Popular tango

Mihai Ghezea , 20 mai 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
popular-tango-30844-1.jpg

Dreapta politică din România n-a reușit niciodată să se așeze, să construiască pe termen lung, măcar pentru câțiva ani, dacă nu pe zeci de ani. Probabil toată lumea își amintește câte partide, partidulețe, aripi și aripioare încercau să reprezinte liberalismul după anii '90.

În cele din urmă, PNL-ul a reușit să pună stop și a început să construiască. Este adevărat că s-a mai rupt câte ceva, când cu Stolojan și ai lui, e la fel de adevărat că și-ar dori să repete figura și Chiliman&compania, dar din ce în ce mai timid, pe zi ce trece.

Pe partea stângă a spectrului, PSD pare să se fi așezat definitiv și nu mai e loc pentru vreo tentativă de formațiune politică. Dincoace, însă, locul a rămas liber, după ce PDL s-a prăbușit de la plus infinit la minus infinit și nu se întrevăd înlocuitori concreți. Mișcarea i-a prins pe liberali într-o coaliție cu PSD, cu un guvern mai mult PSD, lucru care nu i-a ajutat prea mult în fața "fanilor" pasionali de dreapta. Dacă n-ar fi fost miza prezidențialelor, de mult ar fi rupt USL-ul și s-ar fi poziționat, en-fanfare, acolo unde doresc să dețină supremația.

Așa, însă, tot Traian Băsescu a rămas pe scenă, să tragă sforile. Cu ceva timp în urmă, Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii, punea bazele Partidului Popular Agrar. Scopul nu este greu de ghicit: PDL-ul avea nevoie de o componentă care să pătrundă în mediul rural, acolo unde PSD a deținut, dintotdeauna, supremația. În față a fost pus Costel Caraș, un crescător de vite care propovăduia, mai acum câteva luni, aruncarea laptelui pe câmp, în semn de protest pentru politicile actualei guvernări.

Între timp, lucrurile s-au mai schimbat. PDL-ul nu mai prea este, Blaga vede o unire cu liberalii drept singura soluție de redresare a partidului, Mișcarea Populară și-ar pierde orice fel de credibilitate dacă ar fi transformată din fundație în partid, iar Udrea și cei care o urmează oriunde ar spune Traian Băsescu nu mai au unde să se desfășoare. MRU încearcă să joace pe cont propriu sau măcar să primească partea leului, Pavelescu și ai lui țărăniști îi țin isonul, Neamțu s-a dovedit a fi altceva decât se spera, iar Inițiativa România Liberală a lui Chiliman se mișcă mult prea încet. Partidul Popular a rămas singura soluție.

Prin urmare va deveni PDL 2, va deveni partid parlamentar, își va schimba conducerea, se va afilia la Popularii Europeni și va aștepta cireașa de pe tort. Adică terminarea mandatului lui Traian Băsescu și momentul în care acesta va veni, din înalturi, și va planta Mișcarea Populară, ca un concept, deasupra tuturor partidulețelor din dreapta spectrului politic, conducându-le către noi "succesuri".

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:11
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou