Fereastra spre lume poate fi acoperită cu un ziar*

Laszlo Kallai, 2 iulie 2012, Ora 17:18

  • print
  • |
fereastra-spre-lume-poate-fi-acoperita-cu-un-ziar-26830-1.jpg

Orașul și județul au o nouă conducere. Noii aleși au fost instalați, și răspund de soarta oamenilor. Din acest moment cetățenii trebuie să urmărească activitatea fiecărui ales, indiferent că este vorba despre primar, consilieri, ori conducerea județului. Băimărenii au obligația (nu doar dreptul) să ceara socoteală alesului local pentru promisiunile făcute în timpul campaniei electorale. Din păcate, cetățeanii au prea puține instrumente democratice, pentru a revoca un ales local, înainte de terminarea mandatului acestuia. Totuși măgăriile sau delăsările aleșilor pot fi „pedepsite". Pentru acest deziderat contribuabilul are la dispoziție presa.

Am propus cu o frază mai sus ca cetățenii să apeleze la presă, cu toate că sunt conștient că este greu să găsești un spațiu redacțional unde să îți spui nemulțumirea având în vedere că în majoritatea județelor, deci Maramureșul nu este o excepție, presa locală este controlată în mod constant de majoritarii aleșilor locali. Atac de Maramureș nu este controlat, și nici nu va fi vreodată, de nici un grup politic. În paginile ziarului nostru, în curând, vom face o serie de dezvăluiri despre afacerile noilor aleși. Chiar dacă au fost instalați, doar cu câteva zile în urmă noii aleșii au călcat strâmb, chiar înainte să fie instalați. În timpul campaniei electorale au făcut o serie de promisiuni necinstite. Unii dintre ei au promis contracte grase din banii publici pentru a câștiga susținerea unor afaceriști, iar acum a venit momentul să înceapă plata „ratelor". Alții trebuie să onoreze promisiuni privind angajarea unor persoane care reprezintă interesele „creditorilor" acestor politicieni necinstiți. Pentru toți acești politicieni corupți, prin definiție, ziarul nostru va veni de hac și odată cu publicarea dezvăluirilor jurnalistice, vom cere demararea unei anchete penale.

Unul dintre noii aleși a făcut o promisiune fermă că va desființa orice ziar sau post de televiziune din Maramureș care îndrăznește să-l atace prin a-i dezvălui afacerile ilicite. Politicianul respectiv a făcut referire directă la Atac de Maramureș, dar a uitat un mic amănunt: ziarul nostru nu depinde de banii publici din Baia Mare, acordați presei în mod ilegal pentru ai cumpăra tăcerea.
Și la urma urmei stimate politician supărat pe Atac de Maramureș: când dumneata vei fi demult uitat de băimăreni noi tot jurnaliști vom fi. Pe scurt asta este diferența între „meserie" de politician și cel de jurnalist.
* citat din baronul Stanisław Jerzy de Tusch-Letz, poet şi aphorist polonez de origine evreiască

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou