Europa, complice la crimă

Mihai Ghezea , 21 iulie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
europa-complice-la-crima-41899-1.jpg

După tragedia aviatică din Ucraina, principala preocupare a liderilor mondiali pare să fie legată de identitatea exactă a celor care au apăsat pe butonul de lansare a rachetei.

Dacă au fost rebeli proruși, militari ruși sau membri ai forțelor armate ucrainene. Din păcate, toate acestea nu pot să-i mai readucă printre noi pe cei 298 de pasageri, mulți dintre ei copii. De fapt, politicienii europeni încearcă să-și acopere impotența și lipsa de reacție de până acum. Încearcă să ascundă sub preș realitatea că interesele economice i-au împiedicat să ia atitudine față de abuzurile incredibile ale Moscovei. Încearcă să ascundă faptul că poartă o parte din vină pentru această tragedie, că trebuie să-și asume responsabilitatea. Încearcă să scape, chiar și acum, după ce s-a întâmplat, de adoptarea unei poziții ferme, bazată pe regulile și tratatele internaționale, care să evite repetarea unui alt carnagiu de acest fel.

Înregistrările audio prezentate par să spună clar că racheta a pornit din voința celor controlați de Moscova. Filmările cu lansatorul care se îndreaptă către graniță pare să demonstreze că Rusia continuă să fie complice și acum, ceea ce înseamnă că a fost implicată concret în ceea ce s-a întâmplat. Rebelii continuă să facă legea la locul dezastrului, să hotărască cine, unde și în ce fel cercetează ce s-a întâmplat, să confiște cutiile negre, să lase resturile umane împrăștiate pe câmp, pe kilometri întregi, să arate că sunt stăpânii locului.

Este o imagine ireală, de necrezut pentru secolul în care trăim. Întreaga armată ucraineană nu poate prelua controlul zonei, întreaga comunitate internațională nu poate da o mână de ajutor pentru intrarea în normalitate. Există doar două posibile explicații. Prima, că o mână de rebeli poate ține la respect toată planeta. Este puțin probabil să fie așa.

A doua variantă este că marile puteri se tem, în continuare, să nu care cumva să supere Rusia și se țin deoparte, cum au făcut și până acum. Dacă ținem cont că Germania ar pierde enorma piață rusească pentru care firmele sale produc tehnologie, că Franța construiește nave de război pentru Moscova, acum, în plin conflict, că Londra este dependentă de oligarhii ruși, iar celelalte state occidentale încearcă și ele să ciupească o felie din acest mare tort, dacă la toate astea adăugăm și dependența de gazele naturale ale rușilor, obținem un tablou mult mai real, mai aproape de adevărul din spatele declarațiilor oficiale.

Europa este complice la ceea ce s-a întâmplat, la uriașa crimă colectivă. Și, după cum se pare, este gata, pentru un pumn de arginți, să-i omoare încă o dată pe cei 298 de pasageri ai cursei MH17.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:05
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou