DNA declanşează Jihadul

Mihai Ghezea , 18 august 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
dna-declanseaza-jihadul-42573-1.jpg

În ultimii ani tot mai mult popor se întrebă pentru ce mai avem DNA şi din ce motive procurorii acestei faimoase instituţii nu îşi fac treaba.

Răspunsul nu a întârziat să apară. În prezent se pot vedea roadele muncii lor. Roade grele şi bogate. Să poţi proba infracţiunile unui Năstase, Vântu, Voiculescu etc, îţi trebuie informaţii, timp şi cât mai multe probe.

Mogulii dispun de bani foarte mulţi, îşi pot permite să cumpere un judecător sau câţi au nevoie şi în mod special avocaţii cei mai buni. Acesta a fost principalul motiv care a pus pe jar presa aflată în slujba mogulilor cecetați de către DNA.

În prezent mult blamatul DNA lucrează cu motoarele turate la maxim. Subalternii Laurei Codruța Koveși sunt pe cale de a deschide un nou front de luptă, care va cutremura, cu siguranţă, societatea românească. Procurorii anticorupţie se pregătesc acum intens să declanşeze „jihadul" şi împotriva oligarhilor. Pentru ditamai politicienii care aveau la picioare judeţe întregi este extrem de frustrant că pot ajunge „prospătura" prin puşcăriile patriei, în timp ce colaboratorii lor se lăfăie în luxul oferit de miliardele făcute din contractele „șmenuite" cu statul, astfel că noi arestări spectaculoase vor urma cât de curând.

Până acum cel puţin, părea că singurii scăpaţi de braţul lung al legii erau marii oligarhi, lăsând impresia că şi-au cumpărat toată protecţia de care aveau nevoie. Iată însă că, în cazul DNA cel puţin, lucrurile nu stau deloc aşa. Numai că, după cum susţin sursele citate, strategia procurorilor a fost să lucreze în sens invers.

Adică să-i „împacheteze" bine în probele dosarelor pe politicienii şi demnitarii care au primit șpaga, pentru ca apoi, prin intermediul acestora, să ajungă şi la mituitori. Iar planul pare să aibă succes, „baronii" vizaţi de cazuri de corupţie căzând unul după altul în plasa DNA. Care, se pregăteşte acum să întindă năvodul şi peste miliardarii din TOP 300.

Indiferent de faza anchetei în care se află, fiecare „baron" audiat de către procurorii anticorupţie este acum luat la întrebări şi despre partenerul său de combinaţii. Şi nu vorbim aici de puzderia de patroni care cotizau pe capete să prindă şi ei niscaiva contracte, ci de marii rechini care luau grosul miliardelor de la bugetul de stat.

Şi care, în majoritatea cazurilor, nici măcar nu se oboseau să presteze serviciile la care se obligaseră prin contractele câştigate pe bandă rulantă la „panaramele" de licitaţii organizate de primarii şi consiliile judeţene. Aşa că, după ce încasau banul, subcontractau lucrările la alte firme mai mici. Numai că acum se lucrează intens la „fişele" acestora, procurorii cuplându-i pe judeţe pe suspecţi, după principiul fiecare baron cu oligarhul lui.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:00
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou