Geniul lui Ponta și fraierii occidentali

Mihai Ghezea , 16 decembrie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
geniul-lui-ponta-i-fraierii-occidentali-36753-1.jpg

Ceea ce părea, la început, doar o șmecherie parlamentară făcută pentru liniștea și bunăstarea aleșilor noștri s-a transformat, extrem de repede, într-un show spectaculos, la nivel euro-atlantic. Ceea ce părea doar un alt scandal din viața politică românească, extrem de agitată, s-a dovedit a fi un demers capabil să dea țara cu câțiva ani înapoi în ochii celor de la „masa bogaților", printre care ne chinuim, de atât de mult timp și cu atâtea sacrificii, să ne infiltrăm.

Apoi, ca și cum nu ar fi fost de ajuns, unii lideri politici, în loc să-și pună cenușă în cap și să-și asume tentativa de legalizare a corupției și a totalitarismului, încearcă să se dea cocoși în fața vesticilor, cu riscul izolării totale a României. Dacă nu se bazează pe ceva, singura explicație a unei astfel de atititudini rămâne inconștiența. Și pe ce s-ar putea baza? Pe Rusia? Pe China? Nu sunt convins că populația ar fi de acord cu abandonarea totală a căii europene, pentru a ne întoarce, cu arme și bagaje, în sfera de influență a mamei Rusii. Iar ce se întâmplă în aceste zile la vecinii ucraineni demonstrează, încă o dată, că nu-i de joacă cu astfel de lucruri.

Din nefericire pentru el, premierul este prins între ciocan și nicovală. Presiunea din teritoriu, a baronilor locali, dar și a membrilor simpli, care au ajuns primari, este tot mai mare. Asociația Comunelor vorbea de aproximativ 1200 de primari care sunt pe cale să-și piardă posturile, din cauza unor incompatibilități.

Cei mai mulți sunt, surpriză, de la PSD. Numărul celor care se tem de aplicarea legii se multiplică, însă, de câteva ori. Datoriile făcute în campania electorală de abia de acum încolo urmează să fie plătite. Daă mai punem la socoteală și un Dragnea care îi întărâtă, sperând ca, astfel, să ajungă, la un moment dat, la conducerea partidului, constatăm că poziția lui Victor Ponta nu este una chiar de invidiat.

Pe de altă parte, partidul îi cere, tot mai vocal, președintelui său, să-și asume responsabilitatea și să candideze la prezidențiale. Că ia în mod serios în calcul această variantă o dovedește și faptul că încearcă să-și conserve imaginea.

De aceea lucrurile s-au precipitat, pentru ca votul din Parlament să se desfășoare în absența sa, de aceea, când a văzut că nu scapă de oprobiul europenilor, americanilor, dar nici măcar de al populației și presei autohtone, a dat-o în obrăznicie, încercând să joace tare în fața ambasadorilor vestici, ca măcar să câștige ceva puncte din partea naționaliștilor înfocați, antieuropenilor, filorușilor și naivilor convinși că se vor revărsa, în curând, lapte și miere chinezești.

Poate ar trebui să fim atenți la alt aspect: anul trecut, reacțiile occidentale au venit relativ târziu și au fost extrem de diplomatice. Avocatul poporului a rămas schimbat, președinții celor două camere, la fel, Monitorul Oficial a rămas în subordinea Guvernului și așa mai departe. Acum, reacțiile au fost prompte și dure, legea grațierii s-a amânat, cea a minelor n-a trecut, iar modificările Codului Penal sunt înfierate, la unison, de toată lumea, și vor fi retrase. Data viitoare ce Dumnezeu ar urma să se întâmple? Nu cred că ne dorim să aflăm.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:22
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou