băsescu va pleca în sfârşit, vom avea ce-am avut şi zilele trecute: propagandă, minciuni, scandal.

Cât o să fie Băsescu preşedinte nu o să fie nici linişte în ţară, nici nu o să putem să ne dezvoltăm, dar din fericire mai sunt doar 11 luni". Propagandă, minciună, adică devoalarea corupţiei şi hoţiilor, iar să ne „dezvoltăm" înseamnă să ne umflăm buzunarele, noii baronii, cu bani din bugetul de stat.

Nu e greu de tradus, ideile sunt abil mascate. Alt citat recent, apropo de fotbalistul Gică Popescu: „Avem un asemenea talent de a ne umili, de a ne neîndreptaţi oamenii, avem asemenea plăcere să spunem "infractorul", "hoţul". Avem câteva simboluri, nu cred că e drept să le călcăm în picioare. Asta reflectă o gândire macoveistă, băsistă". Adică, chiar dacă e urmărit penal, un „simbol" nu poate fi socotit infractor sau hoţ, e deasupra legii. Şi, alături de el, celelalte „simboluri" mafiote: Dragnea, Mazăre, Oprișan, Cosma, Nicolescu şi toată garnitura de baroni, şefi de clanuri. Mai clară explicaţia.

„Sistemul" sau „regimul", condus de Traian Băsescu este format din DNA, ANI, CSM, ICCJ şi celelalte parchete şi instanţe care au înţeles să-şi facă datoria faţă de societate, să reprezinte anticorpii care s-o salveze de cancerul corupţiei şi hoţiei. Cum schimbarea şefilor parchetelor n-a dat rezultatele scontate, în marţea neagră s-a trecut la actul doi al loviturii de stat începută în vara 2012: anihilarea justiţiei prin schimbarea dramatică a legislaţiei privind corupţia, abuzul în funcţie, incompatibilităţile, astfel încât „aleşii" neamului să nu mai poată fi anchetaţi şi condamnaţi.

Miza: reinstaurarea paradigmei de guvernare Năstase, adică ocuparea ţării de către clanurile mafiote conduse de baroni, fraudarea şi parazitarea sistemului public de bugete şi funcţii, întoarcerea a unei părţi a prăzii la partid şi la şefii supremi.

Care sunt şansele ca acest plan să reuşească şi România să fie ocupată de mafia baronilor?

Sunt destui factori care ar putea, în principiu, zădărnici acest plan. Doar că Victor Ponta nu este suficient de inteligent să gândească pe termen mediu şi lung. Starea economică a României USL nu este în stare să umple burţile românilor, fără împrumuturi externe de circa 15 miliarde euro pe an.

Aceşti bani ar putea să nu mai vină, dacă derapajele de la macrostabilitate economică, de la democraţie şi statul de drept, continuă. Partenerii noştri europeni şi americani sunt destul de inteligenţi să ştie cum poate fi pus la colţ un regim care se abate grav de la criteriile politice semnate în Tratatul de la Copenhaga. Îi taie accesul la credite cu dobânzi suportabile. Instituţiile de forţă din justiţie Se poate vedea acum că aducerea lui Tiberiu Nitu („NUPU") la Parchetul General n-a fost de natură să-i pună cu botul pe labe pe procurori, să oprească dosarele mari de corupţie. Episodul Papici este edificator în această privinţă. Pe 19 decembrie se dă sentinţa la ICCJ în dosarul Nastase-Zambaccian, şi n-ar fi exclus ca Adrian Năstase să-şi petreacă sărbătorile după gratii, cu efecte devastatoare asupra moralului clanurilor mafiote conduse de baroni. În ianuarie începe tot la ICCJ judecarea contestaţiei la clasarea dosarului de plagiat a lui Victor Ponta, de asemeni un eveniment cu potenţial exploziv.

DNA, CSM, ICCJ, chiar şi sindicatul magistraţilor, au protestat vehement, inclusiv la Bruxelles, după marţea neagră, în care Codul Penal a fost măcelărit în favoarea corupţilor, penalilor şi puşcăriaşilor. Aceste instituţii vor fi cu greu îngenunchiate, chiar prin schimbarea şefilor lor, reprezintă anticorpii dezvoltaţi de o societate bolnavă de corupţie şi hoţie. Victor Ponta este un om politic terminat Oricât ar fi înghiţit partenerii noştri plagiatul, lovitura de stat din vara 2012, toate au o limită. Continuarea loviturii de stat din marţea neagră a reprezentat bomboana pe coliva credibilităţii lui Ponta în lumea bună europeană şi americană.

După evenimentele din marţea neagră, Victor Ponta poate să-şi ia adio de la vizite în ţări europene civilizate, i se vor trânti în nas toate uşile. A devenit persona non grata pentru guvernele occidentale, un ciumat al lumii diplomatice. Deosebirea între Ponta şi Boc este că fostul premier a rezistat eroic cerinţelor baronilor de a-i proteja de justiţie. Aşa se şi explică cum cel puţin 30 de demnitari ai PDL sunt în puşcărie sau aproape de ea. Reacţia UE şi SUA Reacţiile ambasadelor străine la Bucureşti au fost imediate şi devastatoare, culminând cu desantul la Parlament, pentru a afla ce se întâmplă.

Fapt ce l-a făcut pe Victor Ponta să aibă reacţia nefericită de a urechea ambasada americană, „să nu-i mai atragă atenţia niciodată". Deja dna Viviane Reding a transmis un mesaj clar României: „Suntem foarte îngrijoraţi de faptul că lucrurile se dezvoltă în direcţia greşită pe frontul anticorupţie din România".

Un om politic mai puţin impulsiv şi mai bun cunoscător al lumii diplomatice şi-ar fi dat seama că tocmai şi-a dat foc valizei de călătorii în lumea civilizată. Nu e cazul lui Victor Ponta. Având în vedere că fără exporturile în ţările UE, fără circulaţia forţei de muncă, (3 milioane de români), fără împrumuturile garantate de UE şi SUA, România este moartă economic, nu mai este mult timp până la momentul când milioane de români îi vor cere mâncare lui Ponta. Să vedem de unde o scoate.

Societatea s-a trezit

Reacţia internă devastatoare la evenimentele din marţea neagră, manifestaţiile de stradă care au urmat, soldate cu violenţe şi agresarea de către jandarmi inclusiv a reporterilor tv, reacţia instituţiilor media cinstite şi neînregimentate, reprezintă o noutate pentru peisajul nostru politic. Populaţia înţelege că în timp ce ucrainienii luptă să intre în UE, România riscă să fie dată afară, pierzând toate avantajele enorme care decurg din apartenenţa la UE şi NATO. Că şefii clanurilor mafiote pierd din această apartenenţă, posibil. Nici banii europeni nu prea pot fi furaţi. Dar lucrurile devin din ce în ce mai clare pentru din ce în ce mai mulţi români.

Traian Băsescu nu renunţă să se opună cu toate forţele şi mijloacele care-i stau la îndemână, pentru a împiedica cucerirea României de către clanurile mafiote. Săptămâna trecută a fost zi de zi la televiziuni, a explicat că supraaciza la combustibil este destinată baronilor mafioţi locali pentru câştigarea alegerilor, întoarce legi şi sesizează CCR de câte ori consideră necesar, îl face pe Ponta coruptul corupţilor dând şi exemple concrete care să demonstreze afirmaţiile. De aici ura şi aversiunea nestăpânită a lui Ponta, a clanurilor, Băsescu le strică planurile de ocupare a României în cel mai pur stil mafiot.

PNL şi Crin Antonescu Crin Antonescu dă semne că nu-l mai cauţionează pe Ponta în acţiunile de a da România pe mâna baronilor. Nu e clar din ce motive, dar ultimele contre dintre cei doi reprezintă semne clare de sfârşit al concubinajului USL-ist. Dacă mai înţelege că eventuale manifestaţii violente, reprimate de ministrul Stroe, îi vor umple pe liberali de sânge şi, Doamne fereşte, le vor încărca conştiinţa cu morţi şi răniţi, ruperea USL este foarte aproape şi, de aici, posibila scoatere în decor a lui Ponta şi a PSD prin moţiune de cenzură. România este pe muchie de cuţit. Sunt greu de prevăzut evenimentele viitoare, dar viitorul ei se va decide în 2014.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:58
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou