Best Dental

E criză. De idei, în primul rând

Mihai Ghezea , 28 octombrie 2012, Ora 19:53

  • print
  • |
e-criza-de-idei-in-primul-rand-27826-1.jpg

Circula, mai demult, un banc despre o ţară săracă, ce avea în dotarea sa un singur avion şi despre un anunţ de genul: „Din cauza îmbolnăvirii pilotului, mitingul aviatic se amână".

Mai nou, am aflat că nici noi nu suntem prea departe. Vechile MIG-uri trebuie să iasă la pensie, iar toată flota noastră de atac, în următorii 10-20 de ani va fi alcătuită din avioanele americane luate la mâna a doua, de pe undeva, din Europa. Nu de alta, dar să nu mai facem licitaţie, în buna obişnuinţă românească. Şi, probabil, pentru că nu era clar dacă trebuie plătită taxa de primă înmatriculare dacă vin din afara Uniunii Europene. Lăsând gluma de-o parte, descoperim că lucrurile stau chiar mai prost decât atât.

După ce Guvernul a făcut prima rectificare bugetară şi a închis robinetul la investiţii, de am rămas cu centura Capitalei neterminată, şi la fel cu metroul şi autostrăzile aflate în lucru, la a doua rectificare a venit rândul altor ministere să cotizeze pe altarul pensiilor şi salariilor bugetarilor. Ministrul Apărării a declarat răspicat că nu e cazul să ne mai aşteptăm la vreo paradă strălucitoare cu ocazia zilei naţionale. Motivele sunt uşor aiuritoare.

O să fim în stradă, venerăm, vom respecta ziua de 1 Decembrie, Ziua Naţională, ziua pentru care mulţi au sângerat, dar, dacă ne uităm puţin în istorie, la 1 Decembrie 1918, armata română nu a intrat în Transilvania de atunci, ci la zece zile după aceea, ca să nu se considere că voinţa românilor, prin referendumul de la Alba Iulia, a fost impusă de către armată", a ţinut să precizeze ministrul. În plus, a explicat că sunt costuri foarte mari, pentru că un tanc "consumă 3,3 litri de motorină pe kilometru".

Nu e clar dacă omul a încercat să fie pe placul şefului său direct, premierul Victor Ponta, şi urmează să propună achiziţionarea unor tancuri ecologice, şi nici dacă încearcă să transmită populaţiei că se guvernează cu responsabilitate şi banii cheltuiţi la referendum se recuperează din motorină. Cert este că nu şi-a luat notiţe după înaintaşii noştri romani. Cu pâinea treacă-meargă, să zicem că este criză şi e mai greu. Dar dacă-i luăm românului şi circul, ce-i mai rămâne?

 

 

 

EDITORIAL

Autoritățile iar au tras pe nas lupta anti-drog

Autoritățile iar au tras pe nas lupta anti-drog

  Săptămâna asta am stat din nou și am numărat nenorocirile. Ne-am uimit, ne-am întristat, am empatizat, ne-am îndurerat, am compătimit, ne-am indignat, ne-am revoltat (asta mai mult în sinea noastră) şi... cam atât. Autoritățile iar au tras pe nas lupta anti-drog. Din păcate, sunt absolut convins că şi ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:57
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou