Best Dental

PNL se pregătește de regionalizare

Mihai Ghezea , 24 februarie 2013, Ora 20:59

  • print
  • |
pnl-se-pregate-te-de-regionalizare-29536-1.jpg

Anunțat, de toată lumea, drept un eveniment "violent", care se va solda cu ruperea partidului, Congresul Partidului Național Liberal a curs lin și s-a încheiat fără absolut niciun incident.

Singura noutate poate fi considerată venirea lui Iohannis în partid, dar și acest lucru s-a petrecut, efectiv, înainte de începerea lucrărilor. Crin Antonescu a câștigat detașat bătălia în care, de altfel, nici nu a avut contracandidați. Nici măcar cei din aripa "rebelă" nu i-au pus la îndoială rezultatele avute de când a preluat conducerea partidului. PNL a câștigat cei mai mulți primari, consilieri și parlamentari din toată istoria sa postdecembristă, este la guvernare și are șanse maxime de a da următorul președinte al României.

"Surpriza" Iohannis îndeplinește, și el, mai multe roluri. Pe de o parte, demonstrează celor din partid că Tăriceanu nu-i singura persoană calificată pentru postul de premier, atunci când va fi cazul; arată partenerilor din PSD că și liberalii pot conduce Guvernul, în cazul în care o eventuală rupere se va petrece înainte de momentul oportun; poate prelua funcția de președinte al partidului, în cazul în care Crin Antonescu se mută la Cotroceni și va trebui să-și dea demisia din PNL.

Nu în ultimul rând, este posibil ca Iohannis să fie omul de bază al liberalilor când se va pune problema propunerii de "guvernatori" ai regiunilor ce se vor face în acest an. De la Sibiu sau de la Brașov, nu are importanță, susținut de sași, primarul Sibiului ar fi extrem de greu de învins de un contracandidat din partea PSD. Până acum, se părea că PSD va obține toate aceste posturi de "guvernator".

Se pare că lucrurile s-au schimbat.

Cât privește aripa Chiliman-Tăriceanu, se poate spune că din acest moment nu mai are nicio importanță. Membrii acesteia n-au jucat, dar au pierdut. Așa-i în tenis.

 

EDITORIAL

Autoritățile iar au tras pe nas lupta anti-drog

Autoritățile iar au tras pe nas lupta anti-drog

  Săptămâna asta am stat din nou și am numărat nenorocirile. Ne-am uimit, ne-am întristat, am empatizat, ne-am îndurerat, am compătimit, ne-am indignat, ne-am revoltat (asta mai mult în sinea noastră) şi... cam atât. Autoritățile iar au tras pe nas lupta anti-drog. Din păcate, sunt absolut convins că şi ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:36
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou