Axa Târgu Jiu – Ploiești – Dubai

Mihai Ghezea , 24 noiembrie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
axa-targu-jiu-ploiesti-dubai-44482-1.jpg

În mod normal, dacă Victor Ponta e în China, în Pantelimon, la Văscăuți sau la Paris, singur sau însoțit, pe banii lui sau ai altcuiva, la hotel de cinci stele sau la "căsuțe", nu prea a părut să intereseze pe nimeni.

În acest moment, însă, o simplă fotografie făcută publică de Realitatea TV inflamează spiritele mai ceva decât alegerile. Populația percepe extrem de negativ minivacanța cuplului Ponta-Ghiță în Dubai. Iar mulți dintre colegii și subordonații săi din partid vor lua foc după această nouă aroganță a premierului.

Micul Titulescu ia, de ceva timp, decizii sinucigașe din punct de vedere politic, de parcă ar vrea cu tot dinadinsul ca bulgărele de zăpadă rostogolit de Diaspora să se transforme cât mai repede într-o avalanșă, fără să țină cont de faptul că domnia sa se află chiar jos, la poalele muntelui. Este, foarte posibil, o dovadă că premierul a pierdut, în bună măsură, legătura cu realitatea, cu românii, și pare să nu mai înțeleagă modul în care acțiunile sale se văd de jos, din stradă.

Susținătorii săi, luați pe nepregătite de rezultatul alegerilor și, deci, cu atât mai triști și debusolați, și-ar fi dorit ca premierul să-și pună puțină cenușă în cap, apoi să vină cu ceva explicații și cu un proiect de viitor. În loc de asta, îl văd într-o locație foarte luxoasă, foarte scumpă, distrându-se de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Pensionarii, principalii săi votanți, nu vor digera cu prea mare plăcere toate acestea.


Pesediștii din teritoriu, destul de supărați că vor trebui să dea socoteală, cât de curând, pentru rezultatele scrutinului, deși vina a fost a liderilor de la centru, care n-au fost în stare să gestioneze problema votului din Diaspora, nu mai înțeleg nimic.

Decât, poate, că Sebastian Ghiță rămâne pe cai mari, iar celelalte tabere din PSD pierd teren. Și că lupta din partid se anunță tot mai crâncenă, chiar dacă acum asistăm la liniștea de dinaintea furtunii. Nici convingerea celor mai mulți că mica vacanță a fost plătită de omul de afaceri, abonat la afaceri grase cu statul, n-o săi slujească premierului în perioada următoare, în care toată lumea cere tot mai multe acțiuni împotriva corupției.

Furtuna stârnită în rândul celor apropiați lui Victor Ponta face inutilă reacția adversarilor săi. Chiar dacă fotografia ar fi fost veche, ori din cu totul altă parte, reacțiile stârnite arată că PSD-ul se va confrunta, mai repede decât estimau unii, cu o noapte a cuțitelor foarte lungi.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:45
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou