Diaconescu vrea să mute la Târgu Jiu căruța cu proști

Mihai Ghezea , 25 noiembrie 2012, Ora 17:07

  • print
  • |
diaconescu-vrea-sa-mute-la-targu-jiu-caru-a-cu-pro-ti-28058-1.jpg

Plecat din Caracalul natal să se îmbogățească în Capitală, Dan Diaconescu pare să nu se fi întrebat niciodată dacă nu cumva băieții ăia căzuți din căruța răsturnată la intrarea în urbe au contribuit și la zestrea sa genetică.

Așa se face că după ce a demonstrat cum se poate cumpăra elicopter și Rolls din șpaga adunată, seară de seară, în studiourile din garsonieră, de la invitații lăsați să vorbească orice, între serialul Elodia și tomberonul lui Tolea, baronul de Caracal a ajuns la concluzia că e cel puțin un Făt Frumos pârât, demn să devină deputat, senator, președintele Americii, Papă sau extraterestru. Sau orice vrea el.

Așa că s-a apucat de politică, pentru că, vorba aia, dacă nu-i și fudul...

Și-a tras un partid la mâna a doua, pe care n-a reușit să-l înscrie la tribunal decât după ce i-a schimbat numele până n-a mai știut nimeni de unde a plecat. La început ar fi vrut să se numească popular, ca să adune alegătorii care nu mai vroiau în PDL, dar până la urmă a ajuns să-i poarte numele. Interesant e că nu-i, cu adevărat, președinte de partid. Dacă ar fi, n-ar mai avea voie să fie realizator de emisiuni, în campania electorală. Pe motiv de conflict de interese. Alegătorii nu știu asta, dar nici nu trebuie, pentru că părerea lui Dănuț despre ei nu-i prea măgulitoare.

După o etapă de prostit lumea pe la Vâlcea, la o licitație întocmită parcă special pentru el, Diaconescu a plecat să-și facă de cap pe meleaguri gorjene. Bântuie pe la nunți, înmormântări și tăieri de moț, împarte mici și bere, nășește pe cine apucă și se laudă în stânga și-n dreapta că ideea e să scape România de Ponta și de Băsescu.

Se dă, vezi Doamne, un soi de Sfântu' Gheorghe, pogorât, cu sabia scoasă, să schimbe lumea politică. Europa îl privește făr să-i vină să creadă și ne-a catalogat iarăși drept o țară bananieră care crede în vraci și alte lighioane scăpate din laboratoarele vreunui savant nebun.

Gogorița cu ciocoii mai prinde pe la ceva bătrâni senilizați, care n-au aflat că Tudor Vladimirescu a murit și la alți câțiva săteni vai de capul lor, pentru care evenimentul vieții a fost o vizită la oborul de vite de la Târgu' Cărbunești. Ei au o scuză, dacă îl votează pe Dan Diaconescu. Dacă mai sunt și alții, înseamnă că ne merităm, cu adevărat, soarta.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:36
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou