Antifrauda lui Ponta, intifadă împotriva fraudei fiscale sau a buticarului român?

Pavel Roman, 30 martie 2015, Ora 21:45

  • print
  • |
antifrauda-lui-ponta-intifada-impotriva-fraudei-fiscale-sau-a-buticarului-roman-46149-1.jpg

Plecând de la cruciada ANAF desfășurată, cu surle și trâmbițe, împotriva buticarilor, cruciadă dispusă de Ponta si Diaconu, pentru a ascunde dezastrul din 2014 înregistrat de ANAF în ce privește colectarea veniturilor fiscale (ANAF a încasat cu aproximativ 12 miliarde de lei mai puțin în 2014, față de 2013, raportat la PIB, lucru care se va repeta, cu certitudine și în 2015), constatăm ca deliberat (ori din prostie?), Ponta și Diaconu fac jocul corporațiilor multinaționale și a crimei organizate ce fraudează TVA în România.

Mimând lupta împotriva fraudelor fiscale și, în special, împotriva furtului de TVA, ajusă la peste opt miliarde Euro anual, Ponta și Diaconu încearcă să prostească toată România că grosul evaziunii fiscale se află în curtea buticarilor și că închizând firmele mici și confiscând căte trei lei de la fiecare va rezolva problema deficitului bugetar. Atât a celui neâncasat mai puțin în 2014 fată de 2013 cât și a celui generat de reducerea TVA de la 24 la 20%. Nimic despre taxarea inversă care ar aduce la buget, de la adevărata mafie, cel puțin patru miliarde Euro anual în plus.

Din păcate, în urma imbecilismului și a lăcomiei, în România, ca mai în toate domeniile și în fiscalitate - ce trebuia să fie „sfânta sfintelor" în economia de piată -, politicul a făcut „varza" profesionallismul, înlocuindu-l cu diletantismul unor indivizi numiți în funcții fără nici un pic de experiență, precum Bodu, Diaconu, Vâlcov și alte monumente ale lipsei de profesionalism și competență în economie. Or, când pui - pe principiul comunist că sunt alții care să lucreze pentru el -, un individ care nu înțelege regulile de bază ale funcționării economiei, respectiv ce înseamnă bugetul general consolidat, ce reprezintă veniturile fiscale în buget, cum se formează și colectează TVA aplicată la valoarea adaugată și cine ar trebui să o vireze la buget, ce este sau nu deductibil în cazul impozitului pe profit, cum poți fi jefuit, ca stat, sistematic de către așa zișii investitori străini care-și căpușează deliberat firmele pentru a externaliza profiturile sau ce cancer înseamnă insolvența pentru bugetul public și pentru regulile economiei de piață și nu înțelegi mecanismele de bază prin care taxele și impozitele sunt fraudate, normal să existe ceea ce există în prezent în România. Adică un ANAF impotent profesional, subordonat 100% politic și o țară în care crima organizată, care angajează și exploatează cei mai buni profesioniști în fiscalitate, face legea și dictează „regulile„ inclusiv la ANAF.

Și la ce să vă așteptați de la o instituție, denumită pompos „Antifraudă", concepută după chipul, asemănarea și interesele crimei organizate ce conduce, în fapt, România, instituție în care, în proporție de 80%, personalul a fost recrutat pe criterii politice sau de obediență (mulți dintre ei și-au cumpărat diplome universitare, fără a ști adresa școlii și numele colegilor sau al profesorilor și au nevoie de trei ore să scrie un proces-verbal și acela plin de erori) ? Mulți dintre ei dacă ar fi supuși la teste reale, fără fițuici și fără ajutor, habar n-au cum funcționează conturile contabile, respectiv ce înseamnă pasiv sau activ, ce înseamnă valoare adăugată și cum se calculează taxele corespunzător valorii adaugate sau cum se poate rambursa TVA, nelegal, prin metoda cheltuielilor fictive (Culmea ! Marea majoritate habar n-au ce înseamnă deductibilitate fiscală !). Când 80% din cei angajați la „Antifraudă" nu cunosc decât sumar câteva legi, precum Legea 82/1991, Legea 241/1995 (și aceea având serioase lacune) ori OUG 28/1999, cum să nu defileze adevărata mafie fiscală, ce se bazează pe profesioniși, ce fraudează Romania cu peste opt miliarde Euro anual, în fața cărora majoritatea celor de la „Antifraudă" sunt niște amatori diletanți care, decât să-și arate incompetența, ocolesc marile firme ce fraudează bugetul cu miliarde de Euro anual ? Nu mai bine, pentru a nu se discredita și a-și arăta adevarata valoare profesională, dau o amendă la Legea 82/1991 sau OUG 28/1999 unui buticar ? Pentru că ceea ce face „Antifrauda" lui Diaconu este o dovadă a incompetenței crase a unei instituții de diletenți și neprofesioniști, angajați pe criterii politice, incapabilă să depisteze marea fraudă fiscală, comisă de marile retailuri comerciale, prin mecanismele implementate pentru aceasta. Și fiind incapabili să dea piept cu marii evazioniști ai României, în lipsa unor standarde de performanță, angajații fiscului se rezumă la ceea ce sunt capabili, adică să sperie buticarul ce nu-și permite să angajeze experți economici sau juriști care să le apere interesele. Și cum să fie „muștruluiți„ sau sancționați pentru incompetență când și-au cumpărat posturile ?

Cruciada antifraudă a ANAF - pe lângă că suferă de un grav diletantism, incompetență și o lipsă de profesionalism cronice -, nu e deloc întâmplătoare ci are are doua motive precise a declanșării: Să suplinească pierderile planificate bugetare estimate prin reducerea cotei TVA la 20, respectiv 9% - salvând astfel „fundul" lui Ponta și Diaconu și făcându-le, în același timp și campanie electorală, încercând să prostească populația că reducerea TVA este sustenabilă - și, în special, să protejeze marile corporații multinaționale cărora să nu le scadă cota de TVA furată, prin eliminarea concurenței buticarilor români. Deci, dacă tot se reduce TVA de la 24 la 20%, marile corporații ce operează prin metoda para-ndărătului dirijând crima organizată, nu vor să înregistreze pierderi, ci să încaseze aceleași sume din fraudarea TVA. Or, în aceste condiții Ponta și Diaconu trebuie să rezolve problema fără să se atingă de marile corporații, care dirijează furtul a 90% din TVA, adică din cel 10% ce-l realizează buticarii români.

Pentru că, să fim sinceri, așa cum funcționează piața, valoarea adăugată de buticarii, care sunt astăzi ținta ANAF, la mărfurile comercializate, nu poate fi mai mare de 10% din valoarea totală a produsului. Iar aplicând 24% la 10% din valoarea produsului, chiar dacă este fraudă, pe lângâ TVA furată reprezentând 24% aplicată la 90% din valoarea produsului, înseamnă mai nimic. Însă Ponta și Diaconu, cu un tupeu incrededibil, prin cruciada antibuticari, vor să convingă (prostească) cetățeanul că hoția TVA este la buticar și nu la cei ce aprovizionează marile retailuri comerciale, precum Selgros, Metro, Ocean, Kaufland, Carrefour, etc., care achiziționează marfa și plătesc TVA la furnizori și nu la stat, stabiliți doar pe principiul para-ndărătului la sau la marii procesatori din industria alimentară care procedează idem. Deși toate instituțiile și toți specialiștii în finanțe cunosc că jaful anual de peste opt miliarde Euro la TVA este organizat cu concursul direct al marilor retailuri și marilor procesatori de carne (80% din cash-ul României ste rulat prin marile retailuri), iar mecanismul constă în intercalarea, între producător, achizitor intracomunitar sau importator (care, de asemenea, la rândul lor utilizează același mecanism pentru a subevalua produsele la intrarea în țară) și marile retailuri comerciale sau marii procesatori, a unor firme de tip fantomă (înființate pentru a funcționa maxim două luni, sau cât timp nu sunt călcate de fisc, timp în care fiscul nu are nici o pârghie să le blocheze activitatea și dispar după ce încasează contravaloarea mărfii, respectiv TVA), toți se comportă ca și cum ar fi incapabili să perceapă fenomenul. Iar vinovatul, precum „acarul Păun„ a fost găsit buticarul.

În mecanismul de fraudare și sustragere al celor peste opt miliarde de Euro anual, firmele fantomă au, în primul rând, rolul de a readuce prețul mărfii la nivelul pieței, după care, colectează și sustrag TVA colectată de catre marile retailuri, cu care împart „profitul" realizat. Dacă Diaconu și Ponta ar fi vrut, cu bună credință și nu doar declarativ, să reducă evaziunea de peste opt miliarde Euro anual din fraudarea TVA (evaziune ce rezultă din rapoartele SRI și Consiliului Fiscal) ar fi trebuit să dispună „Antifraudei" să verifice, în primul rând, cât TVA încasează marile retailuri comerciale și cât din acesta ajunge la buget și, ulterior, să dispună verificări privind toate achizițiile făcute de marile retailuri din Romănia, pe circuit, până la producător, caz în care ar fi constatat, cu siguranță, că 90% din TVA furată în România se fură pe acest circuit și nu prin buticurile asaltate de „Antifraudă". Toate legumele, fructele, carnea, produsele electronice, provin la marile retailuri de la societăți care, pe circuit, au intercalate societăți fantomă, ce sustrag TVA colectată de marile retailuri comerciale. Și dacă ar fi voit, cu adevărat, Ponta și Diaconu să depisteze marea evaziune, ar fi trebuit să dispună verificarea colectării TVA și cât din acesta ajunge la bugetul de stat, cât și circuitul achiziției mărfii de către marii procesatori de carne, care practică aceeași metoda (adică achizitii intracomunitare subevaluate și intercalarea de firme fantomă pentru sustragerea TVA), plus rambursare de TVA, pentru mărfuri (carne), achiziționate de la fantome. Toți știu acest lucru. Și Ponta și Diaconu, dar nu pot face nimic pentru că sunt șantajabili și nu se pot opune mafiei TVA din România, așa că buticarii vor trebui să preia sarcina compensării la buget, prin amenzi și confiscări, TVA redusă de Ponta de la 24 la 20%.

Pentru Ponta și Diaconu nu contează că prin suspendarea activității buticarilor, îi vor abliga să intre în faliment, că vor concedia angajații și ca nu vor mai plăti la buget taxele, impozitele și contribuțiile și nici că vor crește numărul șomerilor. Ei știu că necesitățile de consum sunt constante și că activitatea buticarilor va fi preluată de marile retailuri multinaționale și nu le pasă dacă acestea plătesc sau nu taxele bugetare.

Așa că, români, resemnați-vă și obișnuiți-vă să fiți călcați de „Antifraudă„ până când veți plăti la buget diferența dintre 24 și 20% la TVA, sau, dacă vă revoltați, aveți alternativa falimentului. Pentru că scopul lui Ponta și Diaconu nu este colectarea veniturilor la buget ci, așa cum au demonstrat-o în 2014, scopul este ca marile retailuri să dețină complet monopolul comerțului în Romănia și să susțină clasa politică cu venituri din fraude fiscale, precum TVA. Și, mai mult decât atât, cetățean român, obișnuește-te cu ideea că 80% din TVA plătită când achizitionezi un produs, o plătești ca un tribut unei mafii transnaționale care ține România în genunchi și pe conducătorii ei fanarioți, ce se vând zilnic pentru „treizeci de arginți", ca pe niște slugi credincioase. Este unul din prețurile plătite pentru că facem parte (aiurea, doar formal nu și real) din UE, UE care tratează România ca pe o țară bananieră, deposedând-o de tot ce are valoros, inclusiv de TVA prin intermediul corporațiilor. In aceste condiții cine nu înțelege că viitorul românului, asigurat de actuala clasă politică (inclusiv opoziția) este, exclusiv, de sclav al corporațiilor multinaționale, fără nici un drept legitim, va avea de suferit și va fi într-o continuă depresie socială sperând într-un bine pe care actuala clasă politică este incapabilă să-l asigure. Și asta pentru că avem ghinionul să fim contemporani cu o clasă politică imbecilă, lacomă, imorală, fără Dumnezeu, care ne-a vândut străinilor și care a furat tot ce se putea fura și nu dă doi bani pe cetățenii României ci servește, exclusiv, interesele corporațiilor multinaționale.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:24
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou