Noi toți, între Rusia și China

Mihai Ghezea , 8 septembrie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
noi-toti-intre-rusia-si-china-43087-1.jpg

Băsescu cere scut NATO în fața Rusiei, Ponta îi cheamă pe chinezi să ne rezolve gaura neagră economică în care ne adâncim pe zi ce trece, iar americanii ne atrag atenția (pentru a câta oară în ultimii doi ani?) că suntem mai mult comuniști decât prieteni cu democrația.

Europa negociază cu Guvernul de la București pe ascuns, încercând să-și facă norma la numărul de femei-comisar, chiar dacă acestea țin mai mult la Colin Powell, la Ion Iliescu sau la serviciile rusești. Aceeași Europă negociază temătoare cu Putin, de teama frigului. Pe meleagurile dâmbovițene, aleșii locali sar dintr-un partid în altul, pe bani și privilegii, încercând să nu rateze perioada de transferuri, stabilită de PSD prin suspendarea legii. Românii îi înjură pe toți, de-a valma, se scarpină în cap și se laudă că nu merg la vot sau că votează cu Ceaușescu.

România a intrat, oficial, în recesiune. Islamiștii au mai decapitat un jurnalist american. Putin amenință cu arma nucleară și propune armistițiu între Ucraina și cine-o fi, pentru că ai lui, cică, n-au nicio treabă cu tancurile, militarii și rachetele antiaeriene capabile să doboare avioane malaieziene. A venit toamna. Acestea sunt fapte, nu vorbe.

Televiziunile gem de analiști cumplit de bine informați, capabil să despice firu-n șapte, optsprezece sau douăzeci și patru. Guvernul Ponta își vede de treabă. Aruncă în stânga și în dreapta cu pomeni electorale, împarte la votanții săi banii noștri, ai tuturor, fără să dea socoteală, suspendă legi prin ordonanțe de urgență.

Anunță, triumfalist, că vin chinezii să ne facă autostradă către Oltenia, tren de mare viteză către Chișinău, centrale nucleare și altele, asemenea. Fără licitație, fără vreo legătură cu legile țării. Doar am văzut, acestea pot fi suspendate până se semnează contractele. Interesant este că investițiile către Occident s-au tăiat, dar construim către est.

Cu comuniștii chinezi, către comuniștii ruși. Analiștii bat câmpii și încearcă să înțeleagă de ce guvernanții fac ceea ce fac. Deși e evident. Aproape în aceeași notă, dar mult mai naivi, europenii bat câmpii și refuză să creadă că mișcările Rusiei sunt reale, că mor oameni, că se ocupă teritorii, că forța joacă rolul principal.

PSD aplică modelul rusesc. Calcă totul sub șenile și îi lasă pe ceilalți să discute, să analizeze, să despice firul în câte vor ei. Suntem într-un punct istoric. Comunismul contraatacă, după mulți ani. Așa cum știe mai bine, uzând de forță. Rămâne de văzut dacă nu cumva democrația și-a tocit complet instinctul de supraviețuire.
S-ar putea s-o luăm de la capăt.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:55
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou