Corupții, Iohannis și demnitatea românilor

Mihai Ghezea , 17 noiembrie 2014, Ora 13:22

  • print
  • |
coruptii-iohannis-si-demnitatea-romanilor-44393-1.jpg

Iohannis a câștigat, dar problema nerezolvată este cea generată de meteahna moștenită din perioada comunistă, respectiv oportunismul, lipsa de scrupule și morală, perversitatea, ipocrizia și șmecheria, „arsenal" care va fi folosit, cu predilecție și de această dată de către profitorii de carieră.

Se va da o bătălie cruntă privind confiscarea acestei victorii, în fapt, eminamente a diasporei, cea care, pentru prima dată după 1990, a reușit să unească nația și s-o transforme dintr-o populație manipulată de politicienii și crima organizată, într-un popor.

Vor apărea tot felul de "dizidenți" cu activitate falsă anti - Ponta "pre-fabricată", care vor încerca să-și aroge merite inexistente în succesul lui Iohannis, pentru a se strecura, din nou și din nou, cum o fac de 25 de ani, la putere. După ce l-au pupat în fund, i-au sărutat picioarele, l-au declarat geniu și zeu, gata să între în pușcării pentru Ponta (executând toate ordinele acestuia, chiar dacă erau vădit nelegale și chiar dacă atrăgeau oprobiul public) mulți își vor turna cenușă în cap, se vor lepăda de Satana (Ponta) și vor face orice pentru a revendica, din nou, a€œindreptatiti", puterea. Sper că cei care l-au făcut pe Iohannis președinte (generația a€œfacebook" și „diaspora") să nu se mai lase prostiți, divizați și manipulați de hoții și impostorii care conduc azi România, care nu sunt altceva decât exemple mizerabile și profund imorale ale modului, lipsit de scrupule, cum nu trebuie făcută politică, strecurați la putere fără votul popular, prin aranjamente machiavelice, încălcând, astfel, toate regulile democrației.

Sper că unitatea cetățenilor să continue și să forțeze nu numai înlăturarea lui Ponta și a grupării de crimă organizată PSD-UNPR-PC-UDMR, ci curățarea, în întregime, a clasei politice de hoți și impostori și să fie alături de DNA și Justiție pentru că toți cei care au devalizat bugetul public sau și-au bătut joc de banii publici, investindu-i în tot felul de tâmpenii inutile, doar pentru a-i spăla și utliza în interesul lor sau al partidului, în frunte cu Ponta, să răspundă pentru faptele lor și să fie înlăturați pentru totdeauna de la administrarea țării. Însă nu trebuie schimbat Ponta acum. Ar fi o eroare ! Lăsați-l, măcar o lună, să vedem cum va redacta Bugetul de Stat pentru 2015, în condițiile în care, în luna octombrie, prin pomenile electorale și susținerea nelegală (deturnare de fonduri către primarii, care au fost obligate să utilizeze banii alocați în campania electorală, așa încât Curtea de Conturi, DNA și alte structuri au de lucru cel puțin un an pentru a da de urmă celor peste un miliard de euro cheltuiți aiurea. Și după ce vom avea dovadă mizeriei, respectiv devalizării bugetului public de către Ponta, lăsați Curtea de Conturi și DNA să-și facă treabă, pentru că știu exact ce au de făcut.

Din păcate pentru societatea românească, Ponta nu este unicat. Toată clasa politică este tip "Ponta" și moral și profesional. Și în spatele lui Iohannis, precum în spatele lui Ponta, stau Mafii bine organizate și grupări de crimă organizată, al căror unic scop este obținerea puterii și, implicit, accesul la bugetul public. Pentru mine, victoria lui Iohannis nu este decât o victorie de etapă care, dacă nu va fi continuată și nu va genera curățarea sistemului de tandemul politicieni corupți-crimă organizată, nu va avea mare efect în asanarea morală a României și însănătoșirea economică. Dacă nu va fi curățat Parlamentul, Guvernul și administrația publică de farisei, mincinoși, plagiatori, hoți, mafioți, șmecheri, România va continua să funcționeze ca o colonie a corporațiilor multinaționale, susținute de clasă politică. Am fost la un pas să redevenim țara controlată de partidul unic - cu leaderul său, Ponta, transformat în zeu nepământean. Trebuie să mulțumim, în primul rând „diasporei" și lui Dumnezeu că, în ultima clipă, ne-a salvat de dictatura care deja se instaurase. Ponta, cu ajutorul neprecupețit al liberalilor de conjunctura, care urmăreau să controleze întreg sistemul public, împărțiseră funcțiile publice că la tarabă, pe criterii politice și de obediență, până la nivel de portar, astfel încât întreaga administrație publică a devenit o armată de partid mercenarizată, disciplinată și credicioasă, până la fanatism, "stăpânului". Depolitizarea instituțiilor publice și descentralizarea reală a acestora, că să nu mai depinde de politicienii "dâmbovițeni" și ca să nu mai treacă totul prin a€œcancelariile" de la București sau prin birourile "baronilor locali" de partid (când este vorba de împărțit funcții publice), este prima condiție a democratizării reale a României și a înlăturării efectelor nocive ale Mafiei politice asupra economiei și finanțelor publice.

Dacă nu va fi epurat sistemul de loazele politice, imorale, a căror unică calitate profesională este "autosubordonarea" politică, totul va fi în zadar. Pentru că societatea este cangrenată politic de un sistem piramidal, de tip mafiot, care controlează totul, la fel cum controla PCR întreaga societate.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:17
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou