Încetișor, să ajungă la toată lumea!

Mihai Ghezea , 29 aprilie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
inceti-or-sa-ajunga-la-toata-lumea-30490-1.jpg

Până mai ieri, apropiații lui Traian Băsescu nici nu voiau să audă de liberali. Cel puțin, de liberalii care nu au plecat din partid o dată cu Stolojan. Între timp, lucrurile s-au mai schimbat. PDL nu mai este la guvernare, iar Traian Băsescu nu mai este "tătucul" PDL. Prin urmare, cei lăsați "de izbeliște" sunt nevoiți să se reorienteze.

Adriean Videanu a făcut, pe blogul său, o ofertă, liberalilor. Le-a amintit de vremurile bune, când câștigau împreună. Când guvernau împreună. Și le sugera, așa, mai mult sau mai puțin subtil, să mai încerce figura, încă o dată. Dar Videanu nu vorbește, evident, de capul lui. Este clar că mișcarea a făcut-o în urma unei discuții foarte clare cu prietenul său, Vasile Blaga, președinte al PDL.

N-au apucat bine să se stingă ecourile vocii pedeliste că ne-am trezit cu altă propunere. Sâmbătă, pe la orele prânzului, Mihai Răzvan Ungureanu a pus de-o conferință de presă. Cele spuse de domnia sa sunt banale, dar puse cap la cap duc la o concluzie interesantă. MRU zice că, pentru a mai exista, dreapta trebuie să pună la punct două planuri de bătaie, pe termen scurt și mediu.

Pe termen scurt ar fi o listă comună la europarlamentare, dar și stabilirea unui singur candidat la prezidențiale, pe care să-l susțină toate formațiunile de dreapta. Am putea crede, din toate astea, că Ungureanu nu se referă și la liberali. Și că vrea să încerce marea cu degetul, doar-doar va mai convinge pe vreo câțiva să-l considere pe el reprezentantul dreptei în încercarea de a pune mâna pe fotoliul de la Cotroceni.
Planul pe termen mediu, este, însă, cu mult mai interesant: construirea unui partid de centru dreapta până în 2016.

"Dacă nu facem astea, iar fragmentarea se menţine, în 2016 nu se va intra la guvernare din dreapta decât pe seama compromisului politic, sub acoperirea unei coaliţii stânga-dreapta. Nu o să existe un guvern monocolor al dreptei. Cine crede că dreapta îşi poate permite mai mulţi candidaţi şi să aibă şi succes, ori e naiv, ori păcăleşte", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

În condițiile date, lucrurile se schimbă. Dacă MRU nu ia în seamă PNL și visează că PSD, PNL, UDMR și PPDD o să ia, împreună, sub jumătate din voturi, în timp ce construcția sa, oricare ar fi, să sară de 51 de procente, ori e un mare naiv și nu știe ce vorbește, ori merge la cacealma. Prin urmare, e clar că ia în calcule și PNL-ul. Fie că vor sau nu, liberalii s-au trezit cu o liotă de pețitori la poartă, care mai de care mai de dreapta. Fiecare vrea o bucată din PNL. Dar, la câți sunt, n-are cum să ajungă pentru toți.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:21
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou