Best Dental

Gelu-Ștefan Diaconu, a devenit „interes național”?

Pavel Roman, 18 decembrie 2015, Ora 16:53

  • print
  • |
gelu-stefan-diaconu-a-devenit-interes-national-46692-1.jpg

Arestarea și, în special, faptele pentru care a fost arestat șeful PSD Satu Mare, Mircea Govor, sunt, de departe (sau, cel puțin, ar trebui să fie), subiectul numărul unu în România, pentru că, pentru prima dată după a doua mare politizare, tip comunist, marca „Năstase", o instituție fundamentală a statului spune, cu subiect și predicat, cum se politizează administrația publică, cum se fac numirile pe funcții în România - stil comunist, în care pregătirea și experiența profesională sau competența n-au nici un rol -, care sunt efectele catastrofale ale politizării asupra mediului de afaceri și econoiei și cum funcționează sistemul ticăloșit al traficului de influență și protecției mafiei fiscale în România.

Și deși acest mecanism cripto-comunist de împărțire a funcțiilor publice, în care se face dovada că traficul de influență, mita, nepotismul sunt instrumentele prin care este controlată administrația publică și protecția afacerilor tip interlop, este devoalat, demonstrat și probat, oficial, mass-media tratează cu mănuși și timid subiectul, afișând o suspectă indiferență. Oare de ce ? Chiar nu înțelege mass-media că acesta este punctul nevralgic al haosului economic și social în care se află România (sau se face că nu înțelege) ? Că aceasta este cauza subdezvoltării economice și sărăciei ? Că acest mecanism este cauza apariției castei îmbogățiților din însușirea prin furt, fals, înșelăciune, trafic de influență, mită, a averii publice și banilor publici ? A accederii lumii interlope la conducerea țării și la gestionarea averii și banului public ? A emigrării elitei intelectuale și, în special, a specialiștilor care sunt batjocoriți și sfidați de mediocritatea celor care fură și cumpără diplome pentru a-și ascunde prostia ? Și nu înțeleg, într-o țară cu pretenții de democrație, în care există libertatea opiniei, de ce naiba ne ascundem după deget și nu spunem, nici în al doisprezecelea ceas, lucrurilor pe nume ? De ce nu facem public, când avem astfel de exemple, faptul că „peștele de la cap se împute" și nu avem curajul să rostim numele celui care reprezintă „capul" ? Credeți că, cu jumătăți de măsură și prin postura cu capul în nisip, precum struții, putem scăpa de blestemul conducerii României de către interlopi, infractori, mediocrii, diletanți sau de către cei promovați de clanurile interlope, gen Fenechiu, Voiculescu și alți infractori de elită, puși să administreze averea și banii publici în folosul mafiei ? Pentru că la procentul de infractori dovediți (cercetați sau condamnați definitiv), raportat la totalul demnitarilor și funcționarilor, având în vedere „rezultatele", e evident că suntem conduși de bandiți, hoți, șmenari, mincinoși, ipocriți, indivizi lipsiți de caracter, aciuiți sau trimiși în Parlament, Guvern și administrația publică. Sunt indivizi care n-au scrupule când ajung la putere, atunci când e vorba de conștiință și care au o unică preocupare: prăduirea, prin orice mijloace, indiferent de consecințe, a averii publice și a bugetului public. Privită din unghiul corect, cel al normalității, indiferent cât am fi de toleranți, creduli sau fanatici, în prezent România arată precum cartierele din Chicago din anii treizeci, când mafia lui Al Capone controla tot ce producea plusvaloare. Adică o țară controlată total de găștile politice cu apucături de interlopi.

Pentru că indiferent de ce susține Gelu Diaconu (a nu se omite că și el, șeful ANAF, este un produs al sistemului interlopo-mafiot, de aceeași factură, pentru că a promovat în funcție prin aceleași metode, adică exact ca și șefii administrației financiare Satu Mare, respectiv prin traficul de influență exercitat de Relu Fenechiu și Dan Radu Rușanu și nu ca urmare a competenței sau capacității sale dovedită profesional), Govor nu e un caz izolat și nici un accident, ci un fenomen general, la indigo petrecîndu-se lucrurile în toate județele țării, unde șefii politici numesc șefii din administrația publică, în toate instituțiile și prin aceleași metode: trafic de influență (în special politic), șpagă, nepotism, obediență și subordonare necondiționată (în acest sens nimeni din mass-media nu și-a pus întrebarea: cum naiba a promovat examenul la șefia unei structuri ANAF tocmai nepoata lui Diaconu și toți ceilalți, dintre care unii chiar foarte bine pregătiți, cu experiență cât zece ca Diaconu, n-au promovat examenele ?).

Ceea ce a făcut DNA Oradea (și care, din păcate pentru România, va rămâne un caz izolat, dacă nu va fi repetat și de celelalte secții ale DNA din restul județelor și de DNA central), constituie, din păcate, devoalarea a unei infime parți din modul cum funcționează, în fapt, sistemul de „valori" a României - sistem care a transformat România în paradisul gangsterilor și al interlopilor. Dar, chiar dacă pare infimă ca dimensiune, raportată la întregul fenomen, ancheta DNA Oradea, ca model, poate declanșa o furtună benefică pentru societatea românească, pentru că, prin ancheta efectuată, procurorii DNA Oradea au dovedit ceea ce politicienii nu recunosc, respectiv legătura de cauzalitate dintre promovările pe criterii politice sau clientelare și cancerul ce ruinează societatea românească: evaziunea fiscală și jefuirea averii și banilor publici. Adică legătura dintre administrația publică și mafia ce controlează economia, asigurată prin numirea șefilor, pe criterii clientelare. Așa se explică  tupeul mafiei în relațiile cu instituțiile publice, hoția fără limte, înșelaciunile aproape la vedere în dauna proprietății publice, care, alături de traficul de influență și mită, asigură mafiei monopolul, aproape total, al resurselor și serviciilor, al producției și al orice crează plusvaloare, aspecte ce caracterizează și dau tonul la tot și la toate în România și constituie scopul și efectele numirilor clientelare în funcțiile publice. Cetățeanul român, ca într-un film science-fiction, supus continu asediului și presiunilor acestor interlopi ajunși la comanda țării, trăiește o dramă fără precedent, pentru că este obligat să renunțe la morală și la tot ceea ce a câștigat, în timp, lumea civilizată și să se reinventeze pentru a supraviețui în jungla neo-comunistă, adaptându-se noilor reguli impuse de alianța nefirească și imorală dintre administrația publică și mafia interlopă, devenind ori membru al structurilor politico-interlopo-mafiote, ori, deliberat, victimă a acestei alianțe. Acestea sunt unicele alternative pe care le oferă, în prezent, România, transformată într-un gheto de către o clasa politică cu apucături interlope (sau chiar, în multe cazuri, devenită și cu comportament de interlopă): ori furi, mituiești și minți alături de ei, vânzându-ți sau atrofiindu-ți conștiința, ori te resemnezi, cu statutul de sclav, fără nici un drept civil în raport cu mafia autorității publice, pentru ați păstra nealterată conștiința. Alte alternative nu există, deocamdată, în România.

Și când apar acest gen de dezvăluiri, tip Govor, ceea ce se pretinde a patra putere în stat, clachează. De ce ? De teama unor represalii, ne e frică să rostim cu subiect și predicat numele celor vizați de anchete cât și faptele comise ? Adică, în cazul Govor, deși DNA Oradea, menționează clar: șeful ANAF, ne facem că nu știm cine este șeful ANAF și care este rolul lui în numirile în funcții, și că acest lucru se face pe criterii exclusiv politice sau de obediență ? De câteva zile sunt uimit cum o mass-media, care în alte situații (recte, presupusele vânzări de muniție ale lui Mircea Băsescu), inventează și acolo unde nu e aproape nimic, se face că „plouă" și nu se prinde cine este șeful ANAF, nominalizat în referatul DNA Oradea și, deasemenea, subit, nu mai știe rolul acestuia în numirile politice din ANAF. Chiar sunt toți „mituiți" cu sponsorizări de ANAF (al cărui șef, se pare că și-a cumpărat și construit imaginea cu bani publici), de evită toată mass-media să pronunțe numele șefului ANAF, GELU STEFAN DIACONU, sau torule face parte dintr-o conspirație, a interesului național (Oprea/SRI) care impune această omisiune ? Păi când se spune clar, șeful ANAF și adjunctul său, în referatul DNA, e chiar așa greu de înțeles cine sunt aceștia ? Pe de altă parte, în urma unui comunicat lapidar, care nu explică în nici un caz semnătura șefului ANAF pe ordinele de numire a celor puși în funcții prin trafic de influență, putem fi atât de naivi să credem că Diaconu s-a făcut „kamikaze", după doi ani de la numiri (adică după doi ani în care șefii numiți, cu semnătura lui pe ordinele de numire, au fost beneficiarii traficului de influență și-au exercitat atribuțiile și, implicit, protecția) și poate fi considerat neimplicat, din contra, chiar colaborator al organelor de cercetare penală, în acest caz ? Poate, o asemenea abordare tip cacealma, ține pentru partea din mass-media, a cărei suspectă tăcere a fost „cumpărată" cu bani publici și, eventual, pentru „acoperiții" din presă,  - deși în referatul DNA Oradea apare, negru pe alb, că Govor a făcut trafic de influență la șefii ANAF, șefii ANAF sunt Diaconu și Tunaru, iar ordinele de numire le semna, exclusiv, Diaconu, șeful ANAF, vizat de ancheta DNA - ca și în cazul senatorului care a fost interceptat când se lăuda că intervine direct la șeful ANAF pentru angajări -, respectiv că Diaconu nu este Diaconu și Diaconu, șeful ANAF, nu are nici un amestec în această cauză. Pentru cine vrea adevărul însă, e evident că sistemul și-a pus în mișcare mecanismul pentru salvarea șefului ANAF, iar sistemul, în acest caz, este cel al SRI, sistem în care Diaconu este una dintre piesele centrale. Fără Diaconu, ANAF n-ar fi putut fi azi o divizie a SRI, în care, neconstituțional și nelegal, SRI și-a detașat și transferat, oficial, peste 150 de ofițeri. Or, se pare, pentru SRI, înlăturarea lui Diaconu de la ANAF este un pericol pentru viitorul existenței diviziei ANAF, și a adevăratului binom, copus din SRI și ANAF, pentru că, spre deosebire de DNA, unde procurorii au independență și nu pot fi manipulați total, Gelu Diaconu a transformat ANAF într-o divizie a SRI, oficial, prin tranferul personalului. In aceste condiții, se pare, orice faptă ar comite Diaconu, acesta beneficiază de protecția SRI, asigurarea stabilității în funcție fiind, se pare, interes national (!!??)

Și mai spunem că trăim într-o Românie în care suntem egali în fața legii și că avem presă liberă, jurnalism de investigație nepartinic și o mass-media care monitorizează derapajele puterii (adică ale sistemului politic) ca a patra putere în stat. Aiurea ! Avem o cloacă mituită cu bani publici și care supraviețuiește din bani publici, fiind întreținută din evaziune fiscală, sifonări de bani publici, furt din avuția națională, numită impropriu mass-media. De fapt, așa cum reacționează în cazul lui Gelu Ștefan Diaconu, păstrând o suspectă tăcere chiar dacă acesta este nominalizat ca țintă a traficului de influență comis de un personaj politic, marea majoritate a mass-media arată că nu este altceva decât oficiosul puterii, ce asigură protecție unor indivizi promovați în funcții de grupările interlope ale politicii românești (Fenechiu, Rușanu), grupări care au numit și sprijină, în continuare, foștii și actualii șefi ai ANAF și care controlează, total, economia României prin redistribuirea funcțiilor publice și a banilor publici colectați de la contribuabili. Adică, din punct de vedere al mass-media, se vrea o primenire a clasei politice și a puterii, în fond, sau doar schimbarea, formală, rezumată la schimbarea oamenilor lor cu ai noștrii, indiferent cine sunt și ce fac? Mai înțelege cineva ceva? Mai vrea cineva adevărul? Sau scopul și pentru mass-media a ajuns tot accesul la „ciolanul" puterii?

 

 

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:17