Până la Nana și înapoi, prin pădurea seculară a lui Hrebe

Mihai Ghezea , 27 octombrie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
pana-la-nana-si-inapoi-prin-padurea-seculara-a-lui-hrebe-44059-1.jpg

După ce fruntașii PSD s-au bulucit, care mai de care, pe la ușile DNA, purtătorii de vorbe social-democrate s-au focalizat din nou pe "afacerea Nana".

Li s-au alăturat și anumiți politicieni dornici de revenire pe prima scenă a politicii românești, dar și unii jurnaliști mai șmecheri, care s-au prins rapid că încă fac rating sau vizualizări pe tema dată. În politica românească nu se prea potrivește zicala din bătrâni cu ciorba reîncălzită. Dimpotrivă, dacă afacerea are iz de sămânță de scandal, succesul e garantat.

Pe piață s-a aruncat ideea că DNA-ul, ajutat de ceva ofițeri acoperiți de pe la SIE (spioni, careva săzică) rezidenți în micul principat Monaco, este pe cale să finalizeze o anchetă de proporții, ce ar urma să fie detonată în curând, în campania electorală. Mai exact, aceștia ar demonstra că terenul aparținea de mai mult timp lui Traian Băsescu, iar cumpărarea oficială nu ar fi altceva decât o clasică spălare de bani.

Că este așa sau altfel, nu cred că este foarte important într-un moment situat la mai puțin de o săptămână de primul tur al alegerilor prezidențiale. Traian Băsescu are tot timpul să răspundă întrebărilor. Peste două luni nu va mai fi președintele României.
Mai degrabă cred că se poate vorbi despre o nouă fumigenă care să abată atenția de la problemele reale, de la dezbatere, de la lipsa completă a unor programe, a unor proiecte de țară.

Și de o obsesie. De teama de Băsescu. De convingerea că se poate obține președinția, din nou, cu ajutorul votului negativ. Așa cum s-a întâmplat la ultimele nu știu câte alegeri. Pe ideea românească postdecembristă că trebuie să moară vecinul, ca să-i luăm capra.

Dacă ar mai fi trei luni până la alegeri, Victor Ponta ar putea renunța liniștit să mai candideze. Colegii săi, care se bat de ceva timp, nu foarte puțin, pentru șefia partidului, i-ar compromite cu brio orice șansă de a ajunge la Cotroceni. Renunțarea sa la Șova, care i-a făcut jocurile când îl durea mai tare și poziția de drepți pe care o adoptă în fața unui Ghiță care s-a alăturat "autosuspendaților" în încercarea de a câștiga simpatie au arătat cum stau, în realitate, lucrurile.

Dar, până la urmă, niciun președinte român n-a putut fi președintele tuturor românilor. Mergeți la vot, măcar să dați o șansă în plus președintelui vostru, oricare ar fi el!

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:33
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou