Oprescu redivivus

Mihai Ghezea , 7 octombrie 2012, Ora 22:36

  • print
  • |
oprescu-redivivus-27697-1.jpg

Mai toate sondajele de opinie îi arată pe politicienii de la vârf într-o continuă fluctuaţie, în funcţie de evenimentele din perioada respectivă. Un eşec îi coboară în "dragostea" cetăţeanului, o numire îi suie pe cele mai înalte culmi...sociologii spun că asemenea lucruri sunt normale şi previzibile. Şi totuşi, au şi ei, sociologii români, un of: nu pricep cum de a ajuns primarul general al Capitalei să conducă detaşat în preferinţele românilor, mai ales că nu a ieşit prin nimic în evidenţă.

Un specialist explica, la o emisiune televizată, că este, şi asta, cât se poate de normal: stând în umbră, a lăsat impresia că este omul harnic şi responsabil, care merge zi de zi la serviciu şi nu are timp să facă figuraţie prin studiourile televiziunilor. Iar în sprijinul celor afirmate aducea un exemplu care, dacă nici el nu explică nimic, poate fi măcar folosit sub titlul de precedent: ApR. Pentru cine nu-şi mai aminteşte sau era prea mic la acea dată, Alianţa pentru România era un partid micuţ, al cărui preşedinte era Teodor Meleşcanu.

Ei bine, micul partid creştea într-o zi cât altele într-o lună, cam ca în poveste, fără ca liderii săi să facă ceva anume. Doar că reprezenta o alternativă pe care şi-o visa toată lumea. Şi aşa a reuşit să facă, la locale, un scor care i-a surprins până şi pe cei mai optimişti membri ai săi. Brusc, presa, dar mai cu seamă electoratul au început să le acorde atenţie. Rezultatul a fost, şi el, previzibil şi surprinzător în acelaşi timp: partiduleţul s-a prabuşit, cu mult mai repede decât crescuse, dar la fel de neexplicat.

Pare-se că Sorin Oprescu joacă, cel puţin până în acest moment, într-o piesă asemănătoare: a stat cuminte, în banca proprie, şi i-a depăşit şi pe Ponta şi pe Băsescu şi pe toţi ceilalţi. Liderii PSD deja au început să-şi frece mâinile de bucurie în aşteptarea prezidenţialelor şi să nu-i mai intereseze prea tare suspendarea lui Băse, mai ales că în doi ani Crin are şanse să scadă şi mai mult.

Doar că socoteala de acasă nu prea seamănă cu cea din piaţă, de obicei. Mai acum câteva zile, Oprescu a adunat, a tras linie şi i-a dat cu minus. Aşa că a ieşit să spună că nu mai subvenţionează gigacaloria celor cu salarii nesimţite. Tot bucureşteanul s-a speriat, brusc. După ce şi-a calculat, însă, veniturile, a răsuflat un pic uşurat, dar tot mai are o urmă de teamă, ca nu cumva să se schimbe baremele.

Sâmbătă, altă dandana: un grup de cetăţeni care scandau în faţa Halei Matache şi-l învinovăţeau pe primar au fost urcaţi de-a valma într-o maşină de jandarmi şi duşi să dea cu subsemnatul la poliţie. Nu i-a trimis Oprescu pe jandarmi, dar un click tot o să existe în minţile unora.
Pe urmă, vine iarna. Zăpadă, iar gigacalorii, întreţinere mare...Sorin Oprescu va trebui să iasă în faţă, fie că-i convine sau nu.

Dacă joacă exemplar, se apropie şi mai mult de Cotroceni. Şi dacă nu ninge prea mult. Dar mă tem că va ieşi cu alte procente în primăvară. Mai ales că ceilalţi, din opoziţie, dar şi mulţi dintre cei care sunt la guvernare au început să-l ia la ochi. Şi-i pregătesc soarta partidului lui Meleşcanu...

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:33
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou