Cod roşu de prostie politică

Mihai Ghezea , 1 iulie 2012, Ora 23:09

  • print
  • |
cod-rosu-de-prostie-politica-26789-1.jpg

Ne confruntăm, în aceste zile, cu un război îngrozitor dus la cele mai înalte niveluri ale politicii din România. Cei mai mulţi dintre noi se aşteptau la o vară plictisitoare la nivel de instituţii ale statului, la pregătirea în linişte a atacului final din toamnă, de la alegerile parlamentare.

În loc de asta avem parte de subiecte fierbinţi în fiecare zi, de declaraţii războinice, care mai de care mai zăngănitoare şi mai suburbane, de acuzaţii grave şi de transformarea instituţiilor statului de drept în biete unelte, numai bune de sacrificat pentru câteva puncte electorale trecute în dreptul uneia sau alteia dintre tabere. Singurul care pierde din această luptă, indiferent cine va câştiga, este cetăţeanul plătitor de taxe, transformat şi el în argument, prin prisma calităţii sale de votant.

Am asistat, în mai puţin de o lună, la măsuri de-a dreptul staliniste, la depolitizarea prin politizare a statului, la transformarea României într-o ţară bananieră şi decredibilizarea ei completă la nivel internaţional, la un război în care argumentele "orgoliu" şi "ciolan" au fost deasupra tuturor şi i-au împins pe politicieni să sacrifice tot.

Parlamentul l-a trimis pe Ponta la Bruxelles. Curtea Constituţională l-a trimis pe Băsescu. Ca să nu apară hotărârea Curţii în Monitorul Oficial, pentru că atunci era caz de închisoare, Monitorul Oficial a fost trecut în subordinea Guvernului, cu o seară înainte, iar Ponta a sărit în primul avion. Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a decis că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor. Ministrul interimar al Educaţiei a desfiinţat Comisia, cu o seară înainte.

Crin Antonescu a renunţat la limbajul elevat şi a trecut la ameninţări rostite pe un ton care l-ar fi făcut să roşească, în urmă cu un an. Dan Voiculescu a renunţat pentru câteva luni la funcţia de senator, pentru ca procesele sale să o ia de la început şi să nu calce pe urmele lui Adrian Năstase. Năstase, în schimb, deja a încetat să mai fie un subiect. Probabil va învăţa să joace table, de la Vîntu. Presa de la noi din ţară a ajuns cam ca arbitrii din fotbal.

Pentru că nu mai are niciun fel de credibilitate, e nevoie ca acuzaţiile să vină de "afară". Aşa au intrat în joc "Nature", "The Economist" şi alte publicaţii respectabile. Exact ca pe timpul lui Ceauşescu. Şi este abia începutul. Urmează suspendarea lui Băsescu. Ne aşteaptă o vară fierbinte. Cred că putem, deja, să declarăm atenţionare de cod roşu în politica dâmboviţeană. Şi, ca de obicei în astfel de cazuri, să ne aşteptăm la calamităţi.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:21
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou