O apă și-un pământ, de la Călărași încoace

Mihai Ghezea , 25 noiembrie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
o-apa-i-un-pamant-de-la-calara-i-incoace-36193-1.jpg

În timp ce iarna bate la uși, în timp ce benzinarii se pregătesc să schimbe, cu plus, prețurile la combustibili, iar toți ceilalți să se alinieze la noile prețuri, reprezentanții de frunte ai clasei politice dâmbovițene bat câmpii cu voioșie și-și dau la gioale mai ceva decât un cârd de copii de grădiniță lăsați nesupraveghiați de educatoare. Fără doar și poate, grija tuturor ar trebui să fie bugetul pe 2014, o temă nu prea veselă, dătătoare de dureri de cap și de buzunare.

Asistentele și medicii se pregătesc de grevă generală, vreo câteva alte sindicate stau să pocnească sub presiunea care vine de la membrii ce refuză să accepte că liderii lor au bătut palma cu politicienii și sunt de mult înregimentați, autoritățile locale dau din colț în colț, încercând să priceapă ce vrea să însemne legea descentralizării și ce sarcini le mai revin, iar cele trei palate, Cotroceni, Victoria și cel al Parlamentului, demonstrează, pentru a câta oară?, că separația puterilor în statul român se face, în cel mai bun caz, cu parul în mână.

Tonul l-a dat premierul Ponta, supărat că Băsescu s-a întors la un discursul de acum un an, în care cuvântul „plagiator" revine la fiecare zece cuvinte. Mai mult, a sugerat electoratului care este încă dispus să-l considere Zeus că, în cazul în care PSD-ul va merge cu candidat propriu la prezidențiale, poate n-ar fi o idee rea să-l susțină, în turul doi, pe Crin Antonescu.

Imediat, a fost scoasă la lumină povestea cu împrumutul și pământul Ioanei Băsescu de undeva, dintr-o comună din Călărași. După ce a pus de-o comisie parlamentară care să purice CEC-ul, dând astfel un semnal că instituțiile care, într-un fel sau în altul, ajută familia prezidențială se joacă cu focul, Ponta a cerut și o a doua comisie. Care, după declarațiile unor pesediști de frunte, urmează să verifice tot ce s-a întâmplat în zona respectivă, din '90 încoace. Pe principiul că poate s-o găsi ceva, până la urmă.

Sau, măcar, pentru electoratul care se bazezază pe zicala că „nu iese fum fără foc". În replică, Traian Băsescu a amenințat că nu va aproba bugetul de stat pentru 2014. Ponta a ieșit iar la rampă, să comunice pensionarilor că, dacă Băsescu nu semnează bugetul, nu vor mai primi pensii mărite cu 3%. Iar circul va continua, fără îndoială, în perioada următoare.

Singurii care se bucură în aceste zile sunt baronii locali, care au primit de la Liviu Dragnea, în urma așa-zisei descentralizări, ceea ce-și doreau de vreo 20 de ani. În povestea aceasta nici n-a mai fost nevoie de Parlament.

Între timp, țara se duce de râpă. Cei mai mulți dintre români au adoptat un aer de lehamite, care spune: „Măi băieți, de ce nu plecați voi, cu toții, în țările calde, să ne lăsați și pe noi să trăim?".

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:24
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou