Hoții, baronii și DNA-ul

Mihai Ghezea , 20 octombrie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
hotii-baronii-si-dna-ul-43970-1.jpg

Trebuie să recunoaștem, cu toții, că populația României nu mai poate de bucurie când vede la televizor pe unii dintre cei mai puternici oameni ai României cum dau cu subsemnatul, care mai de care, la DNA.

De partea cealaltă, politicienii vizați și trepădușii de prin presă pe care aceștia îi controlează dau vina pe campania electorală. Vezi Doamne, nu contează că respectivii au furat într-o veselie, tot ce s-a putut fura, problema este că nu-i frumos să-i lege înainte de alegeri.

Procurorul șef al instituției, Laura Codruța Kovesi, declara, de curând, că Direcția Națională Anticorupție investighează în prezent peste 4.500 de dosare la nivel înalt și mediu. Asta înseamnă, cel puțin teoretic, că sarabanda dosarelor răsunătoare cu mari vedete politice în rolurile principale, va continua și după schimbarea locatarului de la Cotroceni.

Ori, poate "la cererea telespectatorilor", DNA-ul va fi desființat, iar procurorii trimiși la "Canal". Așa visează mulți dintre baronii care erau convinși că sunt intangibili. De aceea presiunea pentru câștigarea președinției este din ce în ce mai mare, de aceea se alocă fonduri imense provenite din surse absolut necunoscute, de aceea se aruncă în joc toate armele pe care reprezentanții clasei politice le-au strâns cu grijă, de-a lungul anilor, special pentru acest scop.

Dacă cifra avansată de Laura Kovesi este reală și dacă măcar o parte dintre dosarele aflate în lucru la DNA au ajuns în fază terminală, n-ar fi imposibil să asistăm, până la alegerile din 2016, la o reformare forțată a politicii dâmbovițene.

Știm cu toții că de la sfârșitul anului 1989 și până în prezent s-a furat masiv din România. Politicienii din toate partidele au fost, în cele mai multe cazuri, cei care au condus acțiunea de răpire a avuției naționale. Chiar dacă au băgat la înaintare persoane relativ necunoscute, pentru a nu atrage atenția.

Sper ca printre dosarele aflate în lucru să se numere și cel al privatizării Institutului Pasteur, despre care jurnaliștii ATAC scriu de atât de mult timp. Poate așa se va afla, în sfârșit, cine sunt politicienii din spatele acestui tun enorm.

Românii au început să-și recapete speranța că ceva s-ar putea schimba în țara asta. Dacă, însă, campania celor de la DNA se va stinge o dată cu ultimul vot introdus în urmă, reacția populației ar putea fi imprevizibilă. Poate resemnare sau poate străzile se vor umple din nou. Orice se poate întâmpla.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:54
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou