Interceptarea preşedintelui

Ziarul Atac, 21 octombrie 2012, Ora 22:49

  • print
  • |
interceptarea-presedintelui-27768-1.jpg

Scandalul legat de stenogramele apărute în presă anunţă începerea campaniei electorale. Aşa cum era de aşteptat, aceasta va fi una murdară, în care se vor arunca în luptă toate armele capabile, dacă nu să ucidă, măcar să pocnească.

Dacă este posibil, cât mai tare. Deja, ca de obicei, cele două tabere de jurnalişti prezenţi, aproape non-stop, prin studiourile televiziunilor de ştiri au început să se acuze reciproc, să arunce cu argumente care mai de care mai slabe, mai fără logică, mai grosolane. Ori, aici, câteva lucruri ar trebui să fie evidente pentru oricine.

În primul rând, cine a fost interceptat. Este evident că s-a obţinut un mandat pentru interceptarea telefoanelor şefului ANAF, Sorin Blejnar. În aceste condiţii, absolut toţi cei care au fost apelaţi de către acesta sau l-au apelat au ajuns, volens-nolens, în căştile procurorului de caz. La fel de evident este faptul că procurorul a făcut, în cel mai bun caz, exces de zel şi un strop de abuz în funcţie.

Asta, pentru că la dosar se regăsesc o groază de convorbiri particulare, care n-au absolut nicio legătură cu dosarul respectiv. Conform regulilor, aceste convorbiri trebuie distruse în momentul în care se termină cercetarea, nu lăsate la dosar.

Cam în aceeaşi situaţie sunt şi convorbirile cu Traian Băsescu, ce ar fi trebuit secretizate, nu lăsate „la liber". În plus, stenogramele respective au ajuns în presă înainte ca dosarul să ajungă la judecătorie, fapt care naşte numeroase întrebări asupra procurorului pe care Blejnar îl acuză de legături cu politicul.

Dacă mai punem la socoteală şi că au apărut zvonuri că respectivul era în cărţi pentru şefia DNA, rezultă un amalgam noroios care nu face deloc bine Justiţiei din România, care exact în această perioadă este pusă sub lupă şi luată la întrebări de către organismele europene.

Din păcate, în zilele următoare ne vom convinge, încă o dată, de amestecul politicului în justiţie şi vom vedea cum fiecare dintre cele două tabere va face orice ca să tragă spuza pe turta proprie. Ce este absolut sigur, Justiţia va fi cea care pierde din acest nou scandal. Şi, evident, România.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:26
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou