Kovesi are locul asigurat! George Simion, contracandidat

Ştefan Diaconu, 31 mai 2023, Ora 13:16

  • print
  • |
kovesi-are-locul-asigurat-george-simion-contracandidat-47903-1.jpg

 Kovesi are locul asigurat! George Simion, contracandidat

ROTATIVA și LIPSA DE LEGITIMITATE

În vara anului 2012, un acoperit al serviciilor de informații, infiltrat la Palatul Cotroceni pe poziția de consilier prezidențial, îi susura lui Traian Băsescu în urechi scenariul conform căruia PDL poate câștiga alegerile parlamentare din toamna acelui an doar dacă președintele ar fi trecut din nou printr-o procedură de suspendare a sa din funcție.

Cum, necum bătrânul marinar s-a lăsat vrăjit de acest cântec de sirenă și așa a ieșit la rampă celebra revistă "Nature" care îl acuza pe premierul Victor Ponta de plagiat, suspendarea și tot acel scandal care a zguduit din temelii întreaga scenă politică.

Rezultatul acelor lupte crâncene a fost unul devastator pentru toți actorii implicați: Traian Băsescu s-a întors în genunchi la Cotroceni, PDL a pierdut la scor alegerile parlamentare, Crin Antonescu și-a făcut țăndari imaginea de prezidențiabil, iar tânărul premier Victor Ponta și-a agățat de picioare niște bolovani care au atarnat foarte greu la alegerile prezidențiale din anul 2014.

Singurul câștigător al acestei operațiuni de compromitere a întregii clase politice a fost chiar Excelența Sa, domnul Klaus Iohannis, care a și fost scos în scurt timp la rampă (ianuarie 2013) pentru a i se contura imaginea de SALVATOR a țărișoarei noastre.

Acum, scenariul este cam același, fiind vorba de același regizor, doar că principalii actori distribuiți în rolurile negative sunt Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, iar viitorul Salvator, de data aceasta, va fi o SALVATOARE.

Greva unei categorii profesionale nu este nicidecum o situație excepțională. Greve și proteste, mai mult sau puțin organizate, se întâmplă frecvent în orice colț al Pământului. Calamitățile naturale, razboaiele, etc  sunt situații excepționale. La momentul rotativei, România nu se află în niciuna dintre aceste situații.

Un guvern căruia i-a expirat legitimitatea politică, așa cum a devenit guvernul condus de Nicolae Ciucă după ziua de 25 mai, data limită de funcționare conform Protocolului de guvernare, nu poate să mai soluționeze crize, indiferent de natura acestora, nu poate să negocieze și nu poate să angajeze promisiuni în numele viitorului guvern.

Soluția corectă era rotativa "sticlă", nu amânarea acesteia, astfel încât nemultumiții să poată discuta cu un guvern legitim din punct de vedere politic, nu cu un guvern fantomă.

Klaus Iohannis, deși inițial s-a pozitionat corect și a cerut instalarea rapidă a unui guvern legitim, așa numita rotativă "sticlă", a dat înapoi în mai puțin de 24 de ore. Klaus Iohannis nu mai are obiective politice interne, ci doar obiective care privesc viitorul său într-o funcție externă. Or, dacă în "Românica" noastră răzgândelile liderilor țării sunt la ordinea zile, în plan european sau international, astfel de comportamente sunt mai puțin obișnuite. Toate acțiunile lui Klaus Iohannis din acest sfârșit de mandat vor cântări destul de greu la dosarul său de candidatură. De altfel, nu este deloc întâmplătoare campania de presă privitoare la avioanele de lux pe care Administrația Prezidentială le închiriază pentru deplasările externe. Atacul tot pe extern este!

Nicolae Ciucă - a devenit un premier fantomă la Palatul Victoria, un produs politic al cărui termen de valabilitate a expirat în data de 25 mai. Și, ca orice produs care expiră, la un moment dat începe să miroase destul de urât.

De asemenea, Ciucă lasă impresia că aplică deja proiectul sau de țară, numit SCURTĂTURA CĂTRE VIITOR, profitând de o "scurtătură" pentru a mai rămâne în scaunul de prim-ministru.

Marcel Ciolacu - dacă va fi învestit premier, va intra pe ușa din dos la Palatul Victoria. 

PS 1- faptul că niște tiriplici de lideri de sindicat, aceeași de când lumea, pe care i-ar apucat instant frisoanele dacă DNA i-ar întreba cum mai stau cu sănătatea, au reușit să pună cu botul pe labe cei mai puternici lideri politici ai țării, în contextul în care rușii se joacă pe la granițele țării, ar trebui să le ridice niște semne de intrebare responsabililor cu securitatea națională a țării.

PS 2 - întâmplător sau nu, chiar în ziua in care liderii țării amânau rotativa și se prăbușeau politic, cumnatul lui Mircea Geoană, liderul care conform tuturor sondajelor de opinie ar înfrânge-o pe Laura Codruța Kovesi, dacă ar candida susținut de PSD, este condamnat la o pedeapsă de 6 ani cu executare și fuge din țară.

PS 3 - din acest moment, Laura Codruța Kovesi are terenul aranjat pentru Cotroceni, George Simion fiind pregătit să îi fie contracandidat, că doar nu s-a dus chiar întâmplător să o hărțuiască când defila pe străzile Bucureștiului. GOLANUL vs SALVAROAREA".

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:25
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou