Referendum, faza a doua: minirecensământul

Mihai Ghezea , 5 august 2012, Ora 21:12

  • print
  • |
referendum-faza-a-doua-minirecensamantul-27243-1.jpg

Recensământul din 2011 ne-a costat vreo 43 de milioane de euro. Rezultate nu vom avea, însă, decât la anul. Pe de-a parte, pentru că aşa zice Uniunea Europeană. Dar nu putem avea aceste rezultate nici măcar pentru noi. Pentru că mai este nevoie de bani, bani pe care nu-i avem. Aşa că ultima soluţie - încă un recensământ, şi-au spus guvernanţii.

Ministrul Rus spune că reprezentanţii primăriilor vor merge din uşă în uşă şi vor afla, de la ai casei sau de la vecini, dacă a murit cineva din familie sau a împlinit 18 ani. „Vor fi vizite foarte scurte, de 3 secunde", a explicat Rus. Adică, în 49 de secunde, cât i-a luat lui Adrian Năstase să-i spună lui Grăjdan că-i greşeală, angajaţii primăriilor recenzează 16 familii şi le rămâne şi o secundă, să fumeze o ţigară...

Adevărul este că judecătorii Curţii Constituţionale au picat la mijloc şi aceasta era singura soluţie să se scoată, cumva. Iniţial ceruseră 40 de zile, dar prea suna a parastas, aşa că au mai tăiat, ulterior, o parte. În tot acest timp pot şi ei să-şi facă, liniştiţi, concediile, şi să le strice pe cele ale politicienilor, care i-au târât în această situaţie. Şi este imposibil ca apele să nu se liniştească un pic, între timp.

Doar că nu se aşteptau la ideea creaţă a Guvernului Ponta: un minirecensământ care nu are nicio valoare legală. Primarii ar trebui, teoretic, să se întoarcă din concedii şi să ia la numărat viii şi morţii, majorii şi minorii, populaţia din interiorul şi din afara graniţelor.

Tema cea mai "proaspătă" de pe piaţă nu are nicio legătură cu cerinţele Curţii Constituţionale: cei cu domiciliul în străinătate trebuie sau nu să apară pe listele electorale permanente? Dacă nu, îi mai punem sau nu la socoteală sau îi băgăm la victime colaterale? Dacă da, cine să-i numere? Ambasadorii, primarii marilor capitale ale Europei?

Una peste alta, asistăm la un nou episod de circ politic, cu declaraţii ironice, cu atacuri sub centură şi cu o lipsă cronică de soluţii concrete, care să respecte legile şi Constituţia.

Liderii europeni au început să se plictisească de cocoşismele mioritice şi să ajungă, pe rând, la concluzia că nu merită să-şi bată capul cu noi. Acelaşi ton condescendent îl regăsim şi în presa occidentală. Între timp, leul îşi vede, netulburat, de drumul său, în direcţia "moarte clinică".

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:04
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou