Pro sau anti Băsescu

Mihai Ghezea , 20 august 2012, Ora 00:32

  • print
  • |
pro-sau-anti-basescu-27338-1.jpg

Nu cred că problema constă în pro sau anti Băsescu. Asta e o obsesie şi, ca orice obsesie, te împiedică să judeci lucid. Problema e că în politică, într-o ţară democratică, se joacă după reguli. Se respectă regula jocului.

E prima oară după episoadele "minereşti" când una dintre tabere nu mai doreşte să respecte regula jocului. Şi cum normalitatea asta politică ţine doar de prin '99 încoace (când a avut loc "pacea de la Cozia") avem tot dreptul să fim îngrijoraţi şi noi, dar şi occidentalii (care, între noi vorbind, au fost aşa de stupizi încât să ne considere oameni serioşi).

Toţi au interese pe la noi şi stau cu cuţitele în dinţi pe la hotare, să sfârtece trupşorul firav al tărişoarei noastre. Graţie vigilenţei şi îndârjirii, noi îi respingem pe toţi. Capitaliştii învinşi vor pleca cu coada între picioare. Noi ne îmbătăm de bucurie şi după vreo trei zile, când ne trezim, vrem să ne apucăm de treabă, că, nu-i aşa, a venit momentul să ne mai vedem şi interesul nostru.

Ei, dar când să ne apucăm noi de treabă cu spor şi veselie că l-am învins pe capitalistul hulpav, ce să vezi? Suntem cam izolaţi. Adică nu cam, ci izolaţi de tot. Capitalistul supărat că l-am înfrânt şi-a luat jucăriile şi a plecat, dar a plecat cu totul. Şi cu investiţii, şi cu fonduri de dezvoltare, şi cu închis graniţele la el, că ce naiba am căuta noi la decadenţii ăia?

Şi uite aşa, noi ne vom lăfăi în aurul de la Roşia Montana, care se va împărţi la populaţie în mod echitabil şi ne vom construi autostrăzi şi maşini şi avioane şi vapoare cu care ne vom vizita unii pe alţii, că în altă parte ne mai primeşte nici dracu'. Ce ne trebuie nouă excursii prin alte părţi când avem aici tot ce ne trebuie? Singurul moment nasol va fi la ziua de salariu, când nu vom avea cu ce să ne plătim unii pe alţii, că dacă nu vindem degeaba producem, dar nu-i nimic, nu-i aşa, ne vom hrăni cu mândria naţională că i-am zăpăcit pe capitaliştii europeni, americani, canadieni şi care or mai fi ei.

P.S.. Vecinii de la răsărit ne aşteaptă cu braţele deschise, deci nu vom fi singuri şi limba rusă se va reintroduce în şcoli, iar noi ne vom putea vinde produsele la ei (contra gaze naturale şi AK-uri 47).

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:07
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou