PNL se pregătește de regionalizare

Mihai Ghezea , 24 februarie 2013, Ora 20:59

  • print
  • |
pnl-se-pregate-te-de-regionalizare-29536-1.jpg

Anunțat, de toată lumea, drept un eveniment "violent", care se va solda cu ruperea partidului, Congresul Partidului Național Liberal a curs lin și s-a încheiat fără absolut niciun incident.

Singura noutate poate fi considerată venirea lui Iohannis în partid, dar și acest lucru s-a petrecut, efectiv, înainte de începerea lucrărilor. Crin Antonescu a câștigat detașat bătălia în care, de altfel, nici nu a avut contracandidați. Nici măcar cei din aripa "rebelă" nu i-au pus la îndoială rezultatele avute de când a preluat conducerea partidului. PNL a câștigat cei mai mulți primari, consilieri și parlamentari din toată istoria sa postdecembristă, este la guvernare și are șanse maxime de a da următorul președinte al României.

"Surpriza" Iohannis îndeplinește, și el, mai multe roluri. Pe de o parte, demonstrează celor din partid că Tăriceanu nu-i singura persoană calificată pentru postul de premier, atunci când va fi cazul; arată partenerilor din PSD că și liberalii pot conduce Guvernul, în cazul în care o eventuală rupere se va petrece înainte de momentul oportun; poate prelua funcția de președinte al partidului, în cazul în care Crin Antonescu se mută la Cotroceni și va trebui să-și dea demisia din PNL.

Nu în ultimul rând, este posibil ca Iohannis să fie omul de bază al liberalilor când se va pune problema propunerii de "guvernatori" ai regiunilor ce se vor face în acest an. De la Sibiu sau de la Brașov, nu are importanță, susținut de sași, primarul Sibiului ar fi extrem de greu de învins de un contracandidat din partea PSD. Până acum, se părea că PSD va obține toate aceste posturi de "guvernator".

Se pare că lucrurile s-au schimbat.

Cât privește aripa Chiliman-Tăriceanu, se poate spune că din acest moment nu mai are nicio importanță. Membrii acesteia n-au jucat, dar au pierdut. Așa-i în tenis.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:26
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou