Diaconescu, la pușcărie

Mihai Ghezea , 2 decembrie 2012, Ora 22:16

  • print
  • |
diaconescu-la-pu-carie-28180-1.jpg

Mai sunt câteva zile și cetățenii vor avea, în sfârșit, ziua lor. În ziua votului, omul de rând este suveran. O dată la patru ani, politicienii stau cu ochii pe cetățean, iar acesta le hotărăște viitorul. În rest, e invers.

Printre cei care vor hotărî ce vor în mandatul viitor se află și oamenii din Târgu Jiu. Pentru ei, alegerea nu este grea. Dar mulți dintre ei se simt umiliți, pentru că pe buletinul de vot pe care vor trebui să pună ștampila se va afla și numele lui Dan Diaconescu. Un nume de candidat care nu le face deloc cinste.

De-a lungul timpului, Diaconescu a fost implicat în multe controverse și scandaluri. A fost dat afară de pe la televiziuni, pentru că lua șpagă. A fost săltat de către procurorii DNA și a făcut din asta un circ. Iar ca așa-zis politician vrea să rupă gura târgului cu acțiuni numai bune de impresionat retardați mintali. Pentru că oamenii cu o urmă de bun simț și cu un coeficient de inteligență mai mare decât al mistrețului Georgică de la grădina zoologică au înțeles demult în ce ape se scaldă Brânzovenescu al nostru.

Și este la fel de evident că Diaconescu, la rândul lui, nu este decât o unealtă, strunită frumos de către adevărații păpușari ai politichiei dâmbovițene. Doar așa a fost posibil să rămână în libertate după celebrul caz, transmis aproape în direct, în care liderul PP-DD cerea 50.000 de euro pentru a pune pe listele sale numele celor care își doreau să devină candidați.

"Dacă voiam să vând locurile îi vindeam lui Becali. M-a tot sunat zilele trecute. Puteam să i le vând pentru 1 milion de euro. Nu credeţi toate bazaconiile", se lăuda Diaconescu, în seara aceleiași zile, încercând să se justifice și să arate că nu ar vinde locuri pentru nimic în lume.
"Becali a urlat după mine că îmi dă două milioane de euro să îl bag pe listă.

Cum să credeţi că am luat eu 50.000 de euro când nu am luat două milioane de euro de la Becali?", se bătea cu pumnul în piept același Diaconescu, în propria sa emisiune, cu doar două ore mai târziu. Bine că au adormit cameramanii și s-a încheiat transmisia, că altfel, până dimineața, am fi aflat că Becali i-a propus miliarde, dar el, cinstea întruchipată, a refuzat cu demnitate toate ofertele.

Întrebarea este de ce DNA s-a făcut că plouă în acest caz și îl lasă pe piticul de Caracal să-și facă în continuare mendrele în spațiul public. Poate că nu este deloc exagerat zvonul că Traian Băsescu a sperat ca Ponta să obțină, astfel, sub 50 de procente, iar acest lucru să reprezinte un motiv pentru a nu-l nominaliza ca premier după 9 decembrie.

Din fericire pentru toată lumea, Diaconescu n-a păcălit pe nimeni. Rezultatele de duminică vor confirma acest lucru. Un Dan Diaconescu în Parlamentul României ne-ar fi trimis definitiv în rândul țărilor bananiere. În banca din spate.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:24
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou